X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Plamienie w 18dc (4dpo)
Odpowiedz

Plamienie w 18dc (4dpo)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • smoq_czyca Nowa

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Mam pytanie do Was, ponieważ może któraś miała podobną sytuacje do mnie. Generalnie plamienie owulacyjne miałam 14 dc, objawia się to u mnie lekko zabarwioną krwią w śluzie, ale tak naprawdę jest to zauważalne jedynie na papierze. Jednak później w 18 dc, czyli 4 dni po owulacji znowu pojawilo się identyczne plamienie tylko raz. Co ważne potem przez kolejne dni miałam naprawdę delikatnie podbarwiony śluź na różowo (2 dni). Obecnie jestem w 25dc zrobiłam test strumieniowy super czuły pink, który wyszedł negatywny. Cykle mam 28-29 dniowe. Zastanawiam się czy to po stosunku mogło dojść do lekkiego krwawienie, ale wtedy dlateczgo potem miałam lekko różowy śluz przez kilka dni? W tych dniach co występował ten różowy śluz, miałam wieczorami takie dziwne skurcze. Wiem też, że dziwne byłoby gdyby implantacja była tak wcześnie, ale już nie wiem jak interpretować to.

• Hach Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoq_czyca wrote:
    Hej dziewczyny,

Mam pytanie do Was, ponieważ może któraś miała podobną sytuacje do mnie. Generalnie plamienie owulacyjne miałam 14 dc, objawia się to u mnie lekko zabarwioną krwią w śluzie, ale tak naprawdę jest to zauważalne jedynie na papierze. Jednak później w 18 dc, czyli 4 dni po owulacji znowu pojawilo się identyczne plamienie tylko raz. Co ważne potem przez kolejne dni miałam naprawdę delikatnie podbarwiony śluź na różowo (2 dni). Obecnie jestem w 25dc zrobiłam test strumieniowy super czuły pink, który wyszedł negatywny. Cykle mam 28-29 dniowe. Zastanawiam się czy to po stosunku mogło dojść do lekkiego krwawienie, ale wtedy dlateczgo potem miałam lekko różowy śluz przez kilka dni? W tych dniach co występował ten różowy śluz, miałam wieczorami takie dziwne skurcze. Wiem też, że dziwne byłoby gdyby implantacja była tak wcześnie, ale już nie wiem jak interpretować to.

Implantacja w 4 dpo jest niemożliwa. Zanim plemnik dotrze, zapłodni, zygota przedostanie się jajowodem i dojdzie do zagnieżdżania zazwyczaj od około 6 do 12 dnia od owulacji. I jeśli oczywiście wiadomo kiedy na pewno doszło do owulacji i jeśli do niej w ogóle doszło.
    Ja bym powtórzyła test, jeśli się niecierpliwisz i nie chcesz czekać do dnia okresu. Najlepiej sikac moczem orannym. Pinki nie są czule, wykrywają raczej starsze ciąże. Tak wczesne to poleciłabym paskowy Facelle.

Co do skurczy. Ja nieraz i nie dwa je miałam, nakręcałam się i wsłuchiwałam się w organizm. Ale to tylko nadzieja, która żyje w naszych głowach i sercach.

Starania od: grudnia 2022
    Droznosc jajowodów ✅ 09.2023r.
    Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    15.06 pęcherzyk ciazowy 4.6 mm
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ