Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Owulacja a choroba/antybiotyk
Odpowiedz

Owulacja a choroba/antybiotyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • .A. Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy któraś z Was miała była chora/przeziębiona i zaszła w ciążę?
    W niedzielę wieczorem miałam wrażenie, że po spacerze było mi jakoś zimniej. W poniedziałek czułam się w miarę ok a że był dzień owulacji (+-1 dzień) to kochaliśmy się. Z poniedziałku na wtorek akurat podwyższyła mi się temperatura (najwiecej chyba 37,6). We wtorek rano czułam już zatoki ale temperatura spadła do 37. Zadzwoniłam do lekarza i z racji tego, że od jakiegoś czasu gorzej mi się oddychało (długa historia) to dała mi antybiotyk. Oczywiście zaznaczając, że jest bezpieczny w ciąży i że skończę go przed ewentualną implantacją wiec nie wpłynie na dziecko. Te kilka dni było lepiej a dziś znowu temperatura skoczyła do 37 i jakoś mi to nie daje spokoju. Jakiś dziwny ten wirus (zaznaczę ze covid już przechodziliśmy - chociaż teraz się zastanawiam czy nie przyszedł jeszcze raz)

Czy któraś z Was zaszła w ciążę podczas choroby ze stanem podgorączkowym albo brała antybiotyk w okresie okoloowulacyjnym i w ciąży było wszystko dobrze?

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ