Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 24 października 2017, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati będzie dobrze trzymam kciuki październik obfituje w 2 kreski

    Pati88 lubi tę wiadomość

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 24 października 2017, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi i Paulinaaa wy kiedy testujecie?

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 24 października 2017, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w listopadzie ( a czytam tu jeszcze bo tu fajnie jest :) ) :( bo niestety ten cykl nie był mój. A chociaż miałam ogromne nadzieje 1 stymulacja urlop i nie wyszło... czwartek wizyta i zobaczymy co dalej... Szczerze to coraz bardziej się zaczynam stresować.

    a Anyzratak Ty kiedy?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • justi:: Autorytet
    Postów: 525 187

    Wysłany: 24 października 2017, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem w dołku,wpadłam na jakiś portal z temperaturą i se postanowiłam zmierzyć dziś no i mam 36,7,moja podstawowa to 36,6 a w ciąży to chyba tak mam 37 lub 36,9..
    No i to chyba początek końca
    #załamana#

    hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 24 października 2017, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Ja dopiero w listopadzie ( a czytam tu jeszcze bo tu fajnie jest :) ) :( bo niestety ten cykl nie był mój. A chociaż miałam ogromne nadzieje 1 stymulacja urlop i nie wyszło... czwartek wizyta i zobaczymy co dalej... Szczerze to coraz bardziej się zaczynam stresować.

    a Anyzratak Ty kiedy?
    Przykro mi :( w końcu się uda :) Ja miałam testować w sobotę dopiero jak @ sie nie zjawi ale nie wytrzymam tak długo i postanowiłam dzisiaj kupić test i jutro rano go zrobić. Naprawdę bardzo mocno sie zdziwię i rozczaruję jak nie będzie pozytywny bo już się tak nakręciłam .. wiem wiem.. nie warto się nakręcać i nastawiać ale ten miesiąc jest inny niż poprzednie mam takie wrażenie.. wszystko mi mówi ze jestem ciężarna :)

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • PLPaulina Autorytet
    Postów: 10331 4462

    Wysłany: 24 października 2017, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi:: wrote:
    No jestem w dołku,wpadłam na jakiś portal z temperaturą i se postanowiłam zmierzyć dziś no i mam 36,7,moja podstawowa to 36,6 a w ciąży to chyba tak mam 37 lub 36,9..
    No i to chyba początek końca
    #załamana#

    Może to jakiś błąd pomiaru ??

    relgh3710yaghoyu.png
    😍
    km5skrhm690oz42r.png
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 24 października 2017, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi:: wrote:
    No jestem w dołku,wpadłam na jakiś portal z temperaturą i se postanowiłam zmierzyć dziś no i mam 36,7,moja podstawowa to 36,6 a w ciąży to chyba tak mam 37 lub 36,9..
    No i to chyba początek końca
    #załamana#
    Nie ma co gdybać i sie stresować wrzuć na luz, myśl pozytywnie na kiedy masz wizytę u lekarza?

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 24 października 2017, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Przykro mi :( w końcu się uda :) Ja miałam testować w sobotę dopiero jak @ sie nie zjawi ale nie wytrzymam tak długo i postanowiłam dzisiaj kupić test i jutro rano go zrobić. Naprawdę bardzo mocno sie zdziwię i rozczaruję jak nie będzie pozytywny bo już się tak nakręciłam .. wiem wiem.. nie warto się nakręcać i nastawiać ale ten miesiąc jest inny niż poprzednie mam takie wrażenie.. wszystko mi mówi ze jestem ciężarna :)


    Trzymam kciuki za pozytyw ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • justi:: Autorytet
    Postów: 525 187

    Wysłany: 24 października 2017, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem,ale robiłam jak zawsze więc wątpię żebym się pomyliła,
    Do gina idę w7tyg
    Wszędzie piszą ze temp jak spada to klops
    No nic i żyje się dalej....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 10:27

    hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 284 105

    Wysłany: 24 października 2017, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Trzymam kciuki za pozytyw ;)
    Bardzo dziękuję :)

    oar8s65gcyhe1ac7.png
    Ciąża, jedyny przyrost wagi jaki cieszy kobietę :)
  • pumka1990 Autorytet
    Postów: 1182 598

    Wysłany: 24 października 2017, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi:: wrote:
    Nie wiem,ale robiłam jak zawsze więc wątpię żebym się pomyliła,
    Do gina idę w7tyg
    Wszędzie piszą ze temp jak spada to klops
    No nic i żyje się dalej....

    Robiłaś bete?

    Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]


    24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 24 października 2017, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś wie czy można żądać zwrotu pieniędzy za nie wykonane badanie laboratoryjne spowodowane hemolizą próbki krwi (zakładam że to wina labo) ? Bo jeśli jednak przyjdzie @ to po co mi ta beta i progesteron. A nie wiem jakie są zasady w laboratorium... ktoś coś?

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • justi:: Autorytet
    Postów: 525 187

    Wysłany: 24 października 2017, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie,nie robiłam
    W sumie powinnam ale panicznie się boje,a co z tego jak zrobię jak zaraz pewno zacznę krwawic patrząc na tempka a kasa wyrzucona w błoto,
    Nie wiem co mam robić....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 10:41

    hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • PLPaulina Autorytet
    Postów: 10331 4462

    Wysłany: 24 października 2017, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi:: wrote:
    Nie,nie robiłam
    W sumie powinnam ale panicznie się boje,a co z tego jak zrobię jak zaraz pewno zacznę krwawic patrząc na tempka a kasa wyrzucona w błoto,
    Nie wiem co mam robić....

    Lepiej wiedzieć, stres wtedy odpuszcza. A teraz te nerwy raczej Ci nie pomagają. :)

    relgh3710yaghoyu.png
    😍
    km5skrhm690oz42r.png
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 24 października 2017, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    czy ktoś wie czy można żądać zwrotu pieniędzy za nie wykonane badanie laboratoryjne spowodowane hemolizą próbki krwi (zakładam że to wina labo) ? Bo jeśli jednak przyjdzie @ to po co mi ta beta i progesteron. A nie wiem jakie są zasady w laboratorium... ktoś coś?

    Ogólna zasada jest taka, ze nie należy sie zapłata za niewykonaną usługę. ;) jesli nie chcesz robić tych badań ponownie to po prostu powiedz, ze nie chcesz i poproś o zwrot kasy.

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • pumka1990 Autorytet
    Postów: 1182 598

    Wysłany: 24 października 2017, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi:: wrote:
    Nie,nie robiłam
    W sumie powinnam ale panicznie się boje,a co z tego jak zrobię jak zaraz pewno zacznę krwawic patrząc na tempka a kasa wyrzucona w błoto,
    Nie wiem co mam robić....

    Przy stresie możesz sama sobie zaszkodzić. Zrób bete - nor jest droga, a będziesz miała pewność :)

    Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]


    24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

  • Tincia Przyjaciółka
    Postów: 124 48

    Wysłany: 24 października 2017, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi:: wrote:
    No jestem w dołku,wpadłam na jakiś portal z temperaturą i se postanowiłam zmierzyć dziś no i mam 36,7,moja podstawowa to 36,6 a w ciąży to chyba tak mam 37 lub 36,9..
    No i to chyba początek końca
    #załamana#
    Na tescie pokazalo mi cien kreski ale moja temp. tez spadla na 36,52 :-( wiec nie wiem co to moze znaczyc...

    2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • KochamSłońce Autorytet
    Postów: 615 257

    Wysłany: 24 października 2017, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zobaczcie sobie mój wykres. Temperatura tragiczna. Miałam na sto procent nie być w ciąży. A ciąża jest. Nie sugerujcie się temperaturą. Jak macie wątpliwości - zróbcie badanie krwi. Po co się stresować :)

    Kasiulka90, Tincia lubią tę wiadomość

    8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 24 października 2017, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    no to u mnie wiadomości brak. Pierwszy raz diagnostyka zadzwoniła że zapraszają ponownie na wynik bo im się hemoliza krwi zrobiła i wyników nie ma. Generalnie tryskam entuzjazmem. Jak jutro zrobie test i nie wyjdzie to zarządam zwrotu pieniędzy... a miało być tak pięknie. Do szczęścia brakuje mi tylko @. A jak się dziś podcierałam to różowe było. Więc zobaczymy co to ze mną będzie. buziaki:)
    Pierwszy raz coś takiego widzę! Co to za durne laboratorium, że im beta nie wyszła?! Pewnie źle próbka pobrana :/ Oczywiście, żądaj zwrotu pieniędzy, warto chociaż próbować walczyć o swoje! Matko ile stresu :(

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 24 października 2017, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tracę nadzieje ale mam pytanie do tych dziewczyn ze szczęśliwymi II kreseczkami. Miałyście może tak że raz na milion wyjść do wc na papierze jasnoróżowy śluz ale na wkładce nic a nic. Czy to ewetualnie bywa normalne w hipotetycznej ciąży? Spróbuje zrobić test popołudniu a jutro idę na tą nieszczęsną bete w ramach reklamacji...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 13:45

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego