X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienie podczas brania luteiny- staranie sie o ciaze
Odpowiedz

Plamienie podczas brania luteiny- staranie sie o ciaze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dreamaboutlove92 Nowa

Wysłany: 6 lipca 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam PCOS. W tym miesiacu wywolujemy okres luteina pod jezyk. 3 tabletki dziennie. Biore je teraz 7 dzien (mam brac 10 dni). Mam 22 dc. Dostalam ciemnobrazowego plamienia. Nie boli mnie brzuch, nie mam zadnych objawow nadchodzacej miesiaczki. Gin kazala dokonczyc branie leku, byc moze to jest rozkrecajaca sie miesiaczka. Dziewczyny- czy to normalne przy braniu luteiny? Cala noc na wkladce nie bylo nic, dzis rano juz tak. Koloru ciemnobrazowego. Dodam, ze w 13 dniu cyklu bylam na monitoringu i pecherzyk od dwoch dni nic nie urosl (mial 18 mm) wiec gin stwierdzila, ze juz po ptakach. Jesli dostane teraz miesiaczke znow cykl pojdzie do kosza, poniewaz wyjezdzam i nie bede mogla byc na monitoringu (mam brac potem aromek) u ginekolog…

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2023, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze by było skontrolować czy pęcherzyk pękł, czy zrobiła się torbiel. Jeżeli masz niedomogę lutealną, to mimo przyjmowania progesteronu mogą pojawić się plamienia, bo np dawka jest źle dobrana. A może to plamienie implantacyjne? No ciężko powiedzieć.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
    08.01- 💉 start stymulacji
    20.01- punkcja —> pobrano 7🥚—> zapłodnionych 5🥚
    25.01 ET 5.1.2 (+EG)
    7dpt 22,87 🥹| 8dpt 31,9 prog 118 ng/ml| 10dpt 66,5
    Walcz maluszku 🙏🍀
    💊 encorton, acard, utrogestan, clexane
    Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ