X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Owulacja - zapłodnienie
Odpowiedz

Owulacja - zapłodnienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2024, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    trochę mnie tu nie było, bo musiałam uwolnić głowę - trochę się udało, ale co miesiąc i tak jest płacz … poczucie “znowu się nie udało.”

Tyle tytułem wstępu. Dziewczyny - pytanie do bardziej ogarniętych ode mnie bo czytam różne info, Wam jakoś bardziej ufam.
    Dzisiaj mam 15 dzień cyklu
    Z 13 na 14 dzień cyklu w nocy miałam aż do brzucha rwanie jakby jajnika (pewna nie jestem). 14 rano jak wstałam zrobiłam test owu - wyszedł. Nie wiem czy już byłam po owu, czy jednak jeszcze przed.
    Dwa dni wcześniej robiony był negatywny.
    I teraz tak, 17.09 były przytulanki, 18.09 dostałam jednodniowej jelitówki na 24h, także 18.09 nie było nic. 19.09 nie było nic bo chłopa rozłożyło. Z 19.09 na 20.09 miało to klucie w nocy, a 20.09 ten test wyszedł pozytywny owu.
    Dzisiaj w nocy 21.09 było ❤️(czyli z 20.09 na 21.09)
    Dzisiaj będzie ❤️
    Ja wiem, “szansa jest zawsze”, ale waszym zdaniem, jak duża?😂🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2024, 17:08

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 21 września 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szansa jest zawsze, szczególnie że mówi się o seksie co 2-3 dni w ciągu całego cyklu ;) teraz tylko poczekać czy nie pojawi się @ :)

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2024, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    Szansa jest zawsze, szczególnie że mówi się o seksie co 2-3 dni w ciągu całego cyklu ;) teraz tylko poczekać czy nie pojawi się @ :)

Dziękuję, że dodałaś mi otuchy ❤️

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 22 września 2024, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj znać znać jak zrobisz test ! Trzymam kciuki 🌸

Mantis2 lubi tę wiadomość

• Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2024, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    Dawaj znać znać jak zrobisz test ! Trzymam kciuki 🌸

Girl 🥹🤍 dziękuję 🥹❤️
    Miesiąc w miesiąc to samo, mam nadzieję, że tym razem się uda ❤️ dziękuję dziewczyno, że chciało Ci się napisać 🥹

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 22 września 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od kiedy się staracie ? Napisz coś więcej :)

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 22 września 2024, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantis2 wrote:
    Girl 🥹🤍 dziękuję 🥹❤️
    Miesiąc w miesiąc to samo, mam nadzieję, że tym razem się uda ❤️ dziękuję dziewczyno, że chciało Ci się napisać 🥹

Wiem co przeżywasz, trzeba być w dobrej myśli i próbować się nie nakręcać co jest bardzo ciężkie 😅🩷🥰

Mantis2 lubi tę wiadomość

• Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    A od kiedy się staracie ? Napisz coś więcej :)

W maju 2023 poroniłam (8 tydzień - puste jajo, miałam łyżeczkowanie)
    Od września 2023 tak naprawdę się staramy, robię testy owulacyjne
    Mój partner ma dzieci dorosłe z pierwszego małżeństwa
    Ja zaszłam z nim w 4 cyklu starań
    Badań nie chce robić póki co, a lekarz kazał mi uwolnić głowę bo ja wyniki mam dobre …

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2024, 18:51

• zuzia96 Nowa

Wysłany: 4 października 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje się uda. Daj znać i nie poddawaj się 🥰

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ