Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienia po owulacji
Odpowiedz

Plamienia po owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • olga84 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanko, czy plamienia po owulacji, kiedy poziom hormonów jest prawidłowy, może mieć inną przyczynę niż zagnieżdżenie?

Olga
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami hormonki na chwilę wariują nawet u wzorcowej starczaki.
    Czasami może być to wynik naruszenia mechanicznego podczas serduszkowania albo infekcja.
    Może to też być plamienie implantacyjne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2013, 08:58

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sama juz nie wiem czy to okres czy jakies inne krwawienie... test wyszedl negatywny i nie mam innych oznak ciazowych, jednak skape to krwawienie i nie bolal brzuch jak zawsze... troche sie martwie, ale mysle ze poki nic mnie nie boli, nie ma co panikowac i od razu leciec do lekarza, tym bardziej jak wynik byl negatywny :( poza tym mieszkam w uk, wiec do gp nawet nie mialabym po co isc... jedynie do polskiej kliniki prywatnie... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2013, 16:07

• Starania z mikrogruczomikrogruczol Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2025, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia przed/po miesiączce (na 3 dni przed) są normlane. Jednakże plamienia tuż po owulacji, które nie są implantacją mogą świadczyć o niskim progesteronie lub niewydolności ciałka żółtego. Polecam zrobić 7 dni po owulacji progesteron i estradiol żeby sprawdzić czy okazji czy nie ma dominacji estrogenowej - w necie znajdziesz kalkulatory na spr. stosunku prog/estradiol. Owulacja dobrej jakości to progesteron >12.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ