X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Planowanie ciazy
Odpowiedz

Planowanie ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy 2-3 dni przed owulacja jest szansa zajścia w ciążę?

• a_aandzela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ;) plemniki mogą przeżyć nawet 3dni ;)

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
    25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
    27.02.2025 - beta 78.07 U/I przyrost 206.1% prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
    1.03.2025 beta 185U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
    ⏳12.03.2025 - wizyta u ginekologa
  • Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze , bo już raz poroniłam a słyszałam że po poronieniu kolejna ciąża jest zdrowa i szybko się zachodzi. Jutro mam owu z wyliczeń kalendarzyka .

• kotlowska Debiutantka

Wysłany: 29 listopada 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, 2-3 dni przed owulacją jest szansa na zajście w ciążę! Spermatozoidy mogą przeżyć w organizmie kobiety nawet do 3 dni, więc jeśli stosunek ma miejsce w tym okresie, istnieje możliwość, że plemniki dotrą do jajeczka tuż po owulacji i dojdzie do zapłodnienia. Największe szanse na poczęcie są jednak w dniu owulacji lub dzień przed nią, ale te 2-3 dni przed owulacją również mogą być odpowiednie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ