X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ovulacja
Odpowiedz

Ovulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Ala222 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras , Pań ma taki przypadek ?

Jestem w 40 dniu cyklu. Nie mialam okresu , wczoraj patrzylam a nagle testy owupacyjne x2 pokazaly sie pozytywne . Tydzien temu plamilam 1 dzien ale to nawet plamienie nie bylo tylko sluz zabarwiony krwia. Nie wiem co mysleć o tym . Lekarz 19 maja dopiero pomocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 01:36

• LINAA30 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala222 wrote:
    Czy ktoras , Pań ma taki przypadek ?

Jestem w 40 dniu cyklu. Nie mialam okresu , wczoraj patrzylam a nagle testy owupacyjne x2 pokazaly sie pozytywne . Tydzien temu plamilam 1 dzien ale to nawet plamienie nie bylo tylko sluz zabarwiony krwia. Nie wiem co mysleć o tym . Lekarz 19 maja dopiero pomocy.

A jak długie masz cykle ?

• Kasia2023 Debiutantka

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długie masz cykle? Ponieważ testy owulacyjne wychodzą również pozytywne w ciąży

• Lilka1298 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłaś test ciążowy?

15.12.2023 - Liwia 🌸
  • Ala222 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LINAA30 wrote:
    A jak długie masz cykle ?

Hej . Zazwyczaj mam 29-30 dniowe

• Ala222 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka1298 wrote:
    Robiłaś test ciążowy?

Tak ,negatywny.

• Ala222 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia2023 wrote:
    Jak długie masz cykle? Ponieważ testy owulacyjne wychodzą również pozytywne w ciąży
    Nie jestem w ciazy , robilam test

• Ala222 Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?????

• LINAA30 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2023, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala222 wrote:
    Hej . Zazwyczaj mam 29-30 dniowe

A to zagadka a przyjmujesz jakieś leki ?

• Ala222 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2023, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LINAA30 wrote:
    A to zagadka a przyjmujesz jakieś leki ?

Wlasnie nie :/ zmian tez zadnych nie bylo

LINAA30 lubi tę wiadomość

• LINAA30 Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala222 wrote:
    Wlasnie nie :/ zmian tez zadnych nie bylo

To może zrob jutro z rana test jeszcze raz. Nie raz się zdarzyło ze na początku wychodzil negatywny a później pozytywny.
    A żadnych infekcji nie miałaś, może jakiś stres w pracy ? Ja raz miałam 40 dni cykl i właśnie od tego zaczęła się moja przygoda z diagnozowaniem. Jak się okazało lewy jajnik miał być pcos. I to mogło być właśnie przyczyną długiego cyklu. I wysoki poziom prolaktyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2023, 23:19

Ala222 lubi tę wiadomość

• Ala222 Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LINAA30 wrote:
    To może zrob jutro z rana test jeszcze raz. Nie raz się zdarzyło ze na początku wychodzil negatywny a później pozytywny.
    A żadnych infekcji nie miałaś, może jakiś stres w pracy ? Ja raz miałam 40 dni cykl i właśnie od tego zaczęła się moja przygoda z diagnozowaniem. Jak się okazało lewy jajnik miał być pcos. I to mogło być właśnie przyczyną długiego cyklu. I wysoki poziom prolaktyny.

Ja nie pracuje , jestem w domu z najmlodszym dzieckiem. Testy ciazowe mam negatywne nadal.

• LINAA30 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala222 wrote:
    Ja nie pracuje , jestem w domu z najmlodszym dzieckiem. Testy ciazowe mam negatywne nadal.

To chyba nie pozostaje nic innego jak czekac na wizytę u lekarza. Po USG będzie wiadomo co się dzieje. 🙈

• Ala222 Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LINAA30 wrote:
    To chyba nie pozostaje nic innego jak czekac na wizytę u lekarza. Po USG będzie wiadomo co się dzieje. 🙈

No lekarza mam 19.05 dopiero i czekam jak debil 🙈

LINAA30 lubi tę wiadomość

• LINAA30 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala222 wrote:
    No lekarza mam 19.05 dopiero i czekam jak debil 🙈

Szybko zleci trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się rozwiązało 🙂

Ala222 lubi tę wiadomość

• Nowaanna Debiutantka

Wysłany: 7 maja 2023, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem drugi cykl po poronieniu samoistnym w 7 tc. Ogólnie ciężko mi określić czy moje cykle są regularne, bo przeważnie miesiączką pojawiała się co 34-35 dni, ale miałam 2 cykle takie że raz przyszła 48, a raz 58 dnia 🤷 pierwsza miesiączka po poronieniu przyszła bardzo wcześnie bo po 31 dniach. Dodatkowo 2 tygodnie po poronieniu miałam już dni płodne i owualcje. W tym cyklu zaczęłam ponownie mierzyć temperaturę. Szczyt śluzu wystąpił u mnie w czwartek, w piątek też go trochę było, wczoraj już zmienił się na taki mętny. Skok temperatury zanotowałam w dniu dzisiejszym. Ostatni stosunek był w środę, czy jeżeli dziś wieczorem serduszkowalabym z mężem to jest jeszcze szansa na zapłodnienie ? Czy jeśli był skok to już jest po owulacji ?
    Proszę o opinie jakie macie zdanie na ten temat

• Nowaanna Debiutantka

Wysłany: 7 maja 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ala222 Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LINAA30 wrote:
    Szybko zleci trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się rozwiązało 🙂

Bardzo Ci dziekuje :)

• Ala222 Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowaanna wrote:
    Dziewczyny, jestem drugi cykl po poronieniu samoistnym w 7 tc. Ogólnie ciężko mi określić czy moje cykle są regularne, bo przeważnie miesiączką pojawiała się co 34-35 dni, ale miałam 2 cykle takie że raz przyszła 48, a raz 58 dnia 🤷 pierwsza miesiączka po poronieniu przyszła bardzo wcześnie bo po 31 dniach. Dodatkowo 2 tygodnie po poronieniu miałam już dni płodne i owualcje. W tym cyklu zaczęłam ponownie mierzyć temperaturę. Szczyt śluzu wystąpił u mnie w czwartek, w piątek też go trochę było, wczoraj już zmienił się na taki mętny. Skok temperatury zanotowałam w dniu dzisiejszym. Ostatni stosunek był w środę, czy jeżeli dziś wieczorem serduszkowalabym z mężem to jest jeszcze szansa na zapłodnienie ? Czy jeśli był skok to już jest po owulacji ?
    Proszę o opinie jakie macie zdanie na ten temat

Szansa jest zawsze , probuj <3

• LINAA30 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2023, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala222 wrote:
    Bardzo Ci dziekuje :)

Ala222 i co powiedział lekarz?

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ