Plamienia przed miesiączka
-
JaMiNi, u mnie tez przyczyną plamien byly ogniska endometriozy na szyjce macicy. Podczas laparo tez wyszla mi endometrioza I stopnia.
Z tego co slyszalam sa miejsca gdzie można zrobić usg pod kątem sprawdzenia endometriozy.Starania od Września 2018❤️🩹 -
Ewentualnie też może być stan zapalny endometrium, który tak samo jak endometriozę można wykryć podczas histeroskopii z pobraniem wycinka (biopsji) do badania cd138. Jeśli jest stan zapalny to niestety tylko antybiotyk, do ciąży nie dojdzie przy stanie zapalnym. Mam ten sam problem od 3 lat plamienia, miesiączki skąpe, jedna ciąże już poroniłam od tamtej pory zero ciąż. Następne co rozważam to właśnie histeroskopia pod tym kątem.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Dziewczyny u mnie właśnie takie plamienia zaczęły się po łyżeczkowaniu . Nigdy wcześniej nie miałam plamien. Do dzisiaj nie wiem z jakiej to przyczyny. Z zajsciem w ciążę nie było problemu. Cały czas się zastanawiam co to może być, czy to coś poważnego i czy po porodzie wrócą 😔
-
Hej Dziewczyny ,
Tez miałam takie plamienia zaczynały się parę dni przed miesiączka a czasami i od owulacji. Poszłam z tym do lekarza powiedzial, że taka moja uroda.
Na usg było wszystko ok. Zaczęłam starania o dziecko, plamienia się nasiliły. Na usg dalej wszystko ok. Po ponad roku bezowocnych starań lekarz wysłał mnie na histeroskopie. Okazało się, że miałam 5 polipow i polipowate endometrium co zapewne powodowalo plamienia. Nie było tego widać na usg bo zazwyczaj chodziłam w okolicy owu.Starania od 2021
HSC 01.2023 - polipowate endometrium
04.2023⏸️ 6tc💔
09.2023 HSG
09.2023 ⏸️
10.2023 6tc/9tc 💔
03.2024 Sono HSG
💊 Accofil + prograf + encorton + heparyna + acard + duphaston + cyclogest + euthyrox
05.2024 ⏸️
08.06.2024 mamy serduszko ❤️
Nifty PRO zdrowa dziewczynka 💗
MTHFR C677T homo
kariotypy OK
AMH 2,3
KIR Bx
-