Pęcherzyk graffa i co teraz?
-
Cześć,
Staram się z partnerem o bobaska.
Byłam w sobotę 5.10 z rana u ginekologa. Stwierdził,że jest komórka jajowa i mam przyjść na kontrolę za 2-3 dni. Byłam dzisiaj 07.10. też z rana. Stwierdził,że doszło do pęknięcia pęcherzyka. Wczoraj kochałam się z partnerem.
Moje pytanie, teraz współżyć najlepiej codziennie? Czy co drugi dzień?
I czy po stosunku trzymać nogi w górze - czy to pomaga? -
Daria9420 wrote:Cześć,
Staram się z partnerem o bobaska.
Byłam w sobotę 5.10 z rana u ginekologa. Stwierdził,że jest komórka jajowa i mam przyjść na kontrolę za 2-3 dni. Byłam dzisiaj 07.10. też z rana. Stwierdził,że doszło do pęknięcia pęcherzyka. Wczoraj kochałam się z partnerem.
Moje pytanie, teraz współżyć najlepiej codziennie? Czy co drugi dzień?
I czy po stosunku trzymać nogi w górze - czy to pomaga?
Co do trzymania nóg w górze nigdy tego nie robiłam a mam dwoje dzieci przeważnie po od razu idę siku i pod prysznic żeby uniknąć infekcji chyba że jest środek nocy i mi się zaśnie:) pytałam kiedyś o to lekarza on stwierdził że to mit bo co ma się dostać to się stanie i najlepiej jest od razu pójść siku i się umyćDaria9420 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jeśli jest potwierdzone że pęcherzyk pękł to komórka jajowa żyje 24 h więc najlepiej w tym czasie wykonać stosunek lub przed. Po 24 h już nie jest zdolna do zaplodnienia więc jeśli się nie udało to czeka was kolejny cykl:) ja nie robię już monitoringów i w czasie dni płodnych staramy się kochać codziennie lub co drugi dzień🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -