Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pierwsze starania
Odpowiedz

Pierwsze starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bbuniaa Nowa

Wysłany: 20 września, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już po ślubie parę lat, i mąż zaczyna rozmowy że już czas pomyśleć o maluszku .
    I tu zaczyna się mój problem bo panicznie się boje ciąży, rosnącego brzuszka, porodu i późniejszego krwawienia . W mojej głowie jest jeden wielki mętlik i tysiąc myśli . Nie wiem co mam robić . Czy wy też tak miałyście? Proszę o jakieś rady

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 20 września, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że sama musisz poczuć że to ten moment ze jesteś gotowa.
    Każdy ma jakieś obawy, ale jeśli doczytasz, zasięgniesz tematu, obejrzysz jakieś vlogi myślę że wątpliwości powinny się rozwiać, tyle kobiet na całym świecie daje radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 15:03

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Oczekujaca Znajoma

Wysłany: 20 września, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli Twoje życie jest po prostu fajne to ciężej podjąć decyzję :) Myślę, że każda z nas ma wątpliwości, milion myśli „co bedzie gdy…”, ale tego już sama musisz być pewna. Rozumiem, bo sama jestem aktywną osobą, obawiam się tego jak zmieni się ciało, w sumie wszystko, ale wydaje mi się, że warto. Jestem po stracie i choć lęk jest zawsze chciałabym móc się już cieszyć z ciąży. Temat jest ciężki, chyba nigdy nie ma dobrego momentu. Pogadaj spokojnie z mężem i powiedz mu o swoich obawach ;) wszystkiego dobrego dla Ciebie!

• Vilka Autorytet

Wysłany: 20 września, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety są silne i wszystko przetrwają. Oczywiście ważne jest wsparcie męża. Jeśli będzie przy tobie we wszystkim to nie masz się czego bać. Dziecko przynosi mnóstwo miłości i radości do życia, choć bywa ciężko.
    Jeśli chodzi o ciążę, brzuch poród i krwawienie to nie ma reguły. Ja się czułam wspaniałe całą ciążę, jedynie końcówka kiedy byłam już hipopotamem 🤪 była troche ciężka. Mój pierwszy poród był szybki i bezproblemowy. Razem 5h akcji porodowej plus pół godziny parcia. Ból okropny ale do zniesienia. Wytrwałam bo był przy mnie mąż. A potem jak już masz swoje dzieciątko to nic się nie liczy... Nie da się opisać tego szczęścia. Jeśli chodzi o krwawienie to też się bałam, największe było po samym porodzie ale potem już z dnia na dzień się zmniejszało. Pierwsze godziny po porodzie są najgorsze. Boli krocze, krwawi się, straciło się też dużo krwi przy porodzie więc jest się słabym, wysiłek niewiarygodny, ciężko nawet iść zrobić siku nie mówiąc o dwojce. Może po cesarce bywa lepiej choć tu też są minusy.
    Tylko że mama ma w sobie siłę!
    Pytanie czy ty pragniesz mieć dziecko?
    Obawiasz się ciąży porodu czy obawiasz się mieć dziecko? Wiadomo życie się zmienia diametralnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 22:05

👰🤵 2017
    👶 08.2023
    08.2024 początek starań o drugie
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Beta 19.10 - 25,8
    Beta 21.10- 82,9
    Beta 23.10 - 203
    Progesteron 30,9
    Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm 169ud/min
    Wizyta 26.11
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ