Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ovitrelle test pozytywny do kiedy?
Odpowiedz

Ovitrelle test pozytywny do kiedy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natalia1866 Nowa

Wysłany: 9 grudnia 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziś zrobiłam test ciążowy wyszły dwie kreski , zaszczyk miałam 25.11 inseminację 27.11 okres mam teraz w czwartek czy mogę mieć nadzieję ??

• Ans16 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrob betę

Natalia1866 lubi tę wiadomość

• Natalia1866 Nowa

Wysłany: 9 grudnia 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam do środy 🤔 ale ciężko już czytałam przy teście ciążowym że wykrywa 10 lub i więcej HCG

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1866 wrote:
    Witam dziś zrobiłam test ciążowy wyszły dwie kreski , zaszczyk miałam 25.11 inseminację 27.11 okres mam teraz w czwartek czy mogę mieć nadzieję ??

Czy to był Twój pierwszy test? Zazwyczaj dziewczyny kontrolują sobie wypłukiwanie Ovi. Teoretycznie niestety jeszcze może zafałszowywać test.
    Trzymam kciuki, żeby kreska ciemniała! 🤞

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️

Plan:
    ✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
    ✨ 09/04 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
    ✨ 04-05/25 2-3 IUI
    ✨ 07/25 kwalifikacja do IVF

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Ans16 Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1866 wrote:
    Czekam do środy 🤔 ale ciężko już czytałam przy teście ciążowym że wykrywa 10 lub i więcej HCG

Ja okres powinnam dostać dziś ale go nie dostałam
    I zastanawiam się czy robić test czy nie

• Natalia1866 Nowa

Wysłany: 9 grudnia 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziś pierwszy mój test czekałam aż będzie 12 dzień po inseminacji zrobię wieczorem następny jutro jadę na betę , przy okazji muszę TSH zrobić 😃 ostatnio miałam 2.5 lubi mi wzrastać więc muszę kontrolować

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1866 wrote:
    Do 14 dni niektorym utrzymuje się ovi we krwi,każdy ogranizm inaczej wypłukuje, ale jeśli kreska jest ladnie widoczna to trzymam mocno kciuki 🤞🍀❤️
    Powodzenia!

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Natalia1866 Nowa

Wysłany: 10 grudnia 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 12.1 beta dziś najgorsze tarczyca z 2.5 ostatniego razu dobiła mi do 7.95 biorę eutyrox już jedną tabletkę 25 m szybka konsultacja z ginekologiem jutro z rana progesteron i beta czekam za wizyta endokrynologa. Ktoś coś pocieszy nie wiem gdzie jeszcze mogę uderzyć walczę jak moge

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ