X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pilne.:) Termometr elektroniczny- mierzenie temperatury w cyklu
Odpowiedz

Pilne.:) Termometr elektroniczny- mierzenie temperatury w cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PolaLola96 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie a nie mogę nigdzie znaleźć odp.
    Ostatnio ginekolog polecił żeby mierzyć temp w cyklu termometrem elektronicznym bezdotykowym
    Czy ktoras z Was taki stosowała czy się nie sprawdza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 19:49

• Kira Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam elektroniczny. Mierzę w ustach. Najważniejsze, żeby miał 2 miejsca po przecinku 😉

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Microlife MT 16C2 chyba najłatwiej dostać i najtańszy.

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 👱🏼‍♀️+🧑🏻‍🦱+👧🏼+👶🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Drugorodna (1cs):
    event.png
  • PolaLola96 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Ja mam elektroniczny. Mierzę w ustach. Najważniejsze, żeby miał 2 miejsca po przecinku 😉

Tylko lekarz mowil żeby kupić sobie taki bezdotykowy i takim mierzyć . Dokładać do czoła

• PolaLola96 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    A jak mierzysz dokładnie? Bo mi zawsze wychodzi temperatura około 35.4

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaLola96 wrote:
    Tylko lekarz mowil żeby kupić sobie taki bezdotykowy i takim mierzyć . Dokładać do czoła
    To lekarz ci polecił od czapy bo to nie chodzi o temperaturę ciała tylko w błonach śluzowych czyli w w ustach, pochwie lub odbycie. I takim zwykłym elektronicznym z dwoma miejscami po przecinku robi się pomiary jeśli chodzi o wykres. Polecam micro life mt16c2 tak jak dziewczyny wyżej. Na prawdę jest dokładny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 20:00

• PolaLola96 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    To lekarz ci polecił od czapy bo to nie chodzi o temperaturę ciała tylko w błonach śluzowych czyli w w ustach, pochwie lub odbycie. I takim zwykłym elektronicznym z dwoma miejscami po przecinku robi się pomiary jeśli chodzi o wykres. Polecam micro life mt16c2 tak jak dziewczyny wyżej. Na prawdę jest dokładny.

A gdzie najlepiej mierzyć ? Żeby wynik byl najlepszy ?
    I jak długo bo na jednym forum czytałam że 1 min a na drugim ze 5 minut

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaLola96 wrote:
    A gdzie najlepiej mierzyć ? Żeby wynik byl najlepszy ?
    I jak długo bo na jednym forum czytałam że 1 min a na drugim ze 5 minut
    Długo tak jak termometr mierzy, ten który polecałam pika po zakończeniu mierzenia.
    A najlepiej wg mnie w pochwie bo tam włożysz i pochwał otula ten termometr, a w ustach pod językiem jak mocniej przyciśniesz termometr to wytworzysz większą temperaturę. No w odbycie nigdy nie próbowałam ale wg lekarzy to właśnie jest najlepsze miejsce do mierzenia, ale wiadomo nie przyjemne.
    Ja mierze w pochwie od lat, w ustach próbowałam ale mówię tutaj się naciśnie mocniej językiem i masz przekłamany pomiar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 20:12

• PolaLola96 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Długo tak jak termometr mierzy, ten który polecałam pika po zakończeniu mierzenia.
    A najlepiej wg mnie w pochwie bo tam włożysz i pochwał otula ten termometr, a w ustach pod językiem jak mocniej przyciśniesz termometr to wytworzysz większą temperaturę. No w odbycie nigdy nie próbowałam ale wg lekarzy to właśnie jest najlepsze miejsce do mierzenia, ale wiadomo nie przyjemne.
    Ja mierze w pochwie od lat, w ustach próbowałam ale mówię tutaj się naciśnie mocniej językiem i masz przekłamany pomiar.

Ok dziekuje bardzo :*

Ladinola lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ