X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienie
Odpowiedz

Plamienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ShopGirl Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Na wstępie zaznaczę, że wizytę u lekarza mam 10.02.

Moje cykle to ok 29-35 dni. Dnia 03.01 dostałam @ (kolejna przewidywana ok. 05.02). Jednak wczoraj (22 dzień cyklu) zauważyłam delikatne brązowe plamienie, które utrzymuje się również dzisiaj. Jest ono bardzo skąpe. I zastanawiam się czy to może być implantacja. Staram się o dziecko od 2,5roku. Mam PCO. W zeszłym roku brałam leki, jednak późniejrok 2014 postanowiłam odpuścić i zająć się sprawami zawodowymi.

Okres mam 'regularny' tzn. jest co miesiąc, ale waha się 29-35dni. Ostatni najkrótszy cykl 26 dniowy miałam w 06.2014r. Wszystkie późniejsze powyżej 29dni i zawsze zaczynało się krwawienie, a nie plamieniem.

Czy możliwe, że właśnie zachodzę? :)

• Dariaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to być plamienie okołoowulacyjne, u mnie również raz na jakiś czas występuje ostatnio też miałam 5 dni po przypuszczalnej owulacji trwało 3 dni plamienie, od wczoraj czysto, miesiaczki regularne, staramy się ponad 3 lata, jeszcze nigdy nie wyszła z tego fasolka :(

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • ShopGirl Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa może masz rację, bo w zasadzie przy moim PCO nie wiem nawet czy mam owulację i może pierwszy raz jest i tak reaguje organizm. Bo jak pisałam w pierwszym poście, jeszcze nigdy mi coś takiego się nie przytrafiło, tzn. nigdy nie miałam plamienia w połowie cyklu.

• Dariaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy raz dla mnie też było to dziwne i od razu pojawiły się nadzieje, teraz drugi miesiąc pod rząd wystąpiło takie plamienie wcześniej miałam przerwę, ale wiem że raczej z ciążą nic nie mają wspólnego czekam na @ 31.01 cykle 28 dniowe,

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienie na kilka dni przed miesiączką może oznaczac zbyt niski poziom progesteronu.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale też nie zawsze, bo ja teraz miałam plamienia 2 dni, a progesteron ładny.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ShopGirl Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie wiem jaki mam poziom progesteronu, bo mój poprzedni lekarz przez dwa lata starań NIE ZLECIŁ MI ŻADNYCH BADAŃ.

Dlatego teraz wybieram się do innego lekarza.

• Maczek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w siódmym dniu po owulacji sprawdza się progesteron :)
    Normy są szerokie, ale jak będziesz mieć wynik kilkanaście jednostek, to powinno byc ok :)

a lekarza najwyższa pora zmienić ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzzi wrote:
    No to w siódmym dniu po owulacji sprawdza się progesteron :)
    Normy są szerokie, ale jak będziesz mieć wynik kilkanaście jednostek, to powinno byc ok :)

a lekarza najwyższa pora zmienić ;)
    No kilkanaście nie zawsze jest dobrze... bo mając 12-naście a 19-naście to wielka różnica :)
    Ja miałam 15 i NIE było ok u mnie świadczyło to o braku owulacji. progesteron powinien być co najmniej 19.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanessa wrote:
    No kilkanaście nie zawsze jest dobrze... bo mając 12-naście a 19-naście to wielka różnica :)
    Ja miałam 15 i NIE było ok u mnie świadczyło to o braku owulacji. progesteron powinien być co najmniej 19.

Wiem, wieeeem :D Tyle że to są nasze normy, od naprotechnologów ;) A nawet wśród nich niektórzy podobno sądzą, że wystarczy 15. Próbowałam nie narzucać tych 19 jednostek, bo niektórzy marudzą, że zbyt wyśrubowana ta norma :P

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzzi wrote:
    A nawet wśród nich niektórzy podobno sądzą, że wystarczy 15. Próbowałam nie narzucać tych 19 jednostek, bo niektórzy marudzą, że zbyt wyśrubowana ta norma :P
    No tak ale ja gdybym "siedziała" u innego lekarza i kierowała sie tym co mówi to nadal myślałabym że mam cykle owulacyjne bo jak to mówili " taki progesteron świadczy o owulacji" (miałam 15-17) a jej nie było!!! :P i byłam w szoku jak to wyszło ale dla obecnego lekarza to było normalne bo od razu mówił że nie ma sie co dziwić bo niski progesteron (15-17) a wg. innych był super. I to jedna z przyczyn wieloletnich niepowodzeń na którą nikt nigdy nie zwrócił uwagi.Oczywiście nie u każdej przy takim progesteronie sa cykle bezowulacyjne ale u mnie tak jest. Owulację u mnie potwierdza progesteron powyżej 20.
    To tak dla inforacji żeby nie zawsze wierzyć w to co mówią lekarze... tylko skąd wiedzieć kiedy maja rację a kiedy nie :/

Maczek lubi tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny jestem pare dni przed okresem.. w plodnych dniach dostalam lekkiego czerwonego plamienia po stosunku ..czy to mogla byc owulacja , czy raczej cos innego :/ ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikomu z was sie to nie przydarzylo ??

• Adelo Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, trudno powiedzieć - może to być związane z owulacją, jak również z jakąś ranką na szyjce czy w pochwie. Mi się zdarzały kiedyś plamienia owulacyjne, jak również i te po stosunku, co wtedy właśnie było związane z raną na szyjce.

To i ja zadam pytanie: Jestem w teorii 12 dzień po "owulacji". Wczoraj wieczorem przy podcieraniu na papierze zauważyłam blado czerwoną krew bez żadnego śluzu (ale czuję mokro tam) Dzisiaj wyszedł negatyw. Na razie cisza z @, i do jutra włącznie jestem na luteinie.

Czy to mogłaby być implantacja? W poprzednim cyklu na luteinie @ przyszła dopiero po 3 dniach od odłożenia, więc teraz mi to nie wygląda na @. Za to jak odłożę, to zapewne poleje się strumieniami ;)

"Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sama juz nie wiem, moze u mnie od poronienia jeszcze cos tam sie goilo. Ale bylo to trzy miesiace temu, wiec myslalam ze to owulacja.

Adelo,mysle ze moglo to byc plamienie implantacyjne =) Trzymma kciuki oby to bylo to =)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna_121 wrote:
    witam dziewczyny jestem pare dni przed okresem.. w plodnych dniach dostalam lekkiego czerwonego plamienia po stosunku ..czy to mogla byc owulacja , czy raczej cos innego :/ ?
    po stosunku to ja bym bardziej się o nadżerkę obawiała..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jezu, oby nie :(

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna ja tak miała po stosunku..I nie miała nadżerki.Bo była u gina i wszystko ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to przez co moze tak jeszcze byc :/ ?

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, nikt tu ginekologiem nie jest. Jeśli coś Cię martwi musisz iść do lekarza. Możemy jedynie domniemać co to było. Może po prostu pękło jakieś naczynko - jak krew z nosa, nie oznacza od razu guza mózgu.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ