Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienia-faza lutealna
Odpowiedz

Plamienia-faza lutealna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KamilaAnt2026 Debiutantka

Wysłany: 27 stycznia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Staram się z mężem o dziecko, juz 8 cykl. Jedna rzecz mnie martwi od około 5. dnia po owulacji do miesiączki mam plamienia od krwi po brazowe plamienia i skrzepy. Progesteron jest w porządku- badany 7dpo, wynosi miedzy 18,7ng/ml, a nawet 30,5 ng/ml. Na razie lekarz mówi, że „taka moja uroda”.

Czy któraś z Was udało się zajść w ciążę przy podobnych plamieniach?

• Zosia667 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało, w 10tym cyklu, nie było plamienia w tym szczęśliwym cyklu.
    Wcześniej dostałam Duphaston od lekarza i brałam na 3 dni po owu przez 10 dni. Dodam tylko że plamienia miałam nadal mimo łykania Duphastonu.
    Progesteron też badany 7dpo i zazwyczaj był ok.

Powodzenia ❤️ i dużo cierpliwości 😉

Starania od 10/2024

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 beta 1217
    02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
    03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
    09.09 10,7cm ♂️
    07.10 12,9cm, 290g
    15.10 360g
    04.11 600g
    16.12 1400g
    13.01 2200g

age.png

Wysłany: 28 stycznia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję pięknie za odpowiedź. Njagorsze że ginekolodzy mnie zbywają. A plamienia sa tak silne, ze w poprzednich cyklach myliłam je z okresem :(

• Remedios Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Dziękuję pięknie za odpowiedź. Njagorsze że ginekolodzy mnie zbywają. A plamienia sa tak silne, ze w poprzednich cyklach myliłam je z okresem :(

Cześć Kamila, mnie też często zbywano z tym tematem. Twoje plamienia zaczynają się bardzo wcześnie, więc moim zdaniem powinnaś drążyć. Ja w końcu znalazłam lekarkę, która przepisała mi progesteron dopochwowy i będę testować to rozwiązanie - może za szybko spada. Spróbuj skonsultować się jeszcze z kimś, najlepiej doświadczonym z niepłodnością

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple
    02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
    SCD 26%

11 cs o pierwszą 🤰

Wysłany: 28 stycznia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam już o 3 ginekologów, jeden prywatnie który kazał badać progesteron i dwójch na nfz, jeden olał totalnie, a druga Pani doktor po moim płaczu przepisała mi morfologie, tsh, ferrytyne i prolaktyne. Dokupiłam jeszcze badania: witamian d3, e2, fsh, lh, FT4. Z wynikami udam się znowu do niej, ale i to ginekologa prywatnie, którego poleciła mi znajoma położna.
    Także mam nadzieje, że coś się "rozjaśni". Dam znać :)

• kindzaaaa Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Byłam już o 3 ginekologów, jeden prywatnie który kazał badać progesteron i dwójch na nfz, jeden olał totalnie, a druga Pani doktor po moim płaczu przepisała mi morfologie, tsh, ferrytyne i prolaktyne. Dokupiłam jeszcze badania: witamian d3, e2, fsh, lh, FT4. Z wynikami udam się znowu do niej, ale i to ginekologa prywatnie, którego poleciła mi znajoma położna.
    Także mam nadzieje, że coś się "rozjaśni". Dam znać :)
    Różne mogą być powody plamien, można mieć zapalenie endometrium, polipy, szybko spadający progesteron pomimo że jest wysoki 7dpo, jakaś infekcja
    Polecam zrobić wymazy MUCHa żeby wykluczyć właśnie to najpierw

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️

Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
    W toku: badanie hormonów i witamin
    HSG

On:
    Badanie nasienia:
    Słaba ruchliwość ‼️
    Nieruchome 60% ❗️
    W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia

Wysłany: 28 stycznia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za podpowiedz, zrobie w marcu jeśli z lutowych badan nic nie wyniknie :)

Wysłany: 1 lutego, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update: okazalo sie ze ferrytyne mam bardzo niską 16,7 ng/ml takze umowilam sie do lekarze, pewnie wdrozy suplementacje

Wysłany: 12 lutego, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update, cześć dziewczyny, byłam u ginekologa już czwartego swoją drogą i powiedział, że plamienia mam zignorować bo nie widzi nic niepokojącego, okazało się jednak, że mam macice dwurożną, także robi się ciekawie.. :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ