Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne pierwszy cykl po odstawieniu hormonów
Odpowiedz

pierwszy cykl po odstawieniu hormonów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałabym pogadać z dziewczynami, które odstawiły hormony. Mój organizm wariuje, wydaje mi się,że mam dopiero teraz owulację w 35dc. Jestem po 4 latach evry...już żałuję,że brałam. Kiedyś wszystko jak w zegarku chodziło..
    748e29196ba4287cfb349fefa3302e93.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 18:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura jak nie robilas od poczatku wykresu to nie ma czego oceniac. Ja tez bralam evre i mi nie "swirowało" jak mialam przed tak mialam i po. Cykle w trakcie zycia moga ulegac zmianom np z powodow roznych chorob np tarczycy itp, stresu itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 18:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauraa ja brałam tabsy w sumie ponad 6 lat, najpierw przez ponad 5 yaz a przez ostatnie 8 miesięcy sidretella 30. To był mój pierwszy cykl po odstawieniu, u mnie wszystko najprawdopodobniej wróciło do normy, miałam normlane objawy owulacji, @ przyszła troszkę później bo w 34 dc ale w 31 dc miałam robione usg dopochwowe i jestem okazem zdrowia, lewy jajnik lekko powiększony i bolał mnie cały miesiąc ale to dlatego, że budzi się do życia :) od razu z mężem zaczęliśmy się starać o dzidziusia, mam nadzieję, że uda się jak najszybciej :)

• małolata Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

ja brałam różne hormony przez ostatnie 10 lat. Teraz w kwietniu odstawiłam i staramy sie o dzidziusia. Jestem obecnie w 3 cyklu po odstawieniu i dopiero w tym zaczął mi się teraz w 22-23 dc pojawiać płodny śluz, a temperatury dalej nieregularne i skaczą. Pierwszy cykl po odstawieniu trwał 30, drugi 42 dni. I obydwa prawdopodobnie bezowulacyjne były: nieregularne, skaczącem temperatury, brak śluzu płodnego itp. Niestety po hormonach czasem organizm musi się troche rozbudzić; jednym wystarcza jeden cykl innym zajmuje to troche dłużej. Ja byłam wczoraj u gin i wszystko ok, mówi, że przeczuwa, że się w końcu wszystko obudzi ;)

201710037452.png
    201505144565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam wizytę na wtorek to będzie 41dc, myślicie,że ma sens czy czekać cierpliwie na @?
    Kurcze już kiedyś brałam hormony, nawet 2 razy i wszystko wracało do normy na 1 cyklem....starość mnie chyba dopadła.

• małolata Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio byłam u gin w 42 dc ze skargą, że już tyle czekam na @ a jej jak nie ma tak nie ma, a w ciązy nie jestem... a ona na to, że można wywołać okres, ale to znów będzie ingerencja hormonami i że ona radzi poczekać...no i tego samego dnia wieczorem przyszła @ ;)

201710037452.png
    201505144565.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ