X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Orzechy na poprawę płodności - czy ktoś stosował?
Odpowiedz

Orzechy na poprawę płodności - czy ktoś stosował?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fioletowa11 Debiutantka

Wysłany: 29 października 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum przeglądam od pewnego czasu i wiele waszych porad okazało się dość przydatnych w moim wypadku.

Nigdzie jednak tu nie znalazłam informacji o orzechach. Piszecie jedynie o brazylijskich które wiadomo że pomagają na męską płodność.

Chcę zapytać czy ktoś z was na poprawę płodności stosował orzechy? Czy coś się poprawiło?

Na innych portalach jest o tym wiele informacji.
    Poleca się wszystkie orzechy tzn brazylijskie, włoskie, laskowe, nerkowca.

Ogólnie ja na to wpadłam jak szukałam czegoś dla partnera który ma słabą ruchliwość i morfologię nasienia.
    Po sprawdzeniu jakie mikroelementy wpływają na poprawę zauważyłam że większość znajduje się w orzechach np selen, cynk, omega 3, magnez.

Wiadomo też że mikroelementy z jedzenia lepiej się wchłaniają niż z tabletek.
    Stąd powtarzam pytanie czy ktoś próbował i były jakieś efekty?

• Izi Autorytet

Wysłany: 29 października 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oboje jedliśmy brazylijskie, czasami inne też, ale głównie brazylijskie po kilka dziennie. Ale wraz z suplementacją :)

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ