Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Pęcherzyk ciążowy 7dpo?
Odpowiedz

Pęcherzyk ciążowy 7dpo?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Zacznę od tego, że mam już 2 dzieci i poroniłam 2 razy. Nadal z mężem staramy się o 3 dziecko. Wczoraj był mój 7dpo (tak przypuszczam) i zrobiłam betę hCG, oczywiście z wynikiem negatywnym. Nie martwiłabym się tym, gdyby nie wizyta u ginekologa. Jestem na luteinie z powodu poronień, wczoraj pani doktor zrobiła mi usg ginekologiczne. Stwierdziła, że macica jest idealnie przygotowana na ciążę, endometrium 13mm (ale to chyba z powodu luteiny..) i powiedziała też, że "widzi coś pęcherzykowatego" w macicy. Nawet przesunęła mi ekran abym mogła sama zobaczyć "to coś". Wg niej może być to pęcherzyk ciążowy, ale oczywiście jest jeszcze za wcześnie na potwierdzenie. Jednak po odebraniu wyniku bety, jakoś mało w to wierzę. Czy jeśli rzeczywiście to co było widać na usg jest pęcherzykiem ciążowym, to beta nie powinna być chociaż odrobinę podwyższona? A jeśli na betę za wcześnie, to czy w ogóle jest możliwe, żeby było cokolwiek widać na usg? Wiem, że muszę być cierpliwa i zrobić ponownie betę w poniedziałek, ale te pytania nie dają mi spokoju.. Dodam jeszcze, że od wczoraj (jeszcze za nim byłam na usg) bardzo boli mnie podbrzusze, coś jak na @, ale powinna być dopiero 15.. Jajniki mam w porządku. Czekam na jakąkolwiek odpowiedź :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy pod lupą - odpowiadamy na Wasze najczęstsze pytania

Kiedy zacząć suplementację? Czym różni się kwas foliowy od aktywnej formy folianu? Jaką rolę przed ciążą odgrywają dieta i suplementacja? Odpowiadamy krótko, konkretnie i bez mitów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ