Owulacja a ciąża
-
nick nieaktualnymoże i jestem głupia i niedoinformowana ale mam takie pytanie wszyscy piszą że beż owulacji nie można zajść w ciąże no ale dni płodne zaczynają się już jakieś 4 dni przed owulacją, to więc można zajść w ciąże bez owulacji czy nie bo ja już się pogubiłam
-
no jestes jestes niedouczona...nie ukryje sie tego czytajac pytanie
A wiec łopatologicznie wwykladajac......
Owulacja to moment , w ktorym nastepuje pekniecie pecherzyka graffa i wypuszczenie dojrzalej komorki jajowej-kumasz???...
Bez tej komorki mozesz miec nawet i 100dni plodnych i nie zajdzie sie w ciaze..To chyba proste
Ciaza nie bierze sie z dni plodnych ale z polaczenia komorki jajowej z plemnikiem..
Natomiast dni plodne to czas , w ktorym przypuszczamy , ze moze dojsc do uwolnienia komorki jajowej..A wiec owulacja plus sex w dni plodne da Ci ciaze ....Cykl bezowulacyjny mimo pojawienia sie sluzu plodnego itd zeby skaly sie zesrały nie uczyni cie matka..Dlatego tak wazne jest obserwowanie siebie no i monitoringi usg by spr czy wogole dochodzi do owulacji...Zajarzylas ? ...An, gosiunia, zizia_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oj dziewczyny, nie kamieniujcie nowej koleżanki
Ja na przykład oglądałam ostatnio film dokumentalny o poczęciu i dowiedziałam się jak dochodzi do ciąży bliźniaczej jednojajowej, bo wcześniej mnie to zastanawiało. A pewnie też było na biologii.aga.just, karola_aa, momo1009 lubią tę wiadomość
-