Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Orzechy na poprawę płodności - czy ktoś stosował?
Odpowiedz

Orzechy na poprawę płodności - czy ktoś stosował?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fioletowa11 Debiutantka

Wysłany: 29 października 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum przeglądam od pewnego czasu i wiele waszych porad okazało się dość przydatnych w moim wypadku.

Nigdzie jednak tu nie znalazłam informacji o orzechach. Piszecie jedynie o brazylijskich które wiadomo że pomagają na męską płodność.

Chcę zapytać czy ktoś z was na poprawę płodności stosował orzechy? Czy coś się poprawiło?

Na innych portalach jest o tym wiele informacji.
    Poleca się wszystkie orzechy tzn brazylijskie, włoskie, laskowe, nerkowca.

Ogólnie ja na to wpadłam jak szukałam czegoś dla partnera który ma słabą ruchliwość i morfologię nasienia.
    Po sprawdzeniu jakie mikroelementy wpływają na poprawę zauważyłam że większość znajduje się w orzechach np selen, cynk, omega 3, magnez.

Wiadomo też że mikroelementy z jedzenia lepiej się wchłaniają niż z tabletek.
    Stąd powtarzam pytanie czy ktoś próbował i były jakieś efekty?

• Izi Autorytet

Wysłany: 29 października 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oboje jedliśmy brazylijskie, czasami inne też, ale głównie brazylijskie po kilka dziennie. Ale wraz z suplementacją :)

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ