Odstawienie tabletek - w którym momencie
-
Od 12 lat biorę tabletki antykoncepcyjne. Podjęliśmy decyzję, że zaczynamy starać się o dzidziusia. Od początku października przyjmuję suplement zawierający m.in. 400ug folianów (wcześniej brałam na przełomie sierpia i września, ale potem było 2 tyg przerwy). Od tygodnia zaczęłam dodatkowo brać jeszcze sam folian 400ug (więc łącznie przyjmuję 800ug). Jestem w trakcie ostatniego opakowania tabletek anty (21+7) w połowie drugiego tygodnia. Czy powinnam dokończyć blister i po krwawieniu z odstawienia nie zaczynać następnego (niby wszędzie tak zalecają) czy mogę przerwać w trakcie? Jak to było u Was? Czy jeśli przerwę w trakcie to jest większe ryzyko, że hormony dłużej będą dochodzić do ładu? czy po prostu szybciej wystąpi krwawienie z odstawienia i szybciej rozpocznie się nowy cykl? Byłam na wizycie u lekarza przebadać się przed staraniami, powiedział żeby po prostu odstawić tabsy i zacząć się starać, a ja nie dopytałam czy mogę odstawić z dnia na dzień.30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
1 cs po 12 latach AH
💊 Folian Naturell, Prenacaps OVI, B Complex B-50 Methyl TMG Plus Aliness, Wit D 2000 j.m., Triple Magnesium Complex Swanson, Omega-3, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki -
Dokończ blister i nie zaczynaj kolejnego opakowania. Nie bez powodu tak jest napisane w ulotce i tak wszyscy zalecają. ☺️🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Paulina66 wrote:Od 12 lat biorę tabletki antykoncepcyjne. Podjęliśmy decyzję, że zaczynamy starać się o dzidziusia. Od początku października przyjmuję suplement zawierający m.in. 400ug folianów (wcześniej brałam na przełomie sierpia i września, ale potem było 2 tyg przerwy). Od tygodnia zaczęłam dodatkowo brać jeszcze sam folian 400ug (więc łącznie przyjmuję 800ug). Jestem w trakcie ostatniego opakowania tabletek anty (21+7) w połowie drugiego tygodnia. Czy powinnam dokończyć blister i po krwawieniu z odstawienia nie zaczynać następnego (niby wszędzie tak zalecają) czy mogę przerwać w trakcie? Jak to było u Was? Czy jeśli przerwę w trakcie to jest większe ryzyko, że hormony dłużej będą dochodzić do ładu? czy po prostu szybciej wystąpi krwawienie z odstawienia i szybciej rozpocznie się nowy cykl? Byłam na wizycie u lekarza przebadać się przed staraniami, powiedział żeby po prostu odstawić tabsy i zacząć się starać, a ja nie dopytałam czy mogę odstawić z dnia na dzień.
Hejka i jak zaczęliście starania ?. Ja też zakończyłam anty 31 listopada i 2 listopada dostałam krwawienia z odstawienia .
Właśnie zastanawiam się jak to jest czy zaraz po odstawieniu można się starać czy lepiej poczekać .
-
Syla30 wrote:Hejka i jak zaczęliście starania ?. Ja też zakończyłam anty 31 listopada i 2 listopada dostałam krwawienia z odstawienia .
Właśnie zastanawiam się jak to jest czy zaraz po odstawieniu można się starać czy lepiej poczekać .30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
1 cs po 12 latach AH
💊 Folian Naturell, Prenacaps OVI, B Complex B-50 Methyl TMG Plus Aliness, Wit D 2000 j.m., Triple Magnesium Complex Swanson, Omega-3, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki -
Dziewczyny, tabletki anty odstawiamy po skończeniu blistra. Można starać się bezposrednio po.odstawieniu ale nie jest powiedziane, że się szybko uda. Organizm musi dojść do siebie, raz będzie dochodził miesiąc a u innej kobiety rok. Jeśli po odstawieniu macie długie cykle lub inne problemy, zgłaszajcie się do ginekologa i diagnozujcie. Tabletki maskują schorzenia. Ja po odstawieniu i bezowocnych staraniach przez blisko rok i z długimi cyklami, zdiagnozowałam pcos i io, których nigdy wcześniej nie podejrzewałam nawet, że mam. Ale zdiagnozowałam je o rok za późno, można było to zrobić wcześniej.
Lusia90 lubi tę wiadomość
-
Domel98 wrote:Hej, ja odstawiłam tabletki anty po 10 latach i gin kazał się starać od razu. Na razie od sierpnia bez rezultatu..
za to z bardzo długimi cyklami..
No właśnie mi też z tego co pamiętam mówił że miesiąc przed zakończyć anty i można się starać . -
truskawki981 wrote:Mnie ginekolożka powiedziała, że najlepiej odczekać z 3 miesiące żeby organizm zdążył się zregenerować
👩26 |👨🦱 27
Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo
31.10 skromne ⏸️
02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
09.11 19dpo beta 4455,84
13.11 23dpo beta 19657.67
28.11 wizyta 🗓️🩺 -