PILNE: Cykl sztuczny - Ovitrelle
-
Dziewczyny pomocy. Jestem na cyklu sztucznym dziś miałam transfer. Do transferu był inny lekarz (mojego nie było). Poprzedni transfer na cyklu sztucznym się nie odbył bo miałam grypę. W tym poprzednim w planie było podanie Ovitrelle po transferze. W tym Ovitrelle nie było. Zapytałam dziś lekarza czy mam podać ovitrelle dziś po transferze - a on, że jak uważam 😫 Skąd ja mam to wiedzieć? Powiedzcie jak u Was było? Miałyście na cyklu sztucznym podany Ovitrelle?
-
Flofliper wrote:Dziewczyny pomocy. Jestem na cyklu sztucznym dziś miałam transfer. Do transferu był inny lekarz (mojego nie było). Poprzedni transfer na cyklu sztucznym się nie odbył bo miałam grypę. W tym poprzednim w planie było podanie Ovitrelle po transferze. W tym Ovitrelle nie było. Zapytałam dziś lekarza czy mam podać ovitrelle dziś po transferze - a on, że jak uważam 😫 Skąd ja mam to wiedzieć? Powiedzcie jak u Was było? Miałyście na cyklu sztucznym podany Ovitrelle?
Nigdy nie miałamAdenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
🔜 sztuczna menopauza -
Jak lekarz nic zdecydowanie nie zlecał to bym nie podawała. Teraz i tak na pewno jesteś już obstawiona progesteronem.Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️
-
Flofliper wrote:Dzięki dziewczyny bo serio wpadłam w panikę. Pierwszy raz jestem na cyklu sztucznym (estrofem 3 x1, prolutex x 1, ultragestan 3 x1). I z tym Ovitrelle zgłupiałam a ewidentnie ten lekarz był na zastępstwie tylko do dzisiejszych transferów
Na cyklu naturalnym i owszem się podaje żeby wywołać owulację, ale na sztucznym nie ma takiej potrzeby. Niektórzy lekarze dają to ovi, żeby oszukać organizm ale w sumie czy to ma jakieś efekty to nie mam pojęcia, rzadko kiedy widzę że ktoś ma ovi na sztucznym.Adenomioza, trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
🔜 sztuczna menopauza -