X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne owulacja- kiedy?
Odpowiedz

owulacja- kiedy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ona_ Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie kiedy moze wystepować najwczesniej owulacja a kiedy najpozniej ? nie umiem rozszyfrować mojego wykresu... prosze o pomoc i rady.
    Pozdrawima

👩39
    🧔‍♂️41
    👨‍👩‍👧 2017
    3.10- II
    4.10 beta 46.1
    6.10 -106.9
    9.10 -375.3
    11.10- 1085.9
    13 10- 2838.1
    16.10- 9912,7
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma reguły, są kobiety, które mają cykle tak krótkie, że koniec miesiączki jest początkiem owulacji, a niektóre tak jak ja mają owulację dopiero w okolicach 25 dni cyklu.
    Ile zwykle trwa twój cykl? Przyjmuje się, że owulka występuję 14-16 dni przed miesiączką.

48f411ed51.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana-nie ma zasady! Przejrzyj sobie w galerii testów testy owulacyjne, to znajdziesz takie z owulacją w 8 dc i takie z owulacją w 30 dc...
    A jakiej długości zwykle miewasz cykle? Od kiedy mierzysz temperaturę?
    Ja po kilku miesiącach na OvuFriendzie dowiedziałam się np., że mam fazę lutealną 11dni i owuluję między 15 a 19 dc.
    Może spróbuj też obserwować śluz i szyjkę macicy, w sumie te wszystkie elementy łatwiej ułożą Ci się w sensowną całość.
    Pozdrawiam serdecznie, powodzenia w obserwacjach!

• XYZ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike wrote:
    Ile zwykle trwa twój cykl? Przyjmuje się, że owulka występuję 14-16 dni przed miesiączką.

Albo 11 dni przed miesiączką, tak jak u mnie...
    A są dziewczyny z tzw. krótką fazą lutealną, które mogą dostać okres nawet po kilku (poniżej 10) dniach od owulacji...
    Ona_ musisz naprawdę uzbroić się w cierpliwość i zacząć siebie obserwować. Zawsze możesz też spróbować z testami owulacyjnymi (dostaniesz je w aptece, czy Rossmannie).

• Unlike Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ: a to nie jest wtedy niedomoga ciałka żółtego jak ma się tak krótki odstęp czasu?

48f411ed51.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma fazy lutealnej to 11-16 dni. Poniżej 11 to objaw niedomogi i taki krótki czas może powodowa problemy z zagnieżdżeniem.
    U mnie zmieniło się wszystko po porodzie, przed ciążą miałam owulację zwykle ok 21 dc, a fl trwała 12 dni. Po porodzie owulka ok 14 dc, a fl bite 14 dni.

Saramago lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniżej 10 dni na pewno!
    U mnie 11 (raz się zdarzyło 12). Gin-endokrynolog stwierdził, że to jest jeszcze OK, bo powyżej 10.
    A ponieważ zakładam, że Ona_, skoro dopiero zaczyna zabawę z wykresami, nie zna jeszcze długości swojej fazy lutealnej, wolałam uprzedzić, że istnieje również taka ewentualność.
    Buziaki!

Saramago, Unlike lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja jestem dwa lata po cc staram się rok już o drugie , w czwartek bylam u gina pęcherzyk miał 12 13mm 11dc to był w sobote robiłam test owu i był pozytywny 13dc teraz jest 15dc i test negatywny jak to możecie zinterpretować?
    cykl mam nieregularny najdluzszy miałam teraz 31 a tak to 26,27,28

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka jezeli mialas zdecydowanie pozytywny test 13 dc to prawdopodobnie owulacje mialas 14dc i juz jestes po owulce (jezeli pechezryk pękl oczywiscie) dlatego tez test 15 dc juz jest negatywny.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    malinka jezeli mialas zdecydowanie pozytywny test 13 dc to prawdopodobnie owulacje mialas 14dc i juz jestes po owulce (jezeli pechezryk pękl oczywiscie) dlatego tez test 15 dc juz jest negatywny.
    dziekuje za odpowiedz ale co tak szybko by urusl i pękł troszkę chyba nie możliwe

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ