X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Partner za granicą
Odpowiedz

Partner za granicą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Viking Debiutantka

Wysłany: 5 maja 2022, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu kobietki, których partnerzy pracują za granicą? Mój 5 dni na wyjeździe 2 w domu. Staramy się rok ja już tracę nadzieję, że to wyjdzie. Niby wszyscy znajomi, którzy również pracują za granicą w końcu im się udało i to nawet nie raz, tylko kwestia jest jeszcze mojego PCOS😓 Ja już nie wiem co robić czy jest sens stymulować w ogóle skoro jego i tak nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 09:07

• Sisi85 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Viking, miałam podobną sytuację, tyle że mąż zjeżdżał co kilka tygodni na tydzień/dwa. Ratowaliśmy się tym że na dni płodne ja jeździłam do niego , przewidywałam po prostu kiedy będą i na te dni brałam urlop :) W sumie i tak udało nam się zajść w czasie gdy mąż 3 tygodnie był w domu, ale tych wypraw do niego nie żałuję. Wprawdzie były trochę zajmujące ale co zwiedziłam to moje (mąż pracował w różnych lokalizacjach) i wspólnie spędzaliśmy czas, to były takie nasze małe święta. Głowa do góry, będzie dobrze! :)

• Viking Debiutantka

Wysłany: 5 maja 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie problem w tym, że ja nie mam takiej możliwości jedynie przez okres wakacji. Chyba zrobimy stymulacje na miesiac wakacyjny i może się uda bo jednak inaczej tego nie widzę 😪

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viking wrote:
    Czy są tu kobietki, których partnerzy pracują za granicą? Mój 5 dni na wyjeździe 2 w domu. Staramy się rok ja już tracę nadzieję, że to wyjdzie. Niby wszyscy znajomi, którzy również pracują za granicą w końcu im się udało i to nawet nie raz, tylko kwestia jest jeszcze mojego PCOS😓 Ja już nie wiem co robić czy jest sens stymulować w ogóle skoro jego i tak nie ma.
    U nas było podobnie, latałam do UK do narzeczonego praktycznie co weekend lub on przylatywal do PL. Owulka zazwyczaj igrała nam na nosach i przychodziła w środę lub czwartek 🙈 też mam pcos, zaszliśmy pierwszym cyklu stosowania metforminy. Dodatkowo fertistim i olej z wiesiołka.
    Czy Twój partner robił badania?

• Viking Debiutantka

Wysłany: 11 maja 2022, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    U nas było podobnie, latałam do UK do narzeczonego praktycznie co weekend lub on przylatywal do PL. Owulka zazwyczaj igrała nam na nosach i przychodziła w środę lub czwartek 🙈 też mam pcos, zaszliśmy pierwszym cyklu stosowania metforminy. Dodatkowo fertistim i olej z wiesiołka.
    Czy Twój partner robił badania?
    Ja metformine biorę już na długo przed staraniami, mój partner też. Tak to zrobiliśmy jako pierwsze i są w porządku.

• Viking Debiutantka

Wysłany: 11 maja 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja odkąd wiem o pcos suplementuje sie inozytolem nawet sa fajne efekty. Chlop najpierw przyjmowal profertil (polecony przez lekarza) a teraz testujemy fertistim dla mężczyzn. No i od tego cyklu chcę spróbować z nac może to pomoże 🤞

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ