Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pęcherzyk graffa i co teraz?
Odpowiedz

Pęcherzyk graffa i co teraz?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 7 października, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Staram się z partnerem o bobaska.
    Byłam w sobotę 5.10 z rana u ginekologa. Stwierdził,że jest komórka jajowa i mam przyjść na kontrolę za 2-3 dni. Byłam dzisiaj 07.10. też z rana. Stwierdził,że doszło do pęknięcia pęcherzyka. Wczoraj kochałam się z partnerem.
    Moje pytanie, teraz współżyć najlepiej codziennie? Czy co drugi dzień?
    I czy po stosunku trzymać nogi w górze - czy to pomaga?

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 7 października, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria9420 wrote:
    Cześć,
    Staram się z partnerem o bobaska.
    Byłam w sobotę 5.10 z rana u ginekologa. Stwierdził,że jest komórka jajowa i mam przyjść na kontrolę za 2-3 dni. Byłam dzisiaj 07.10. też z rana. Stwierdził,że doszło do pęknięcia pęcherzyka. Wczoraj kochałam się z partnerem.
    Moje pytanie, teraz współżyć najlepiej codziennie? Czy co drugi dzień?
    I czy po stosunku trzymać nogi w górze - czy to pomaga?
    Ja na stymulacji w dni płodne współżyje z mężem codziennie.
    Co do trzymania nóg w górze nigdy tego nie robiłam a mam dwoje dzieci przeważnie po od razu idę siku i pod prysznic żeby uniknąć infekcji chyba że jest środek nocy i mi się zaśnie:) pytałam kiedyś o to lekarza on stwierdził że to mit bo co ma się dostać to się stanie i najlepiej jest od razu pójść siku i się umyć

Daria9420 lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 7 października, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jest potwierdzone że pęcherzyk pękł to komórka jajowa żyje 24 h więc najlepiej w tym czasie wykonać stosunek lub przed. Po 24 h już nie jest zdolna do zaplodnienia więc jeśli się nie udało to czeka was kolejny cykl:) ja nie robię już monitoringów i w czasie dni płodnych staramy się kochać codziennie lub co drugi dzień :)

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ