X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Owulacja tylko z jednej strony po której został wycięty jajowód z,
Odpowiedz

Owulacja tylko z jednej strony po której został wycięty jajowód z,

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anitacc Nowa

Wysłany: 2 czerwca 2022, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie czy któraś miała taką sytuację?🙂 zacznę od tego, że po ciąży pz został mi usunięty prawy jajowód, staramy się o dzidzie prawie rok czasu i ciągle owulacja z prawej, po lewej stronie coś się dzieje, ale bardzo słabo. Dostałam aromek i po dwóch cyklach nadal tylko z prawej. Ginekolog powiedział, że da miesiąc i sam mnie pokieruje na in vitro.. nie wiem co mam myśleć o tym, czy po poprostu zrobił się problem i nie zna się na rzeczy? Bardzo jestem zestresowana każda wizytą, co znów usłyszę. Doradzcie proszę.

• Agula Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Również miałam taką sytuację, po stracie jajowodu przy cp pracował tylko jajnik przy którym nie było jajowodu. Ale to nie był problem bo jajowód przeciwny przechwycił komórkę i często się to zdarza. A mam tego pewność, bo chodziłam w każdym cyklu na monitoring.

W międzyczasie przeszłam jeszcze zabieg kauteryzacji tego jajnika który nie pracował i wróciły mi w nim owulacje. Więc możesz porozmawiać ze swoim lekarzem na ten temat :) ja miałam robiony ten zabieg na NFZ

Anitacc lubi tę wiadomość

11.2016 💔 9tc
    06.2020 cp - prawa strona. usunięcie jajowodu.
    12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
    11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.

Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)

16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki

19.04 transfer ET z 3 doby
    ⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.

06.09.2024 FET CS 4AB
    7dpt beta <2.30❌

04.10.2024 FET CN 4BB
    7dpt beta <2.30 ❌

Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
    30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - 4 zarodki

03.01.2025 FET CN 4AA🍍🍟
    4dpt ⏸️
    5dpt 34,0 mIU/ml
    7dpt 93,8 mIU/ml
    10dpt 273,1 mIU/ml
    13dpt 900,7 mIU/ml
    17dpt 4923,0 mIU/ml
    21dpt USG 2mm okruszka z pulsującym serduszkiem 💓
    12+2 będzie syn 🩵

15.09.2025 ✨ Miłosz ❤️ 3910g, 51cm 👶

Na zimowisku ❄️4AA, 4BB, 3AB
  • Anitacc Nowa

Wysłany: 13 czerwca 2022, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? Ja szczerze straciłam nadzieję, mój ginekolog powiedział, żebym nie wierzyła w te głupoty, że przechwyci przeciwny😐 i ja już sama nie wiedziałam co myśleć. A w ogóle o takim zabiegu nie słyszałam nawet też nie wspomniał. Teraz w lipcu będę miała wizytę u innego zajmujący się typowo niepłodnością moze on inaczej a mnie pokieruje.

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitacc wrote:
    Serio? Ja szczerze straciłam nadzieję, mój ginekolog powiedział, żebym nie wierzyła w te głupoty, że przechwyci przeciwny😐 i ja już sama nie wiedziałam co myśleć. A w ogóle o takim zabiegu nie słyszałam nawet też nie wspomniał. Teraz w lipcu będę miała wizytę u innego zajmujący się typowo niepłodnością moze on inaczej a mnie pokieruje.
    Szanse na przechwycenie są małe.
    Ja miałam stymulacje i owu była wtedy z obu jajników bo moje tylko po stronie niedrożnego jajowodu

Anitacc lubi tę wiadomość

• Anitacc Nowa

Wysłany: 21 czerwca 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostawałam aromek przez 3 miesiące i ciągle to samo po prawej:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja miałam tak wiecznie owulka po stronie nie drożnej nie spraqnego jajowodu potem poszlam na laparoskopie z histetoskopią ( usunięto jajowod , wycięto ogniska endometriozy, nacieto mi macice w 2 miejscach ) 1 cykl po zabiegu klapa w 2 cyklu owulacja z dwóch stron ostatecznie okazało się że z przewaga tej dobrej i własnie wtedy się udało bylam też obstawiona lekami estrofem clo steryd duphaston heparyna acard.
    Owoulacja przy monitoringu rocznym u innego lekarza była tylko 1 raz z dobrej strony. Nie nastąpiło coś takiego jak przechwycenie chociaz też o tym słyszałam.
    Dziewczyny uda sie i Wam ja czekalam bardzo długo juz starciłam nadzieję ale cały czas walczyłam trzymam kciuki.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ