Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Owulacja a badanie ginekologiczne
Odpowiedz

Owulacja a badanie ginekologiczne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Blanka88 Nowa

Wysłany: 13 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym zaczerpnąć Waszej wiedzy dziewczynki... A więc mam zaplanowaną wizytę ginekologiczną, która przypada dzień/dwa po owulacji. Staramy się z mężem o dziecko, więc chciałabym ten czas wykorzystać tak intensywnie jak to tylko możliwe :) Niestety przeczytałam na internecie, że przed wizytą u ginekologa należy powstrzymać się od współżycia co najmniej 2 dni... Co byście mi radziły? Przełożyć wizytę czy uprzedzić lekarza o staraniach? Zaznaczę, że nie będę miała robionej cytologii.

Czekając na...
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze coś takiego czytam. ja rozumiem jak ma być pobierany wymaz z szyjki to może 1 dzień trzeba się powstrzymać, ale tak to nie widzę żadnych przeciwwskazań. Ja bym terminu wizyty nie zmieniała przynajmniej będziesz miała podgląd czy aby do owulacji się ciało przygotowuje, a żeby zajść w ciąże to można i 2 dni przed owulacją współżyć i jak ma się zajść to i wtedy się zajdzie. A możesz trafiać w samą owulacje a jak nie jest Ci pisane zajście to i wtedy nawet nie zajdziesz.

słońca łan, akacjowa lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ