X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pęcherzyk nie rośnie
Odpowiedz

Pęcherzyk nie rośnie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Asiekk Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam już drugi cykl stymulowany Aromkiem. Obecnie bylam na monitoringu, w 9dc mialam pęcherzyk 10x13mm natomiast dzis przy kolejnej wizycie (13dc), lekarka stwierdziła, że ten pęcherzyk nie urósł. W dalszym ciągu ma tą sama wielkość. Zwiększyła mi dawkę leku, mam go brać przez 5 dni po 2 tabletki dziennie. Następnie ponowny monitoring za tydzień. Miałyście taką sytuację, że pęcherzyk w tak wczesnej fazie nie urósł?
    Czy on może jeszcze urosnąć? Łudzę się tylko, bo to pęcherzyk na prawym jajniku, lewy mam niedrożny, a tam mam najczęściej owulacje. Dlatego ten cykl należy do rzadko się zdarzających u mnie. Dodam, że to pierwsza taka sytuacja u mnie że pęcherzyk nie urósł. Miałam już sporo monitoringów i nigdy nie miałam takiej sytuacji ..

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiekk wrote:
    Dziewczyny, mam już drugi cykl stymulowany Aromkiem. Obecnie bylam na monitoringu, w 9dc mialam pęcherzyk 10x13mm natomiast dzis przy kolejnej wizycie (13dc), lekarka stwierdziła, że ten pęcherzyk nie urósł. W dalszym ciągu ma tą sama wielkość. Zwiększyła mi dawkę leku, mam go brać przez 5 dni po 2 tabletki dziennie. Następnie ponowny monitoring za tydzień. Miałyście taką sytuację, że pęcherzyk w tak wczesnej fazie nie urósł?
    Czy on może jeszcze urosnąć? Łudzę się tylko, bo to pęcherzyk na prawym jajniku, lewy mam niedrożny, a tam mam najczęściej owulacje. Dlatego ten cykl należy do rzadko się zdarzających u mnie. Dodam, że to pierwsza taka sytuacja u mnie że pęcherzyk nie urósł. Miałam już sporo monitoringów i nigdy nie miałam takiej sytuacji ..

Moze ten nie urosnie, ale inny tak. 😊 Nie trać nadziei.
    Czasem zdarza sie tak, ze ten, który wydaje sie byc dominującym, nagle sie zatrzymuje, ale inny rosnie.

Asiekk lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ