X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Owulacja a infekcja - brak śluzu płodnego
Odpowiedz

Owulacja a infekcja - brak śluzu płodnego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • martyna.kr Znajoma

Wysłany: 21 września 2024, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, we wtorek (17dc) byłam na wizycie na której był widoczny pęcherzyk 20 mm z dwoma prawdopodobnymi komórkami. Pani Doktor kazała działać ♥️

Do lekarza zgłosiłam się bo podejrzewałam infekcję.
    Lekarz nie stwierdziła infekcji.
    Śluz miałam biały grudkowaty, ale lekarz uznała, że jest go tak nie wiele że nie stawiała by tu na infekcje.

Pytanie moje jest takie czy to możliwe, żeby zajść w ciążę bez śluzu płodnego? Podczas ostatniego tygodnia oprócz tego śluzu grudkowatego nie zauważyłam śluzu płodnego :(

Dodam że jestem na Glucophage XR 1000 ze względu na PCOS.

Będę wdzięczna za odpowiedź!

• dejzi36 Debiutantka

Wysłany: 21 września 2024, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak mialam 2razy, byl pecherzyk i owulacja, ale brak sluzu plodnego - nie udalo nam się, chociaz lekarka mowila ze to nie zawsze tak jest ze nie wyjdzie..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ