X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ostrzezenie przed bromergonem
Odpowiedz

ostrzezenie przed bromergonem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • monisia881 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    PRL miałam niezbyt wysoką bo 911,5mlU/l (102-496) a jak ostatnio kontrolowałam to spadło do 117,6 i chyba przejdę na 1/4 tabletki, na dostinexie uregulowały mi się miesiączki, a cykle srednio 36 dniowe powróciły do +/- 28 dniowych
    911,5 to niezbyt wysoka? dziwne masz te normy zapewne dlatego ze w kazdym laboratorium pisza inaczej .
    ja mam PRL 26,74 przy normie 4,80-23,30 takze duzo ponad norme?

monisia881
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monisia881 wrote:
    911,5 to niezbyt wysoka? dziwne masz te normy zapewne dlatego ze w kazdym laboratorium pisza inaczej .
    ja mam PRL 26,74 przy normie 4,80-23,30 takze duzo ponad norme?
    Fakt, w każdym labolatorium normy są inne, ja przekroczyłam górną normę o połowę i gin powiedział że to nieduża hiperprolaktynemia. Twój wynik wydaje się leciutko powyżej normy ale najlepiej skonsultować to z lekarzem. Tak jak pisałam wcześniej ja i moje cykle lepiej się mamy na tych niższych poziomach PRL więc będę łykać dalej Dostinexa .

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ