X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pęcherzyk graffa i co teraz?
Odpowiedz

Pęcherzyk graffa i co teraz?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 7 października 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Staram się z partnerem o bobaska.
    Byłam w sobotę 5.10 z rana u ginekologa. Stwierdził,że jest komórka jajowa i mam przyjść na kontrolę za 2-3 dni. Byłam dzisiaj 07.10. też z rana. Stwierdził,że doszło do pęknięcia pęcherzyka. Wczoraj kochałam się z partnerem.
    Moje pytanie, teraz współżyć najlepiej codziennie? Czy co drugi dzień?
    I czy po stosunku trzymać nogi w górze - czy to pomaga?

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria9420 wrote:
    Cześć,
    Staram się z partnerem o bobaska.
    Byłam w sobotę 5.10 z rana u ginekologa. Stwierdził,że jest komórka jajowa i mam przyjść na kontrolę za 2-3 dni. Byłam dzisiaj 07.10. też z rana. Stwierdził,że doszło do pęknięcia pęcherzyka. Wczoraj kochałam się z partnerem.
    Moje pytanie, teraz współżyć najlepiej codziennie? Czy co drugi dzień?
    I czy po stosunku trzymać nogi w górze - czy to pomaga?
    Ja na stymulacji w dni płodne współżyje z mężem codziennie.
    Co do trzymania nóg w górze nigdy tego nie robiłam a mam dwoje dzieci przeważnie po od razu idę siku i pod prysznic żeby uniknąć infekcji chyba że jest środek nocy i mi się zaśnie:) pytałam kiedyś o to lekarza on stwierdził że to mit bo co ma się dostać to się stanie i najlepiej jest od razu pójść siku i się umyć

Daria9420 lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jest potwierdzone że pęcherzyk pękł to komórka jajowa żyje 24 h więc najlepiej w tym czasie wykonać stosunek lub przed. Po 24 h już nie jest zdolna do zaplodnienia więc jeśli się nie udało to czeka was kolejny cykl:) ja nie robię już monitoringów i w czasie dni płodnych staramy się kochać codziennie lub co drugi dzień :)

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ