X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ovitrelle a testowanie
Odpowiedz

Ovitrelle a testowanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Poziomeczka_90 Debiutantka

Wysłany: 18 października 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam taka zagwostkę mianowicie w ubiegłym cyklu przyjmowałam lamette i później 2x zastrzyk ovitrelle w ubiegłym cyklu test był już negatywny 8 dnia po podaniu w tym cyklu miałam również potwierdzoną owulacje ( nie wiem kiedy lekarka mi nigdy nie podaje kiedy mogła być i owulacja była z dwóch jajników pękł zarówno pęcherzyk z lewego jak i prawego jajnika ) ale zmierzam do tego , że chociaż w tym cyklu podchodzę z zimna głową bo nie chce się znowu rozczarować zrobiłam wczoraj sikańca wieczorem z ciekowości ( 10dzień od podania ) a tam ku mojemu zdziwieniu druga ( blada) chociaż nie trzeba było jej szukać kreska , czy to możliwe ze w tym miesiącu organizm inaczej zareagował i dłużej utrzymuje się stężenie ? na betę jest jeszcze za wcześnie .. do okresu tez jeszcze przeszło tydzień nie ukrywam ze w tym miesiącu czuje się inaczej niż w poprzednim cyklu ale nie chce się na nic nastawiać .. laseczki co myslicie ?

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 18 października 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U niektórych ovitrelle utrzymuje sje nawet do 12 dp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2024, 10:11

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 18 października 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyk może dawać fałszywe wyniki nawet do 14 dnia, w jednym cyklu już 10 dni po zastrzyku nie było po nim śladu, a w drugim np. 14 dnia po zastrzyku test wychodził z bladą kreską. Ostatecznie zrobiłam betę w 16 dniu po zastrzyku i okazało się ze ciąży brak..

👱🏼‍♀️ 29 lat
    🆘 Endometrioza (laparoskopia 03.2025)
    ❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
    ❌ USG piersi BIRADS-3 (10.2025)
    ❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)

17cs (Accofil, acard, heparyna)
    28.07 ⏸️ beta 32.10, prog. 31.14
    30.07 beta 54.60, prog. 36.52
    01.08 beta 98.30, prog. 38.50
    05.08 beta 827,30
    06.08 pęcherzyk 2,8mm 🥹
    11.08 beta 9380,90
    20.08 CRL 0,69 cm z ❤️
    04.09 CRL 2,1 cm 🥹
    29.09 CRL 6 cm 🐻(prenatalne, ryzyka niskie)
    07.11 222g córeczki 🩷
    24.11 badania połówkowe
    Jesteś tam maluszku ❤️🙏🏼
    preg.png
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomeczka_90 wrote:
    Cześć dziewczyny mam taka zagwostkę mianowicie w ubiegłym cyklu przyjmowałam lamette i później 2x zastrzyk ovitrelle w ubiegłym cyklu test był już negatywny 8 dnia po podaniu w tym cyklu miałam również potwierdzoną owulacje ( nie wiem kiedy lekarka mi nigdy nie podaje kiedy mogła być i owulacja była z dwóch jajników pękł zarówno pęcherzyk z lewego jak i prawego jajnika ) ale zmierzam do tego , że chociaż w tym cyklu podchodzę z zimna głową bo nie chce się znowu rozczarować zrobiłam wczoraj sikańca wieczorem z ciekowości ( 10dzień od podania ) a tam ku mojemu zdziwieniu druga ( blada) chociaż nie trzeba było jej szukać kreska , czy to możliwe ze w tym miesiącu organizm inaczej zareagował i dłużej utrzymuje się stężenie ? na betę jest jeszcze za wcześnie .. do okresu tez jeszcze przeszło tydzień nie ukrywam ze w tym miesiącu czuje się inaczej niż w poprzednim cyklu ale nie chce się na nic nastawiać .. laseczki co myslicie ?

Szansa jest zawsze 💛 a wiadomo że my jej szukamy we wszystkim 🤭 ja na Twoim miejscu powtórzyłabym test nawet za dwa dni lub jutro i zobaczyła czy kreska robi się ciemniejsza czy raczej znika. Będziesz wiedziała czy hormon rośnie czy maleje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2024, 12:21

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    03.04 6 cm zdrowej córeczki 💛
    29.05 🧬 połówkowe i 380 g zdrowej Pszczółki 🐝💛
    01.08 3 prenatalne - 1550 g miłości 💛

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ