Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne PILNE: Cykl sztuczny - Ovitrelle
Odpowiedz

PILNE: Cykl sztuczny - Ovitrelle

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Flofliper Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2025, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy. Jestem na cyklu sztucznym dziś miałam transfer. Do transferu był inny lekarz (mojego nie było). Poprzedni transfer na cyklu sztucznym się nie odbył bo miałam grypę. W tym poprzednim w planie było podanie Ovitrelle po transferze. W tym Ovitrelle nie było. Zapytałam dziś lekarza czy mam podać ovitrelle dziś po transferze - a on, że jak uważam 😫 Skąd ja mam to wiedzieć? Powiedzcie jak u Was było? Miałyście na cyklu sztucznym podany Ovitrelle?

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2025, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flofliper wrote:
    Dziewczyny pomocy. Jestem na cyklu sztucznym dziś miałam transfer. Do transferu był inny lekarz (mojego nie było). Poprzedni transfer na cyklu sztucznym się nie odbył bo miałam grypę. W tym poprzednim w planie było podanie Ovitrelle po transferze. W tym Ovitrelle nie było. Zapytałam dziś lekarza czy mam podać ovitrelle dziś po transferze - a on, że jak uważam 😫 Skąd ja mam to wiedzieć? Powiedzcie jak u Was było? Miałyście na cyklu sztucznym podany Ovitrelle?

Nigdy nie miałam

5 lat walki o nasz cud 🌈
    11/2021 9/12 tc 💔

🔸 IVF: 03/2024
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    39+2 20.02.2026 CC 3790g 56 cm
    Nasza córeczka jest już z nami 💖

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2025, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lekarz nic zdecydowanie nie zlecał to bym nie podawała. Teraz i tak na pewno jesteś już obstawiona progesteronem.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • Flofliper Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2025, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny bo serio wpadłam w panikę. Pierwszy raz jestem na cyklu sztucznym (estrofem 3 x1, prolutex x 1, ultragestan 3 x1). I z tym Ovitrelle zgłupiałam a ewidentnie ten lekarz był na zastępstwie tylko do dzisiejszych transferów

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 19 marca 2025, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flofliper wrote:
    Dzięki dziewczyny bo serio wpadłam w panikę. Pierwszy raz jestem na cyklu sztucznym (estrofem 3 x1, prolutex x 1, ultragestan 3 x1). I z tym Ovitrelle zgłupiałam a ewidentnie ten lekarz był na zastępstwie tylko do dzisiejszych transferów

Na cyklu naturalnym i owszem się podaje żeby wywołać owulację, ale na sztucznym nie ma takiej potrzeby. Niektórzy lekarze dają to ovi, żeby oszukać organizm ale w sumie czy to ma jakieś efekty to nie mam pojęcia, rzadko kiedy widzę że ktoś ma ovi na sztucznym.

5 lat walki o nasz cud 🌈
    11/2021 9/12 tc 💔

🔸 IVF: 03/2024
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    39+2 20.02.2026 CC 3790g 56 cm
    Nasza córeczka jest już z nami 💖

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ