X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ovitrelle a testowanie
Odpowiedz

Ovitrelle a testowanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Poziomeczka_90 Debiutantka

Wysłany: 18 października, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam taka zagwostkę mianowicie w ubiegłym cyklu przyjmowałam lamette i później 2x zastrzyk ovitrelle w ubiegłym cyklu test był już negatywny 8 dnia po podaniu w tym cyklu miałam również potwierdzoną owulacje ( nie wiem kiedy lekarka mi nigdy nie podaje kiedy mogła być i owulacja była z dwóch jajników pękł zarówno pęcherzyk z lewego jak i prawego jajnika ) ale zmierzam do tego , że chociaż w tym cyklu podchodzę z zimna głową bo nie chce się znowu rozczarować zrobiłam wczoraj sikańca wieczorem z ciekowości ( 10dzień od podania ) a tam ku mojemu zdziwieniu druga ( blada) chociaż nie trzeba było jej szukać kreska , czy to możliwe ze w tym miesiącu organizm inaczej zareagował i dłużej utrzymuje się stężenie ? na betę jest jeszcze za wcześnie .. do okresu tez jeszcze przeszło tydzień nie ukrywam ze w tym miesiącu czuje się inaczej niż w poprzednim cyklu ale nie chce się na nic nastawiać .. laseczki co myslicie ?

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 18 października, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U niektórych ovitrelle utrzymuje sje nawet do 12 dp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 10:11

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Migotka96 Ekspertka

Wysłany: 18 października, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyk może dawać fałszywe wyniki nawet do 14 dnia, w jednym cyklu już 10 dni po zastrzyku nie było po nim śladu, a w drugim np. 14 dnia po zastrzyku test wychodził z bladą kreską. Ostatecznie zrobiłam betę w 16 dniu po zastrzyku i okazało się ze ciąży brak..

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    10.12 Badanie nasienia - czekamy na wyniki

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 8 cs
    20.12 - monitoring (2 pecherzyki ) ❤️
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 22 października, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomeczka_90 wrote:
    Cześć dziewczyny mam taka zagwostkę mianowicie w ubiegłym cyklu przyjmowałam lamette i później 2x zastrzyk ovitrelle w ubiegłym cyklu test był już negatywny 8 dnia po podaniu w tym cyklu miałam również potwierdzoną owulacje ( nie wiem kiedy lekarka mi nigdy nie podaje kiedy mogła być i owulacja była z dwóch jajników pękł zarówno pęcherzyk z lewego jak i prawego jajnika ) ale zmierzam do tego , że chociaż w tym cyklu podchodzę z zimna głową bo nie chce się znowu rozczarować zrobiłam wczoraj sikańca wieczorem z ciekowości ( 10dzień od podania ) a tam ku mojemu zdziwieniu druga ( blada) chociaż nie trzeba było jej szukać kreska , czy to możliwe ze w tym miesiącu organizm inaczej zareagował i dłużej utrzymuje się stężenie ? na betę jest jeszcze za wcześnie .. do okresu tez jeszcze przeszło tydzień nie ukrywam ze w tym miesiącu czuje się inaczej niż w poprzednim cyklu ale nie chce się na nic nastawiać .. laseczki co myslicie ?

Szansa jest zawsze 💛 a wiadomo że my jej szukamy we wszystkim 🤭 ja na Twoim miejscu powtórzyłabym test nawet za dwa dni lub jutro i zobaczyła czy kreska robi się ciemniejsza czy raczej znika. Będziesz wiedziała czy hormon rośnie czy maleje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 12:21

27 i 29 lat <3
    Starania o pierwszego maluszka 🥹

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

starania "na luzie" od 07/2024
    z pomocą medyczną od 10/2024
    10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
    11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besins ❌
    12/24 Aromek+Ovitrelle ❌
    01/25 będziemy próbować naturalnie 💛

23.12 🩸

WYNIKI:

-witamina B12 479 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 1.82
    -Homocysteina 7.2
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.711
    -glukoza 80
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

🔴Ureaplasma parvum w trakcie leczenia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ