X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne PCOS, cykle powyżej 70 dni
Odpowiedz

PCOS, cykle powyżej 70 dni

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • duziazobija Debiutantka

Wysłany: 10 listopada, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdiagnozowano u mnie PCOS, niedoczynność tarczycy, testosteron ponad 80. Chciałam się was poradzić jak reagujecie na Letrozole (u mnie dokładnie 2,5 mg Eugia). Mam Duphaston na wywołanie okresu, od 3dc Letrozole, badania z krwi i znowu Duphaston. Nie ukrywam, że ulotka letrozole Eugia mnie przerazila, nie ma nic o stymulacji owulacji, a tylko informacja, ze można zażywać po menopauzie... HELP dziewczyny, boje się

• White1 Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duziazobija wrote:
    Zdiagnozowano u mnie PCOS, niedoczynność tarczycy, testosteron ponad 80. Chciałam się was poradzić jak reagujecie na Letrozole (u mnie dokładnie 2,5 mg Eugia). Mam Duphaston na wywołanie okresu, od 3dc Letrozole, badania z krwi i znowu Duphaston. Nie ukrywam, że ulotka letrozole Eugia mnie przerazila, nie ma nic o stymulacji owulacji, a tylko informacja, ze można zażywać po menopauzie... HELP dziewczyny, boje się
    Hej. Nie przejmuj się ulotką. Ja też mam PCOS, cykle po 60 dni, za wysoki testosteron. Od stycznia miałam 10-11 stymulacji Lamettą (letrozol) czyli tym co ty. Brałam w pierwszym cyklu 1 tabletkę od 3 do 7 dc jednak dostałam okres w 15 dniu. Od kolejnego cyklu brałam po 2 tabletki dziennie i w ten sposób udaje się uzyskać owulację w każdym cyklu koło 14 dc 😊 dodam tylko, że w każdym cyklu chodzę na monitoring koło 12 dnia i biorę zastrzyk Zivafert/Ovitrelle, ponieważ bez niego pęcherzyki nie pękają

⏳️05.2024 💉01.2025
    👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina

❌️ 01-10.25 9 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    ⏳️11.25 ostatni cykl stymulowany 🤞

🔜 01.12.25 wizyta kwalifikacyjna Program OZP
    🔜 16.12.25 wizyta kwalifikacyjna IVF
    🔜 30.12.25? start stymulacji IVF
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ