X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienia po owulacji
Odpowiedz

Plamienia po owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • olga84 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanko, czy plamienia po owulacji, kiedy poziom hormonów jest prawidłowy, może mieć inną przyczynę niż zagnieżdżenie?

Olga
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami hormonki na chwilę wariują nawet u wzorcowej starczaki.
    Czasami może być to wynik naruszenia mechanicznego podczas serduszkowania albo infekcja.
    Może to też być plamienie implantacyjne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2013, 08:58

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sama juz nie wiem czy to okres czy jakies inne krwawienie... test wyszedl negatywny i nie mam innych oznak ciazowych, jednak skape to krwawienie i nie bolal brzuch jak zawsze... troche sie martwie, ale mysle ze poki nic mnie nie boli, nie ma co panikowac i od razu leciec do lekarza, tym bardziej jak wynik byl negatywny :( poza tym mieszkam w uk, wiec do gp nawet nie mialabym po co isc... jedynie do polskiej kliniki prywatnie... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2013, 16:07

• Starania z mikrogruczomikrogruczol Znajoma

Wysłany: 29 czerwca, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia przed/po miesiączce (na 3 dni przed) są normlane. Jednakże plamienia tuż po owulacji, które nie są implantacją mogą świadczyć o niskim progesteronie lub niewydolności ciałka żółtego. Polecam zrobić 7 dni po owulacji progesteron i estradiol żeby sprawdzić czy okazji czy nie ma dominacji estrogenowej - w necie znajdziesz kalkulatory na spr. stosunku prog/estradiol. Owulacja dobrej jakości to progesteron >12.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ