Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienia po wypadku samochodowym
Odpowiedz

Plamienia po wypadku samochodowym

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • migotka Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo prosze o pomoc...
    wczoraj ok 14-stej godz mialam wypadek samochodowy. Siedzialam na tylnim siedzeniu kiedy przy skrecie w nasz w nasz samochod uderzyl motocyklista jadacy na krosie. Predkosc mial straszna a caly impet iderzenia byl na pol metra ode mnie. Mialam zapiete pasy, ktore zacisnely sie w dolnych partiach mojego brzucha podczas uderzenia. Na dwie godziny od zdarzenia zauwazylam, ze plamie z drog rodnych a do tego bola mnie od tamtej pory okolice jajnikow. Nie wiem co o tym myslec. Uwazacie, ze te plamienia sa skutkiem tego zderzenia czy powinnam brac to pod uwage w zapiskach na wykresie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2013, 16:55

• migotka Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, ze bylam wczoraj wieczorem w szpitalu ale tutejsza pomoc medyczna (UK) jest tak kulawa, ze po zrobieniu testu ciazowego i nie wyczuciu twardego brzucha odeslali mnie do domu z zaleceniem wzjecia paracetamolu i zgloszenia sie za 3 dni o ile bol nie ustapi.

• Lili Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi migotka!
    Myślę, że powinnaś koniecznie na jakieś barania pójść, chociażby usg, żeby sprawdzić, czy sobie czegoś nie uszkodziłaś.

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram co napisała Lili. Zreszta masz iść na kontrolę po 3 dniach o ile ból nie ustąpi a nie ustąpił i dodatkowo pojawiło się plamienie więc nad czym tu się zastanawiać leć do lekarza. Lepiej idź teraz nawet jakby miało się to okazać błachostką niż masz pójść o jeden dzień za późno

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • migotka Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za porade, milo ze ktos sie tym zainteresowal. Problem poleda na tym, ze tu w uk oni nie maja zwyczaju robic usg kiedy brzuch nie jest twardy... moj jest miekki ale nie zmienia to faktu, ze od piatku boli mnie dol brzucha i nadal plamie... jeszcze w takim momencie cyklu :(
    dodatkowo dzis w nocy mialam atak bolu a potem rozwolnienie, koniecznie jak mi nie przejdzie to sie tam zglosze ponownie.
    A myslicie, ze powinnam to normalnie zaznaczac na wykresie?

• Lili Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tego nie zaznaczała, ale trudna rada :/ Moze zgłos się do ginekologa, powiedz, że masz jakieś dziwne krwawienie, a potem wspomnij o wypadku. Na moje oko, to nawet mogło ci coś pęknąć. Pchaj się przez okno, jak cię nie chcą wpuścić drzwiami, tu chodzi o twoje zdrowie, a konsekwencje mogą być po latach. Nie daj się spławić!!! :)

migotka, vanessa lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Ci się też cykl pochrzanić z powodu nagłego stresu. Tak czy owak skonsultuj to z lekarzem i poproś o diagnostykę ultrasonograficzną.

migotka, vanessa lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ