X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Okres w ciąży????
Odpowiedz

Okres w ciąży????

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Konwalijka Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zacznę od tego, ze okres spóźniał mi się 3 dni. Trzeciego dnia spóźnienia zrobiłam po południu test i wyszedł pozytywny! (Był to zwykły test sklepowy) od razu pojechałam do apteki po clearblue i był negatywny, rano zrobiłam jeszcze inny i tez negatywny, choć jakbym sie uparła to bym zobaczyła jakiś cień. Na drugi dzień rano, kiedy się obudziłam miałam już okres bardzo obfite krwawienie, kolejny dzień słabsze, dziś 3 dzień okresu i nie leci praktycznie wcale. Dziewczyny co o tym sądzicie? Czy to możliwe, ze test mógł się pomylić? Znajoma radzi mi zrobić test po skończonym okresie, bo ona miała normalny okres w pierwszym miesiącu ciąży, o której jeszcze nie miała pojęcia. Czytam na forach, ze dużo kobiet bo normalne okresy będąc w ciąży! Co Wy na to?

• kropka27 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko wyrokować na podstawie samych testów które raz wychodzą, raz nie. Testy różnią się czułością. Możesz spróbować zrobić jeszcze test ale najpewniejsza będziesz jak zrobisz badanie beta Hcg z krwi.

Starania o pierwsze 👶 od 09.2021

📅 08.2023 IVF
    Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2

25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚‍♀️
    29.10 ⏸️✨
    31.10 Beta 36🧚‍♀️
    02.11 Beta 112 😍
    06.11 Beta 950 🚀
    14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
    29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
    29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵

age.png
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twierdze jak poprzedniczka testy wychodzą różnie jest też ostatnimi czasy wiele oszukancow niestety. Jedynie beta prawdę ci powie więc warto ją zrobić i wtedy będzie czarno na białym ;)

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • Mała87 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak uważam, test z krwi da 100% pewności :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ