Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Owulacja/duphaston/test owu
Odpowiedz

Owulacja/duphaston/test owu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kaja. Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przychodzę do Was z pytanie bo już sama nie wiem co myśleć. Cykle zawsze regularne 28 dni. W poprzednim cyklu brałam duphaston od 16dc do 25dc. W obecnym cyklu test owulacyjny wyszedl mi pozytywny 8 dnia, był też płodny śluz. Test 9 dnia już negatywny. Według kalendarzyka owu powinna być 14dc. Czy faktycznie owu mógła być szybciej? Nie wiem czy zacząć brać dupka, czy czekać do tego 16dc. Boję się że jeśli faktycznie owu była szybciej to na duphaston w 16 dniu będzie juz za późno. A może to tylko fałszywy wynik?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że owulacja może być być wcześniej. Ale też pozytywny test nie świadczy o tym, że owulacja będzie. Najpewniejszym sposobem sprawdzenia owulacji jest usg i to polecam zrobić. A leków w ciemno też nie polecam brać, tylko zawsze po potwierdzonej owulacji na usg.

Kaja. lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ