X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pierwszy raz nie bolą mnie piersi przed okresem
Odpowiedz

Pierwszy raz nie bolą mnie piersi przed okresem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mee Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc oczywiście pierwsza myśl: ciąża! ;)

Oczywiście już nie raz byłam "pewna", więc teraz sama z dystansem podchodzę do mojego podejrzenia, ale fakt jest taki, że pierwszy raz nie mam żadnych objawów przedokresowych (czyli brak bólu piersi i trądziku), do tego data okresu już minęła!

Zawsze miałam dość regularne okresy - co 30 lub 31 dni (czasem 28, 29, 32, raz do roku może 33 lub 34). Dziś jest już 32 dzień cyklu i nie zapowiada się żeby okres miał przyjść. Jeśli przyjdzie jutro, to będzie to totalny fenomen, bo dosłownie nic na to nie wskazuje.

To tak na prawdę nasz pierwszy cykl, w którym w pełni kierujemy się OF (w poprzednim cyklu akurat dni płodne wypadły na czas kiedy się nie widzieliśmy), dlatego wydaje mi się to mało prawdopodobne.

Z drugiej strony nie zabezpieczamy się już ok. rok (ale nigdy specjalnie nie zwracając uwagi na dni płodne).

Mój mąż miał niedawno badanie nasienia i wszystkie wyniki były bezbłędne poza jednym - morfologią (tylko 3% prawidłowych), ale usłyszeliśmy że przy tak dobrych pozostałych, jest szansa na naturalne poczęcie.

No więc czekam jeszcze ze 2 dni i robię test, o czym na pewno poinformuję :)

No i cześć dziewczyny - piszę tu pierwszy raz.

(Jestem z Krakowa i mam 31 lat)

polkosia, AnBe, kapturnica, Polawola lubią tę wiadomość

80f9ae3ba5e22e38dd0e65f9baaf4230.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj,mam nadzieję,że Wam się udało :)
    Trzymam kciuki za pozytywny test:)

Mee lubi tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja w poprzednim cyklu miałam taką sytuację, że też kompletnie nie bolały mnie piersi, a zawsze bolały już na tydzień przed spodziewaną @. Nia miałam również objawów PMSu. Początkowo myślałam, że to właśnie ciąża, ale kiedy pojawiły się plamienia, króre u mnie zwiastują nadejście @, wiedziałam że nic z tego. No ale u mnie przyczyną takich objawów, a raczej jego braku był prawdopodobnie Inofolic, który łykałam przez cały cykl.
    U Ciebie natomiast wykres wygląda bardzo obiecująco :D Poza tym piszesz, że jesteś już po terminie @, więc życzę Ci żeby to była jednak fasolka :D
    No i polecam zrobienie testu jeśli @ jutro nie przyjdzie, a najlepiej wybranie się na betę ;) Powodzenia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 20:37

Mee lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak miałam, chyba przedostatnio i nie wiem co było tego przyczyną. Magnez? W każdym razie @ spóźniła się 1 dzień. I tyle. Czasem po porostu tak bywa.

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie magnez na pewno to nie był, bo zaczęłam go łykać dopiero dwa dni przed @. Obstawiam jednak ten Inofolic. Nie pamiętam, czy wcześniej mi się to zdarzało, ale też nie obserwowałam swoich cykli aż tak dokładnie jak teraz.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także miałam tak dosłownie kilka razy kiedy w ogóle nie odczuwałam, że @ nadchodzi ;) A jednak nadeszła :P Zawsze bola mnie piersi i podbrzusze, ale zdarzało sie tak, ze nie czułam kompletnie nic

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Mee Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi :)

Dziś wciąż temperatura wysoka, wciąż brak symptomów nadchodzącego okresu.

Najbardziej zadziwia mnie skóra. Zawsze miałam problemy trądzikowe, a przed okresem (jakieś 7-10 dni przed nawet) zaczynało mnie wysypywać wyjątkowo mocno i skóra robiła się po prostu tłusta.

Wczoraj nawet mój mąż zauważył, że moja skóra nie wygląda jakby mi się okres zbliżał. Jest wręcz bez zarzutu.

No nic, czekam jeszcze 2 dni i robię test.

PRzez ostatni rok robiłam te testy jak tylko mi się jeden dzień okres spóźniał aż w końcu stwierdziłam że to nie ma sensu i poczekam jeszcze trochę, zamiast się nakręcać i wydawać kasę i stresować męża :)

Eklerka lubi tę wiadomość

• Monifah Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na mój gust tempka Ci powoli spada, ale oczywiście trzymam kciuki :)
    Zawsze owulkę masz później? Ja mam od grudnia cykle wydłużone o tydzień i owulacje mam teraz 20-21 dc przy 35-dniowych cyklach. Ja bym poczekała do 14 dpo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 12:43

• Mee Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź (i głos rozsądku ;)

To dopiero mój drugi cykl z OF (a pierwszy z "potwierdzoną" owulacją), więc tka na prawdę nie mam pojęcia kiedy mam normalnie owulację :)

Nigdy nie czuję wtedy nic nadzwyczajnego, więc muszę się zdać tylko na mierzenie itp

Też myślę że lepiej poczekać a na razie skupić się nażyciu :)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) a ja właśnie tak miałam w pierwszej ciąży (niestety stracona), że nie miałam objawów przedmiesiączkowych :) ale wtedy test robiłam dwa dni po terminie i miałam bladą kreseczkę :) więc z testem warto poczekać do dnia spodziewanej @ :) życzę Ci takiego finały o jakim marzysz <3

Mee lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei mam czasami właśnie tak, że objawów na @ nie mam żadnych ( parę razy się tak mi przytrafiło) i kiedy @ przyszła to wyjątkowo mocno mnie bolał brzuch, aż się zwijałam z bólu. U mnie tak właśnie zawsze się to kończyło. Więc teraz wiem, że jak piersi mnie nie bolą to zwiastuje horror... Mam nadzieje, że u Ciebie ten scenariusz się nie sprawdzi.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, ja miałam przy każdym cyklu różne objawy a i tak @ przychodziła, czasem nie miałam objawów i efekt był taki sam. w tym cyklu boli mnie brzuch, ale piersi w ogóle nie bolą. jestem tydzień przed okresem. skóra mi się pogorszyła, ale podejrzewam,że to po prostu przez przesilenie wiosenne. u mnie chyba tak jest, ze jesienią i wiosną skóra na twarzy się buntuje.
    tak czy owak trzymam kciuki :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Mee Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki!

Niestety dziś temperatura spadła mi o 0,12. Niby nie dużo, ale raczej nie wiążę już z tym nadziei. Okresu wciąż nie ma i wciąz nic na to nie wskazuje. Cierpliwie czekam na rozwój wydarzeń. Myślę że jutro się wszystko okaże - albo spadnie temperatura bardziej albo podskoczy i będzie to jakiś znak.

• my dream Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    U mnie magnez na pewno to nie był, bo zaczęłam go łykać dopiero dwa dni przed @. Obstawiam jednak ten Inofolic. Nie pamiętam, czy wcześniej mi się to zdarzało, ale też nie obserwowałam swoich cykli aż tak dokładnie jak teraz.
    to magnez może przesunąć @???

mhsvh371pdpt408y.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    to magnez może przesunąć @???
    Ida zasugerowała, że to może być magnez. Ja stwierdzam, że raczej nie. U mnie zaburzenia są coraz większe w tym cyklu, więc obwiniam raczej szalejące hormony.

f2wle6ydofr9wcyp.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ