Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Olej kokosowy - lubrykant
Odpowiedz

Olej kokosowy - lubrykant

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LadyRuuU Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki mam pytanie bo nie mogę znaleźć na ten temat nic ani tu ani w internetowych.

Czy wiecie coś albo macie jakieś źródła dotyczące tego jak olej kokosowy stosowany jako lubrykant ma się do płodności? Czy może przeszkadzać tak jak chemiczne, jest raczej neutralny czy wręcz może pomóc?

Wszędzie znajduję tylko informacje ze jest świetny jako taki i łagodzi podrażnienia ale żadnej informacji w kwestii tego najważniejszego zagadnienia :/

Ktoś, coś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie że raczej działa antykoncepcyjnie ,bo tłuszcz zabija plemniki.Są w aptekach specjalne żele które sprzyjają zapłodnieniu np Conceive plus

PJUR lubi tę wiadomość

• Kamalaika Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwoliłam sobie odkopać temat, bo sama mam teraz straszny mętlik w głowie. Co do oleju kokosowego jako lubrykantu spotkałam się że skrajnymi opiniami. Na anglojęzycznych stronach internetowych jest dużo opinii, że jest "sperm friendly lubricant". Co o tym sądzicie? Oczywiście mowa o czystym oleju kokosowym, nierafinowanym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamalaika wrote:
    Pozwoliłam sobie odkopać temat, bo sama mam teraz straszny mętlik w głowie. Co do oleju kokosowego jako lubrykantu spotkałam się że skrajnymi opiniami. Na anglojęzycznych stronach internetowych jest dużo opinii, że jest "sperm friendly lubricant". Co o tym sądzicie? Oczywiście mowa o czystym oleju kokosowym, nierafinowanym.

Nieiwem czy bym się odważyła... Pozatym to bardzo drogi interes .
    Mąż kupił kiedyś oryginalny olej kokosowy w punkcie zielarskim i za 400ml zapłacił prawie 200 zł...
    Oczywiście kupiony do potraw - prawdziwy nierafinowany- efekt w potrawach taki że wszystko smakowało jak kokos ;-)
    Dosłownie wszystko- nie wiem jak by plemniki to zniosly. Faktycznie jeśli chodzi o lubrykanty to mówią że concecive i preesed najlepsze ;-)

• PJUR Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam kiedyś na fb na pink candy room i opinie były podzielone. Jak się nie staraliśmy, to uzywalismy. Natomiast przy staraniach bym jednak odpuściła... Boję się, że zabijałby plemniki...

32 lat, 16 cs z obserwacją

Koniec z obserwacją, dwie procedury za nami, bez transferów.

b888f19021340e1872b623c974540a38.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ