X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Owulacja a badanie ginekologiczne
Odpowiedz

Owulacja a badanie ginekologiczne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Blanka88 Nowa

Wysłany: 13 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym zaczerpnąć Waszej wiedzy dziewczynki... A więc mam zaplanowaną wizytę ginekologiczną, która przypada dzień/dwa po owulacji. Staramy się z mężem o dziecko, więc chciałabym ten czas wykorzystać tak intensywnie jak to tylko możliwe :) Niestety przeczytałam na internecie, że przed wizytą u ginekologa należy powstrzymać się od współżycia co najmniej 2 dni... Co byście mi radziły? Przełożyć wizytę czy uprzedzić lekarza o staraniach? Zaznaczę, że nie będę miała robionej cytologii.

Czekając na...
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze coś takiego czytam. ja rozumiem jak ma być pobierany wymaz z szyjki to może 1 dzień trzeba się powstrzymać, ale tak to nie widzę żadnych przeciwwskazań. Ja bym terminu wizyty nie zmieniała przynajmniej będziesz miała podgląd czy aby do owulacji się ciało przygotowuje, a żeby zajść w ciąże to można i 2 dni przed owulacją współżyć i jak ma się zajść to i wtedy się zajdzie. A możesz trafiać w samą owulacje a jak nie jest Ci pisane zajście to i wtedy nawet nie zajdziesz.

słońca łan, akacjowa lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ