X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Owulacja a badanie ginekologiczne
Odpowiedz

Owulacja a badanie ginekologiczne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Blanka88 Nowa

Wysłany: 13 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym zaczerpnąć Waszej wiedzy dziewczynki... A więc mam zaplanowaną wizytę ginekologiczną, która przypada dzień/dwa po owulacji. Staramy się z mężem o dziecko, więc chciałabym ten czas wykorzystać tak intensywnie jak to tylko możliwe :) Niestety przeczytałam na internecie, że przed wizytą u ginekologa należy powstrzymać się od współżycia co najmniej 2 dni... Co byście mi radziły? Przełożyć wizytę czy uprzedzić lekarza o staraniach? Zaznaczę, że nie będę miała robionej cytologii.

Czekając na...
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze coś takiego czytam. ja rozumiem jak ma być pobierany wymaz z szyjki to może 1 dzień trzeba się powstrzymać, ale tak to nie widzę żadnych przeciwwskazań. Ja bym terminu wizyty nie zmieniała przynajmniej będziesz miała podgląd czy aby do owulacji się ciało przygotowuje, a żeby zajść w ciąże to można i 2 dni przed owulacją współżyć i jak ma się zajść to i wtedy się zajdzie. A możesz trafiać w samą owulacje a jak nie jest Ci pisane zajście to i wtedy nawet nie zajdziesz.

słońca łan, akacjowa lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    👼02.2015 & 👼06.2016
    👶💜 33tc - 19.12.2017
    Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
    04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
    08.2025r - stymulacja IVF - czas start
    15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
    16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
    20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
    Rośnij w siłę Kropku 🍀
    27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
    28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
    30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
    09.2025 - przygotowanie do II transferu
    10.2025 - torbiel. Wstrzymanie starań dopóki torbiel się nie wchłonie.
    12.2025 - kontrol u gina czy wchłoneła się torbiel
    4 ❄️❄️❄️❄️
    W moim sercu jest miejsce, które czeka – pełne miłości, wiary i cichej modlitwy o jeszcze jedno małe życie.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ