Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne P/c plemnikowe - zdiagnozowane już w ciąży Encorton ?
Odpowiedz

P/c plemnikowe - zdiagnozowane już w ciąży Encorton ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam straszną zagwostke.
    4 maja zrobiłam badania z krwi na p/c plemnikowe tego samego dnia dowiedziałam się, ze jestem w ciąży.
    Na wizycie u mojego ginekologa w 5+1 pokazałam mu te wyniki i od wpisał mi zalecenie, ze po pojawieniu się pęcherzyka ciążowego wprowadzić encorton.
    wczoraj byłam u innego lekarza ginekologa na wizycie potwierdzającej lokalizacje pęcherzyka. Lekarz znalazł pecherzyk, prawidłowo zlokalizowany. Powiedziałam mu o zaleceniach mojego lekarza ginekologa ale on powiedział, ze to są p/c przeciw plemnikom a ja już jestem w ciąży i mi tego nie wypisze bo to steryd. On jest przeciwny sterydom to tak w ciąży.

Przeciwciała mam w mianie 1:10 czyli słabo dodatnie.
    Czy któraś z was dziewczyny znalazła się w podobnej sytuacji?

age.png
    age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przypadku kobiet przeciwciała przeciwplemnikowe znajdują się w wydzielinie z pochwy. Atakują one plemniki i zabijają je zaraz po wytrysku nasienia, aby utrudnić zapłodnienie. Ty już jesteś w ciąży, więc zwyczajnie sobie nie poradziły i doszło do zapłodnienia, więc myślę, że to już nie ma znaczenia w tek sytuacji.

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 21:40

age.png
    age.png
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2022, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie miał takiej sytuacji ?

age.png
    age.png
  • Olaola Autorytet

Wysłany: 18 maja 2022, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka słuchaj drugiego lekarza :-) Jak już jesteś w ciąży, to super i encorton na tym etapie może przynieść więcej szkody niż pożytku, jeśli ciąża dobrze się rozwija.
    Encorton daje się, żeby osłabić reakcje immunologiczną organizmu ale zanim zajdziesz w ciążę tak w skrócie i właśnie po to, żeby to ułatwić. Jeśli masz słabe miano i już się udało to nie ma się czym przejmować na razie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2022, 08:03

age.png

Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
    Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
    21.04 - wyraźny cień 😲
    22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
    16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
    27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
    23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
    13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
    14.07 - mały waży 140 g
    18.08 - maluch waży 360g
    22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
    10.11 - 2050 g "maluszka" :-)
    28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaola wrote:
    Żelka słuchaj drugiego lekarza :-) Jak już jesteś w ciąży, to super i encorton na tym etapie może przynieść więcej szkody niż pożytku, jeśli ciąża dobrze się rozwija.
    Encorton daje się, żeby osłabić reakcje immunologiczną organizmu ale zanim zajdziesz w ciążę tak w skrócie i właśnie po to, żeby to ułatwić. Jeśli masz słabe miano i już się udało to nie ma się czym przejmować na razie.
    Byłam wczoraj skonsultować te przeciwciała z lekarka z kliniki niepłodności i tez jej zdanie to nie wdrażać tego leku. Ponieważ to zbyt silny lek by go dawać tak po prostu profilaktyczne.
    A ciąża jak na ta chwile rozwija się prawidłowo. To wszytsko wczesne wczoraj był skończony 5+4 pani doktor zrobiła usg w pęcherzyku już jest ciałko żółte i echo zarodka

age.png
    age.png
  • Olaola Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka no i pięknie, ciesz się ciążą i już o tym nie myśl :-)

age.png

Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
    Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
    21.04 - wyraźny cień 😲
    22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
    16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
    27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
    23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
    13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
    14.07 - mały waży 140 g
    18.08 - maluch waży 360g
    22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
    10.11 - 2050 g "maluszka" :-)
    28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ