X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Ovarin

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Milvaa Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim!
    Staramy się z mężem już 12 cykl, wszystkie badania póki co wychodzą dobrze. Na dzisiejszej wizycie gin zaproponował wdrożenie suplementu ovarin, zapomniałam zapytać czy mogę go stosować równocześnie z innym suplementem Pregna plus? Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia łączenia dwóch suplementów z tymi samymi składnikami (tu kwas foliowy)

• MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mój ginekolog zawsze przepisuje mi Pregnę + Ovarin. Pytałam się kiedyś nawet w aptece, czy mogę brać razem - powiedzieli, że ok, bo powiela się kilka witamin i w małych ilościach.

• Milvaa Debiutantka

Wysłany: 6 lipca 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Hej! Mój ginekolog zawsze przepisuje mi Pregnę + Ovarin. Pytałam się kiedyś nawet w aptece, czy mogę brać razem - powiedzieli, że ok, bo powiela się kilka witamin i w małych ilościach.

Super, bardzo dziękuję za odpowiedź :) Pokładam w tych suplementach jakieś nadzieje :)

MałaMiMi lubi tę wiadomość

• Patrycja89 Nowa

Wysłany: 9 lipca 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaa wrote:
    Cześć Wszystkim!
    Staramy się z mężem już 12 cykl, wszystkie badania póki co wychodzą dobrze. Na dzisiejszej wizycie gin zaproponował wdrożenie suplementu ovarin, zapomniałam zapytać czy mogę go stosować równocześnie z innym suplementem Pregna plus? Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia łączenia dwóch suplementów z tymi samymi składnikami (tu kwas foliowy)
    Dlaczego pregna plus? Brałam pregne start plus ovarin dopiero po zajściu w ciąże pregne plus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 19:59

• IKA Znajoma

Wysłany: 26 września 2022, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, aktualnie jestem po owulacji, mam nieregularne, dlugie cykle, przy ostatniej wizycie ginekolog zaproponowała zmianę suplementów z pregny start na ovarin. Czy mogę już go włączyć, czy poczekac do okresu? Znalazlam gdzieś w internecie inf, żeby brac do owulacji

• MartaMuszka Koleżanka

Wysłany: 2 października 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a czy zażywać ovarin i pregne razem czy robicie jakąś przerwę ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ