X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Owulacja
Odpowiedz

Owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zabusia95 Nowa

Wysłany: 30 listopada 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardzo skąpe miesiączki 1-3 dni max lecz są skąpe dwie podpaski dziennie, lekarz nie reaguje A ja staram się o dziecko i niewiem czy mając takie okresy jest możliwe że zajde w ciążę i owulacja występuje? Czy ktoras miała skąpe okresy a zaszła w ciążę?

• myszajda Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie jesteś pewna czy masz owulację możesz to sprawdzić. Mierz temperaturę lub rób testy owulacyjne, obserwuj śluz i uzupełniaj wykres w aplikacji. 7 dni po wyznaczonej owulacji możesz zbadać progesteron, jego wynik wskaże czy owulacja faktycznie była. Innym sposobem jest monitoring u ginekologa. To tak po krótce, w internecie na pewno znajdziesz rozwinięcie tego co napisałam 🙂 powodzenia 🍀

Kira lubi tę wiadomość

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ