X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Owulacja/duphaston/test owu
Odpowiedz

Owulacja/duphaston/test owu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kaja. Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przychodzę do Was z pytanie bo już sama nie wiem co myśleć. Cykle zawsze regularne 28 dni. W poprzednim cyklu brałam duphaston od 16dc do 25dc. W obecnym cyklu test owulacyjny wyszedl mi pozytywny 8 dnia, był też płodny śluz. Test 9 dnia już negatywny. Według kalendarzyka owu powinna być 14dc. Czy faktycznie owu mógła być szybciej? Nie wiem czy zacząć brać dupka, czy czekać do tego 16dc. Boję się że jeśli faktycznie owu była szybciej to na duphaston w 16 dniu będzie juz za późno. A może to tylko fałszywy wynik?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że owulacja może być być wcześniej. Ale też pozytywny test nie świadczy o tym, że owulacja będzie. Najpewniejszym sposobem sprawdzenia owulacji jest usg i to polecam zrobić. A leków w ciemno też nie polecam brać, tylko zawsze po potwierdzonej owulacji na usg.

Kaja. lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ