Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Padaczka/ epilepsja i ciąża
Odpowiedz

Padaczka/ epilepsja i ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • An.eta Nowa

Wysłany: 10 listopada 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy są wśród was osoby, które chorują na epilepsję, zażywają leki i decydują się na ciążę? Albo może któraś z was rodziła zażywając Leviteracetam?
    Pozdrawiam

• Modli Nowa

Wysłany: 23 listopada 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja biorę depakine chrono oraz levebon. Planuję ciąże biorę dodatkowo kwas foliowy w formie 5 mg.
    Byłam już raz ale niestety poroniłam, pani dr to której ówcześnie chodziłam że winne były moje leki przeciwpadaczkowe i zaproponowała mi odstawienie ich na 2 lata. Dodatkowo zażywam doraźnie relanium gdy czuję aure i to mi pomaga. Kilka lat temu miałam próbę przejścia na lamotryginę ale skończyło się to dla mnie silną alergią i pobytem miesięcznym w szpitalu. A to najbezpieczniejszy lek przeciwpadaczkowy w ciąży którego zażywać nie mogę.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ