X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Owulacja a badanie ginekologiczne
Odpowiedz

Owulacja a badanie ginekologiczne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Blanka88 Nowa

Wysłany: 13 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym zaczerpnąć Waszej wiedzy dziewczynki... A więc mam zaplanowaną wizytę ginekologiczną, która przypada dzień/dwa po owulacji. Staramy się z mężem o dziecko, więc chciałabym ten czas wykorzystać tak intensywnie jak to tylko możliwe :) Niestety przeczytałam na internecie, że przed wizytą u ginekologa należy powstrzymać się od współżycia co najmniej 2 dni... Co byście mi radziły? Przełożyć wizytę czy uprzedzić lekarza o staraniach? Zaznaczę, że nie będę miała robionej cytologii.

Czekając na...
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze coś takiego czytam. ja rozumiem jak ma być pobierany wymaz z szyjki to może 1 dzień trzeba się powstrzymać, ale tak to nie widzę żadnych przeciwwskazań. Ja bym terminu wizyty nie zmieniała przynajmniej będziesz miała podgląd czy aby do owulacji się ciało przygotowuje, a żeby zajść w ciąże to można i 2 dni przed owulacją współżyć i jak ma się zajść to i wtedy się zajdzie. A możesz trafiać w samą owulacje a jak nie jest Ci pisane zajście to i wtedy nawet nie zajdziesz.

słońca łan, akacjowa lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ