Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pilne.:) Termometr elektroniczny- mierzenie temperatury w cyklu
Odpowiedz

Pilne.:) Termometr elektroniczny- mierzenie temperatury w cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PolaLola96 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie a nie mogę nigdzie znaleźć odp.
    Ostatnio ginekolog polecił żeby mierzyć temp w cyklu termometrem elektronicznym bezdotykowym
    Czy ktoras z Was taki stosowała czy się nie sprawdza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 19:49

• Kira Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam elektroniczny. Mierzę w ustach. Najważniejsze, żeby miał 2 miejsca po przecinku 😉

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Microlife MT 16C2 chyba najłatwiej dostać i najtańszy.

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka :P Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
    06.11.24: wizyta
    preg.png
  • PolaLola96 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Ja mam elektroniczny. Mierzę w ustach. Najważniejsze, żeby miał 2 miejsca po przecinku 😉

Tylko lekarz mowil żeby kupić sobie taki bezdotykowy i takim mierzyć . Dokładać do czoła

• PolaLola96 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    A jak mierzysz dokładnie? Bo mi zawsze wychodzi temperatura około 35.4

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaLola96 wrote:
    Tylko lekarz mowil żeby kupić sobie taki bezdotykowy i takim mierzyć . Dokładać do czoła
    To lekarz ci polecił od czapy bo to nie chodzi o temperaturę ciała tylko w błonach śluzowych czyli w w ustach, pochwie lub odbycie. I takim zwykłym elektronicznym z dwoma miejscami po przecinku robi się pomiary jeśli chodzi o wykres. Polecam micro life mt16c2 tak jak dziewczyny wyżej. Na prawdę jest dokładny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 20:00

• PolaLola96 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    To lekarz ci polecił od czapy bo to nie chodzi o temperaturę ciała tylko w błonach śluzowych czyli w w ustach, pochwie lub odbycie. I takim zwykłym elektronicznym z dwoma miejscami po przecinku robi się pomiary jeśli chodzi o wykres. Polecam micro life mt16c2 tak jak dziewczyny wyżej. Na prawdę jest dokładny.

A gdzie najlepiej mierzyć ? Żeby wynik byl najlepszy ?
    I jak długo bo na jednym forum czytałam że 1 min a na drugim ze 5 minut

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaLola96 wrote:
    A gdzie najlepiej mierzyć ? Żeby wynik byl najlepszy ?
    I jak długo bo na jednym forum czytałam że 1 min a na drugim ze 5 minut
    Długo tak jak termometr mierzy, ten który polecałam pika po zakończeniu mierzenia.
    A najlepiej wg mnie w pochwie bo tam włożysz i pochwał otula ten termometr, a w ustach pod językiem jak mocniej przyciśniesz termometr to wytworzysz większą temperaturę. No w odbycie nigdy nie próbowałam ale wg lekarzy to właśnie jest najlepsze miejsce do mierzenia, ale wiadomo nie przyjemne.
    Ja mierze w pochwie od lat, w ustach próbowałam ale mówię tutaj się naciśnie mocniej językiem i masz przekłamany pomiar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 20:12

• PolaLola96 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Długo tak jak termometr mierzy, ten który polecałam pika po zakończeniu mierzenia.
    A najlepiej wg mnie w pochwie bo tam włożysz i pochwał otula ten termometr, a w ustach pod językiem jak mocniej przyciśniesz termometr to wytworzysz większą temperaturę. No w odbycie nigdy nie próbowałam ale wg lekarzy to właśnie jest najlepsze miejsce do mierzenia, ale wiadomo nie przyjemne.
    Ja mierze w pochwie od lat, w ustach próbowałam ale mówię tutaj się naciśnie mocniej językiem i masz przekłamany pomiar.

Ok dziekuje bardzo :*

Ladinola lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ