Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Owulacja a badanie ginekologiczne
Odpowiedz

Owulacja a badanie ginekologiczne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Blanka88 Nowa

Wysłany: 13 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym zaczerpnąć Waszej wiedzy dziewczynki... A więc mam zaplanowaną wizytę ginekologiczną, która przypada dzień/dwa po owulacji. Staramy się z mężem o dziecko, więc chciałabym ten czas wykorzystać tak intensywnie jak to tylko możliwe :) Niestety przeczytałam na internecie, że przed wizytą u ginekologa należy powstrzymać się od współżycia co najmniej 2 dni... Co byście mi radziły? Przełożyć wizytę czy uprzedzić lekarza o staraniach? Zaznaczę, że nie będę miała robionej cytologii.

Czekając na...
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze coś takiego czytam. ja rozumiem jak ma być pobierany wymaz z szyjki to może 1 dzień trzeba się powstrzymać, ale tak to nie widzę żadnych przeciwwskazań. Ja bym terminu wizyty nie zmieniała przynajmniej będziesz miała podgląd czy aby do owulacji się ciało przygotowuje, a żeby zajść w ciąże to można i 2 dni przed owulacją współżyć i jak ma się zajść to i wtedy się zajdzie. A możesz trafiać w samą owulacje a jak nie jest Ci pisane zajście to i wtedy nawet nie zajdziesz.

słońca łan, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈‍⬛
    👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
    Starania od 2024
    04.2025r - klinika
    08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
    20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
    02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
    5dpt ⏸️
    7dpt beta 86,4 ❄️
    10dpt beta 342,6 ❄️
    15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
    20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
    24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
    25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
    31dpt - CRL 1,15cm 💗
    09.03 - USG prenatalne ✔️prawdopodobnie 🩵
    🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ