PCOS OGROMNY PROBLEM!!! Pomocy!
-
Dziewczyny pomozcie! Czy wam tez tak wypadaja wlosy? Jak tak dalej pojdzie to niedlugo bede lysa jestem przerazona co teraz sie dzieje z moimi wlosami a niedawno robilam wyniki tarczycy i wszystko ok. Co radzicir? Macie jakies sposoby?
-
Kup palmę sabałową w kapsułkach. Niby można łykać do owu, ale to średnio polecane przy staraniach. Ja robię sobie taką odżywkę:
2 żółtka jajek
3 łyżki olejku rycynowego
Zawartość 2 kapsułek palmy
Łyżeczka octu jabłkowego.
Odrobina odżywki do włosów dla poprawienia zapachu.
Wciera się to w skórę i włosy, owija głowę folią i ręcznikiem. Trzeba z tym posiedzieć conajmniej z godzinkę, ale mi się zdarzało i 4.
Na łysienie androgenowe, czyli właśnie typowe dla pcos, pomagają też tabletki z wierzbownicy, ale nie wiem, jak to się ma do starań o ciążę. Bezpieczniej obniżać androgeny np. herbatką z mięty.
Używam też szamponów i odżywek ogx do wypadających włosów. One też mają palmę sabałową.
U mnie włosy wypadają intensywniej przy silnym stresie, ale nie mam żadnej dobrej rady jak go unikać. -
polecam szampon dermena lub seboradin na wypadające włosy, jeżeli jest ono związane ze zmianami hormonalnymi, to powinno pomóc- mi pomogły, choć oczywiście nie po pierwszym użyciu zauważyłam efekty.
tolerancyjna lubi tę wiadomość
02.01.2019 r. Maria , Szymon [*] 39 tc , Aniołek [*] 8 tc, Aniołek [*] 5 tc, Aniolek [*] 7tc
-
Ja jak do tej pory nie znalazłam cudownego środka kosmetycznego, nawyków żywieniowych nie miałam co zmieniać, bo odżywiam się dobrze - mi pomogły radykalne środki: przez rok czasu nie farbowałam włosów, nie prostowałam, okazjonalnie suszyłam i podcinałam końcówki co dwa miesiące. Włosy stały się bardziej gęste, błyszczące i znacząco przestały wypadać (choć nie całkowicie).
Do tego używam wyłącznie szamponów, odżywek, olejków bez slsów i innych podobnych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 09:25
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Juz zaczelam sie zastanawiac nad mezoterapia ale slyszalam ze to jest tez pic...dzieki dziewczyny napewno bede probowac waszych sposobow
-
U mnie kilka miesięcy temu wypadanie miało związek z tarczycą.
Poza wyrównywaniem tsh masowałam sobie głowę indyjskimi olejkami z naturalnym składem.
Ale istotny był właśnie sam masaż jako pobudzenie cebulek, które z różnych przyczyn były leniwe. Na początku włosy wypadały bardziej, bo masaż przyśpiesza usuwanie i tak kiepskich włosów, ale szybko urosły nowe. Obecnie mam oprócz starych włosów jeżyka na głowie.
3 lata temu też wypadały mi potwornie włosy z nieznanych przyczyn, wtedy wcierałam sobie Alpicort E (na receptę) z estradiolem, pomogło. Podobno przepisują to też przy pcos.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 10:26
-
dydone wrote:polecam szampon dermena lub seboradin na wypadające włosy, jeżeli jest ono związane ze zmianami hormonalnymi, to powinno pomóc- mi pomogły, choć oczywiście nie po pierwszym użyciu zauważyłam efekty.31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔 -
Vigosik wrote:A ta maseczka Tobie pomogla widac roznice? Ile razy w tyg trzeba ja nakladsc?
Generalnie myślę że palma jest super przy PCOS, przed staraniami łykałam i miałam mniej pcosiowych nieprzyjemności z włosami i włoskami. Dlatego jak wypatrzyłam szampon OGX "Fight Fallout. Niacine & caffeine" to wzięłam i bardzo mi z tymi produktami dobrze, bo nie dość, że włosy nie wypadają, to są jakby grubsze.
Sprawdź jaki masz poziom testosteronu i androstedionu - ja widzę dużą zależność między ich wyższym poziomem a wypadaniem. To właśnie w takiej sytuacji pomogą palma i wierzbownica. Przy problemach z tarczycą raczej nie pomogą.
Ojkaojka a ten Alpicort to przepisuje gin czy dermatolog?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 20:27
-
StaraczkaNika wrote:Ojkaojka a ten Alpicort to przepisuje gin czy dermatolog?
Mi przepisał dermatolog. Rzeczywiście pomógł, pierwsze efekty zobaczyłam po ok 4 tygodniach stosowania. Tą wcierkę trzeba intensywnie wmasowywać, więc na początku wypadanie było nieco większe, normalka.
Ze względu na hormon w składzie, nie wolno go stosować przy podejrzeniu ciąży, najlepiej wstrzymać starania na jakiś czas.
-