PCOS- duphaston
-
Hej. Wiem że takich wątków jest miliony.
Ale mam pytanie . Nie mogę zajsc w ciążę
Ostatnio na wizycie lekarz stwierdził podejrzenie PCOS.
cykle mam różne po 32- 36 dni.
Lekarz zalecił brać duphaston od 19 dnia cyklu do 25.
Jak myślicie czy to jest dobre rozwiązanie? -
Skróci ci miesiączki, po odstawieniu tabletek jak skończysz przez te kilka dni to do 2-3 dni pojawi się po nich miesiączka, może chce trochę ci podregulować cykl bo jest trochę za długiTSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 ))) poprawa <jupi>
Ft3 : 4.17
Ft4 : 11.70
Euthyrox 70
Pregna Start
Folik
Fertistim -
Kejt88 wrote:Skróci ci miesiączki, po odstawieniu tabletek jak skończysz przez te kilka dni to do 2-3 dni pojawi się po nich miesiączka, może chce trochę ci podregulować cykl bo jest trochę za długi
Rozumiem. Tylko lekarz stwierdził żeby w tym miesiącu też się starać . Wiec boje się że przyblokuje sobie owulke -
Mam podobny problem. Cykl mam normalny 28 dniowy ale gin po ilości krwi zaproponował mi duphaston od 10 dnia... sugerował ze to lek który mi nie zaszkodzi a pomoże bo i to jak naturalnie hormony by narastały... tylko czy w tej dacie to nie zahamuje owulacji? Mysle zeby brać jednak po owulacji...
Czy ktoś miał doświadczenie w tym temacie ?🥺 -
Duphaston brany przed owulacja ja zablokuje i nic z tego nie bedzie bo nie bedzie owulki wiec takie starania beda trwaly wieki. Najlepiej go brać juz po potwierdzonej owulacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 06:58
Marchewka lubi tę wiadomość
-
Generalnie co lekarz to inna opinia co do Duphastonu… miałam podobną sytuacje do Ciebie, długie cykle 32-36 dni. Owu zwykle 18/19 dzień. Lekarz (znany i polecany!) kazał brać duphaston 16-25 dc. Pytałam czy to nie zaszkodzi owulacji i powiedział, ze absolutnie nie. I tak brałam ok pół roku, oczywiście starania bez rezultatu.
Lekarza zmieniłam (zawiodłam się na nim z innego powodu) i co? Dwóch innych lekarzy złapało się za głowę, że brałam dupka przed owulacja!!! Obie panie dr powiedziały ze nie dziwne, ze się nie udało przez te pół roku👩❤️👨 32 lata
💞 starania od stycznia 2020
On - wyniki książkowe ✔️
Ona:
✖️Podejrzenie PCOs
✔️ Badania hormonalne
✔️Oba jajowody drożne
✖️ Protrombina hetero
✖️ MTHFR A1298C homo
✖️ PAI-1 hetero -
adriftbubble wrote:Generalnie co lekarz to inna opinia co do Duphastonu… miałam podobną sytuacje do Ciebie, długie cykle 32-36 dni. Owu zwykle 18/19 dzień. Lekarz (znany i polecany!) kazał brać duphaston 16-25 dc. Pytałam czy to nie zaszkodzi owulacji i powiedział, ze absolutnie nie. I tak brałam ok pół roku, oczywiście starania bez rezultatu.
Lekarza zmieniłam (zawiodłam się na nim z innego powodu) i co? Dwóch innych lekarzy złapało się za głowę, że brałam dupka przed owulacja!!! Obie panie dr powiedziały ze nie dziwne, ze się nie udało przez te pół roku
To widzę że każdy lekarz mowi inaczej.
Ja wczoraj byłam u innego lekarza i mowil ze nie ma żadnego PCOS. I że jestem już po owulacji.
Tylko martwi go ilość płynu w zatoce Douglasa -
PolaLola96 wrote:To widzę że każdy lekarz mowi inaczej.
Ja wczoraj byłam u innego lekarza i mowil ze nie ma żadnego PCOS. I że jestem już po owulacji.
Tylko martwi go ilość płynu w zatoce Douglasa
A jaka ilość płynu mialas? Duzo czy malo? -