Ovitrelle a testowanie
-
Cześć dziewczyny mam taka zagwostkę mianowicie w ubiegłym cyklu przyjmowałam lamette i później 2x zastrzyk ovitrelle w ubiegłym cyklu test był już negatywny 8 dnia po podaniu w tym cyklu miałam również potwierdzoną owulacje ( nie wiem kiedy lekarka mi nigdy nie podaje kiedy mogła być i owulacja była z dwóch jajników pękł zarówno pęcherzyk z lewego jak i prawego jajnika ) ale zmierzam do tego , że chociaż w tym cyklu podchodzę z zimna głową bo nie chce się znowu rozczarować zrobiłam wczoraj sikańca wieczorem z ciekowości ( 10dzień od podania ) a tam ku mojemu zdziwieniu druga ( blada) chociaż nie trzeba było jej szukać kreska , czy to możliwe ze w tym miesiącu organizm inaczej zareagował i dłużej utrzymuje się stężenie ? na betę jest jeszcze za wcześnie .. do okresu tez jeszcze przeszło tydzień nie ukrywam ze w tym miesiącu czuje się inaczej niż w poprzednim cyklu ale nie chce się na nic nastawiać .. laseczki co myslicie ?
-
U niektórych ovitrelle utrzymuje sje nawet do 12 dp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 10:11
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Zastrzyk może dawać fałszywe wyniki nawet do 14 dnia, w jednym cyklu już 10 dni po zastrzyku nie było po nim śladu, a w drugim np. 14 dnia po zastrzyku test wychodził z bladą kreską. Ostatecznie zrobiłam betę w 16 dniu po zastrzyku i okazało się ze ciąży brak..Endometrioza 🦠
AMH 4,45
Stymulacja
Lametta + 💉 Orvitelle / Zivafert + Duphaston
❌1cs - lametta + Orvitelle pęcherzyk nie pękł, cykl bezowulacyjny
❌2cs - lametta + (2 x 💉bemfola) + Orvitelle pęcherzyk niby pęknięty ale zrobiła się torbiel krwotoczna
❌3cs - lametta + ( 6 x gonal-f 50j.m.) + Zivafert + ganopeptyl, pęcherzyk pękł
🦋4cs lametta + NAC 1800mg
20.11 pęcherzyk 18mm
23.11 Zivafert + ganopeptyl
6.12 Testuje ! 🎅🏼 -
Poziomeczka_90 wrote:Cześć dziewczyny mam taka zagwostkę mianowicie w ubiegłym cyklu przyjmowałam lamette i później 2x zastrzyk ovitrelle w ubiegłym cyklu test był już negatywny 8 dnia po podaniu w tym cyklu miałam również potwierdzoną owulacje ( nie wiem kiedy lekarka mi nigdy nie podaje kiedy mogła być i owulacja była z dwóch jajników pękł zarówno pęcherzyk z lewego jak i prawego jajnika ) ale zmierzam do tego , że chociaż w tym cyklu podchodzę z zimna głową bo nie chce się znowu rozczarować zrobiłam wczoraj sikańca wieczorem z ciekowości ( 10dzień od podania ) a tam ku mojemu zdziwieniu druga ( blada) chociaż nie trzeba było jej szukać kreska , czy to możliwe ze w tym miesiącu organizm inaczej zareagował i dłużej utrzymuje się stężenie ? na betę jest jeszcze za wcześnie .. do okresu tez jeszcze przeszło tydzień nie ukrywam ze w tym miesiącu czuje się inaczej niż w poprzednim cyklu ale nie chce się na nic nastawiać .. laseczki co myslicie ?
Szansa jest zawsze 💛 a wiadomo że my jej szukamy we wszystkim 🤭 ja na Twoim miejscu powtórzyłabym test nawet za dwa dni lub jutro i zobaczyła czy kreska robi się ciemniejsza czy raczej znika. Będziesz wiedziała czy hormon rośnie czy malejeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 12:21
27 i 29 lat
Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)
starania "na luzie" od 07/2024
z pomocą medyczną od 10/2024
10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besinna 200 ⏰
WYNIKI:
-witamina B12 479 pg/ml
-kwas foliowy 12.70 ng/ml
-TSH 1.82
-witamina D 65,8 ng/ml
-AMH 4.99 ng/ml
-insulina 7.7
-glukoza 80
-SHGB 82.60
-badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
- wyniki nasienia partnera dobre
- Ureaplasma w trakcie leczenia
często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus -