X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienia po owulacji
Odpowiedz

Plamienia po owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • olga84 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanko, czy plamienia po owulacji, kiedy poziom hormonów jest prawidłowy, może mieć inną przyczynę niż zagnieżdżenie?

Olga
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 14 października 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami hormonki na chwilę wariują nawet u wzorcowej starczaki.
    Czasami może być to wynik naruszenia mechanicznego podczas serduszkowania albo infekcja.
    Może to też być plamienie implantacyjne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2013, 08:58

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sama juz nie wiem czy to okres czy jakies inne krwawienie... test wyszedl negatywny i nie mam innych oznak ciazowych, jednak skape to krwawienie i nie bolal brzuch jak zawsze... troche sie martwie, ale mysle ze poki nic mnie nie boli, nie ma co panikowac i od razu leciec do lekarza, tym bardziej jak wynik byl negatywny :( poza tym mieszkam w uk, wiec do gp nawet nie mialabym po co isc... jedynie do polskiej kliniki prywatnie... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2013, 16:07

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ