Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ovitrelle a testowanie
Odpowiedz

Ovitrelle a testowanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Poziomeczka_90 Debiutantka

Wysłany: 18 października, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam taka zagwostkę mianowicie w ubiegłym cyklu przyjmowałam lamette i później 2x zastrzyk ovitrelle w ubiegłym cyklu test był już negatywny 8 dnia po podaniu w tym cyklu miałam również potwierdzoną owulacje ( nie wiem kiedy lekarka mi nigdy nie podaje kiedy mogła być i owulacja była z dwóch jajników pękł zarówno pęcherzyk z lewego jak i prawego jajnika ) ale zmierzam do tego , że chociaż w tym cyklu podchodzę z zimna głową bo nie chce się znowu rozczarować zrobiłam wczoraj sikańca wieczorem z ciekowości ( 10dzień od podania ) a tam ku mojemu zdziwieniu druga ( blada) chociaż nie trzeba było jej szukać kreska , czy to możliwe ze w tym miesiącu organizm inaczej zareagował i dłużej utrzymuje się stężenie ? na betę jest jeszcze za wcześnie .. do okresu tez jeszcze przeszło tydzień nie ukrywam ze w tym miesiącu czuje się inaczej niż w poprzednim cyklu ale nie chce się na nic nastawiać .. laseczki co myslicie ?

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 18 października, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U niektórych ovitrelle utrzymuje sje nawet do 12 dp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 10:11

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Migotka96 Ekspertka

Wysłany: 18 października, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyk może dawać fałszywe wyniki nawet do 14 dnia, w jednym cyklu już 10 dni po zastrzyku nie było po nim śladu, a w drugim np. 14 dnia po zastrzyku test wychodził z bladą kreską. Ostatecznie zrobiłam betę w 16 dniu po zastrzyku i okazało się ze ciąży brak..

Endometrioza 🦠
    AMH 4,45

Stymulacja
    Lametta + 💉 Orvitelle / Zivafert + Duphaston

❌1cs - lametta + Orvitelle pęcherzyk nie pękł, cykl bezowulacyjny
    ❌2cs - lametta + (2 x 💉bemfola) + Orvitelle pęcherzyk niby pęknięty ale zrobiła się torbiel krwotoczna
    ❌3cs - lametta + ( 6 x gonal-f 50j.m.) + Zivafert + ganopeptyl, pęcherzyk pękł
    🦋4cs lametta + NAC 1800mg
    20.11 pęcherzyk 18mm
    23.11 Zivafert + ganopeptyl
    6.12 Testuje ! 🎅🏼
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 22 października, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomeczka_90 wrote:
    Cześć dziewczyny mam taka zagwostkę mianowicie w ubiegłym cyklu przyjmowałam lamette i później 2x zastrzyk ovitrelle w ubiegłym cyklu test był już negatywny 8 dnia po podaniu w tym cyklu miałam również potwierdzoną owulacje ( nie wiem kiedy lekarka mi nigdy nie podaje kiedy mogła być i owulacja była z dwóch jajników pękł zarówno pęcherzyk z lewego jak i prawego jajnika ) ale zmierzam do tego , że chociaż w tym cyklu podchodzę z zimna głową bo nie chce się znowu rozczarować zrobiłam wczoraj sikańca wieczorem z ciekowości ( 10dzień od podania ) a tam ku mojemu zdziwieniu druga ( blada) chociaż nie trzeba było jej szukać kreska , czy to możliwe ze w tym miesiącu organizm inaczej zareagował i dłużej utrzymuje się stężenie ? na betę jest jeszcze za wcześnie .. do okresu tez jeszcze przeszło tydzień nie ukrywam ze w tym miesiącu czuje się inaczej niż w poprzednim cyklu ale nie chce się na nic nastawiać .. laseczki co myslicie ?

Szansa jest zawsze 💛 a wiadomo że my jej szukamy we wszystkim 🤭 ja na Twoim miejscu powtórzyłabym test nawet za dwa dni lub jutro i zobaczyła czy kreska robi się ciemniejsza czy raczej znika. Będziesz wiedziała czy hormon rośnie czy maleje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 12:21

27 i 29 lat <3

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

starania "na luzie" od 07/2024
    z pomocą medyczną od 10/2024
    10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
    11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besinna 200 ⏰

WYNIKI:

-witamina B12 479 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 1.82
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.7
    -glukoza 80
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

- Ureaplasma w trakcie leczenia

często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ