X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Planowanie ciazy
Odpowiedz

Planowanie ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy 2-3 dni przed owulacja jest szansa zajścia w ciążę?

• a_aandzela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ;) plemniki mogą przeżyć nawet 3dni ;)

👩‍⚖️94’ 👱‍♂️91’
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka
    24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
    23.06.2025 330g małej kropeczki 🩷
    🩷
    7.08.2025 970g kropeczki 🩷🩷
    2.09.2025 1417g kropeczki 🩷🩷
    12.09 1970g kropeczki 🩷🩷
    6.10 2400 g kropeczki 🩷🩷
    30.10 3500 g kropeczki 🩷🩷
    5.11 widzimy się ⏳⏳ 🩷🩷
    preg.png
  • Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2024, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze , bo już raz poroniłam a słyszałam że po poronieniu kolejna ciąża jest zdrowa i szybko się zachodzi. Jutro mam owu z wyliczeń kalendarzyka .

• kotlowska Debiutantka

Wysłany: 29 listopada 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, 2-3 dni przed owulacją jest szansa na zajście w ciążę! Spermatozoidy mogą przeżyć w organizmie kobiety nawet do 3 dni, więc jeśli stosunek ma miejsce w tym okresie, istnieje możliwość, że plemniki dotrą do jajeczka tuż po owulacji i dojdzie do zapłodnienia. Największe szanse na poczęcie są jednak w dniu owulacji lub dzień przed nią, ale te 2-3 dni przed owulacją również mogą być odpowiednie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ