Plamienie
-
Witajcie. Na wstępie zaznaczę, że wizytę u lekarza mam 10.02.
Moje cykle to ok 29-35 dni. Dnia 03.01 dostałam @ (kolejna przewidywana ok. 05.02). Jednak wczoraj (22 dzień cyklu) zauważyłam delikatne brązowe plamienie, które utrzymuje się również dzisiaj. Jest ono bardzo skąpe. I zastanawiam się czy to może być implantacja. Staram się o dziecko od 2,5roku. Mam PCO. W zeszłym roku brałam leki, jednak późniejrok 2014 postanowiłam odpuścić i zająć się sprawami zawodowymi.
Okres mam 'regularny' tzn. jest co miesiąc, ale waha się 29-35dni. Ostatni najkrótszy cykl 26 dniowy miałam w 06.2014r. Wszystkie późniejsze powyżej 29dni i zawsze zaczynało się krwawienie, a nie plamieniem.
Czy możliwe, że właśnie zachodzę? -
może to być plamienie okołoowulacyjne, u mnie również raz na jakiś czas występuje ostatnio też miałam 5 dni po przypuszczalnej owulacji trwało 3 dni plamienie, od wczoraj czysto, miesiaczki regularne, staramy się ponad 3 lata, jeszcze nigdy nie wyszła z tego fasolka
-
Dariaa może masz rację, bo w zasadzie przy moim PCO nie wiem nawet czy mam owulację i może pierwszy raz jest i tak reaguje organizm. Bo jak pisałam w pierwszym poście, jeszcze nigdy mi coś takiego się nie przytrafiło, tzn. nigdy nie miałam plamienia w połowie cyklu.
-
pierwszy raz dla mnie też było to dziwne i od razu pojawiły się nadzieje, teraz drugi miesiąc pod rząd wystąpiło takie plamienie wcześniej miałam przerwę, ale wiem że raczej z ciążą nic nie mają wspólnego czekam na @ 31.01 cykle 28 dniowe,
-
zuzzi wrote:No to w siódmym dniu po owulacji sprawdza się progesteron
Normy są szerokie, ale jak będziesz mieć wynik kilkanaście jednostek, to powinno byc ok
a lekarza najwyższa pora zmienić
Ja miałam 15 i NIE było ok u mnie świadczyło to o braku owulacji. progesteron powinien być co najmniej 19. -
vanessa wrote:No kilkanaście nie zawsze jest dobrze... bo mając 12-naście a 19-naście to wielka różnica
Ja miałam 15 i NIE było ok u mnie świadczyło to o braku owulacji. progesteron powinien być co najmniej 19.
Wiem, wieeeem Tyle że to są nasze normy, od naprotechnologów A nawet wśród nich niektórzy podobno sądzą, że wystarczy 15. Próbowałam nie narzucać tych 19 jednostek, bo niektórzy marudzą, że zbyt wyśrubowana ta norma
-
zuzzi wrote:A nawet wśród nich niektórzy podobno sądzą, że wystarczy 15. Próbowałam nie narzucać tych 19 jednostek, bo niektórzy marudzą, że zbyt wyśrubowana ta norma
To tak dla inforacji żeby nie zawsze wierzyć w to co mówią lekarze... tylko skąd wiedzieć kiedy maja rację a kiedy nieMaczek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kasiu, trudno powiedzieć - może to być związane z owulacją, jak również z jakąś ranką na szyjce czy w pochwie. Mi się zdarzały kiedyś plamienia owulacyjne, jak również i te po stosunku, co wtedy właśnie było związane z raną na szyjce.
To i ja zadam pytanie: Jestem w teorii 12 dzień po "owulacji". Wczoraj wieczorem przy podcieraniu na papierze zauważyłam blado czerwoną krew bez żadnego śluzu (ale czuję mokro tam) Dzisiaj wyszedł negatyw. Na razie cisza z @, i do jutra włącznie jestem na luteinie.
Czy to mogłaby być implantacja? W poprzednim cyklu na luteinie @ przyszła dopiero po 3 dniach od odłożenia, więc teraz mi to nie wygląda na @. Za to jak odłożę, to zapewne poleje się strumieniami"Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatarzyna_121 wrote:witam dziewczyny jestem pare dni przed okresem.. w plodnych dniach dostalam lekkiego czerwonego plamienia po stosunku ..czy to mogla byc owulacja , czy raczej cos innego ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-