X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienie podczas brania luteiny- staranie sie o ciaze
Odpowiedz

Plamienie podczas brania luteiny- staranie sie o ciaze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dreamaboutlove92 Nowa

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam PCOS. W tym miesiacu wywolujemy okres luteina pod jezyk. 3 tabletki dziennie. Biore je teraz 7 dzien (mam brac 10 dni). Mam 22 dc. Dostalam ciemnobrazowego plamienia. Nie boli mnie brzuch, nie mam zadnych objawow nadchodzacej miesiaczki. Gin kazala dokonczyc branie leku, byc moze to jest rozkrecajaca sie miesiaczka. Dziewczyny- czy to normalne przy braniu luteiny? Cala noc na wkladce nie bylo nic, dzis rano juz tak. Koloru ciemnobrazowego. Dodam, ze w 13 dniu cyklu bylam na monitoringu i pecherzyk od dwoch dni nic nie urosl (mial 18 mm) wiec gin stwierdzila, ze juz po ptakach. Jesli dostane teraz miesiaczke znow cykl pojdzie do kosza, poniewaz wyjezdzam i nie bede mogla byc na monitoringu (mam brac potem aromek) u ginekolog…

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2023, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze by było skontrolować czy pęcherzyk pękł, czy zrobiła się torbiel. Jeżeli masz niedomogę lutealną, to mimo przyjmowania progesteronu mogą pojawić się plamienia, bo np dawka jest źle dobrana. A może to plamienie implantacyjne? No ciężko powiedzieć.

03.2023💔 8tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)

26.05 ➡️ FET 3.1.1 🍀
    6 dpt 26,2 | 8dpt 82,6 | 10dpt 235 | 12dpt 554,5
    14dpt 1355 | 17dpt 3242 | 19dpt 5306 💚
    Progesteron 19dpt 66 ng/ml

💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard, estrofem, utrogestan, besins
    💉 accofil, neoparin 0,6

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ