Forum Starając się - ogólne Pierwsze badania, wyniki.
Odpowiedz

Pierwsze badania, wyniki.

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gabiqq Przyjaciółka
    Postów: 162 40

    Wysłany: 7 października 2014, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze moje wyniki, mniej załamujące po wynikchach mojego W. Niby w normie wg nawiasików ale nie wiem czy lepiej jak wszystko po środku czy bliżej zera a może górnej granicy..chyba za dużo w internecie szperam a często informacje zupełnie różne :( a wizyta dopiero za tydzień.

    AMH 2,56 (1,0-12,6)
    FSH - 2 dc - 6,47
    prolaktyna 15.3 (5,18 - 26,53)
    TSH 0,78 (0,3-4,2)

    Autoimmunologia

    a-TG 1,54 <4,11
    a-TPO 0,81 <5.61

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 18:54

    Styczeń ICSI - :(
    Marzec - Crio
    Czekamy Na Ciebie, a może na WAS? <3
  • Lucy91 Autorytet
    Postów: 1962 1304

    Wysłany: 8 października 2014, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh jest ok :-)
    Mi lekarz mówił ze ma być w okolicach 1.
    Ja mam ponad 5 i musze zbić.
    A co do reszty to nie wiem :-(

    Aniołek Franek - 36 tc (*) 20.03.2021

    16.07 - beta 35.1 (II)
    3.08 - mamy serduszko 💓
    14.09 - prenatalne I 💙

    Czekamy na Ciebie Synku :
    c55f0dw4681gimwl.png
  • gabiqq Przyjaciółka
    Postów: 162 40

    Wysłany: 8 października 2014, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero zaczynamy badania robić..jeszcze się nie oswoiłam z normami i nazwami badań..na pewno będzie dobrze!..widzę, że ślub braliście tydzień po nas :) my 20 kwietnia - taka mała uwaga skłaniająca do uśmiechu ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 21:55

    Styczeń ICSI - :(
    Marzec - Crio
    Czekamy Na Ciebie, a może na WAS? <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2014, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:33

    gabiqq lubi tę wiadomość

  • Lucy91 Autorytet
    Postów: 1962 1304

    Wysłany: 9 października 2014, 07:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabiqq wrote:
    My dopiero zaczynamy badania robić..jeszcze się nie oswoiłam z normami i nazwami badań..na pewno będzie dobrze!..widzę, że ślub braliście tydzień po nas :) my 20 kwietnia - taka mała uwaga skłaniająca do uśmiechu ;)
    Nie mam przy sobie swoich badań to Ci nie powiem jak to chociażby u mnie wygląda z wynikami i normami.

    A z ślubem no to widzisz jaka zbieżność :-)

    Aniołek Franek - 36 tc (*) 20.03.2021

    16.07 - beta 35.1 (II)
    3.08 - mamy serduszko 💓
    14.09 - prenatalne I 💙

    Czekamy na Ciebie Synku :
    c55f0dw4681gimwl.png
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6904

    Wysłany: 9 października 2014, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie wyniki sa bardzo ladne :) zdecydowanie nie ma powodu do zmartwien :) serio :) tylko sie starac :)

    gabiqq lubi tę wiadomość

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • gabiqq Przyjaciółka
    Postów: 162 40

    Wysłany: 9 października 2014, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi :)

    Byliśmy dopiero na jednej wizycie. Po wywiadzie i badaniu ogólnym - Ja dostałam badania z krwi jak wyżej i USG narządów rodnych między 9-12dc a mąż tylko badanie nasienia, które wyszło słabo..dlatego cieszymy się, że u mnie póki co wyszło wszystko dobrze.

    NONA - myślisz, że powinnam zbadać progesteron mimo iż nie zlecała jeszcze lekarka?
    Za tydzień kolejna wizyta.
    Pozdrawiam!

    Styczeń ICSI - :(
    Marzec - Crio
    Czekamy Na Ciebie, a może na WAS? <3
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6904

    Wysłany: 9 października 2014, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 7 dni po domniemanej owulacji potwierdza czy owulacja na pewno byla, czyli czy pecherzyk pekl. Poza tym, jesli wynik wskazuje na pekniecie to poznaje sie poziom naturalnego progesteronu w organizmie (pomaga utrzymac ciaze), jesli jest odpowienio wysoki to super, jesli nie to wspomaga sie go progesteronem w tabletkach (luteina, duphaston) od zewnatrz :)

    Za tydzien bedziesz miedzy 9a 12 dniem, tak? I bedziecie podgladac czy rosnie pecherzyk? Moze wtedy zaleci poprostu progesteron. A jak nie zaleci to sprawdzenie nie zaszkodzi :)

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego