X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Planowanie ciazy
Odpowiedz

Planowanie ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy 2-3 dni przed owulacja jest szansa zajścia w ciążę?

• a_aandzela Debiutantka

Wysłany: 25 listopada, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ;) plemniki mogą przeżyć nawet 3dni ;)

👩‍⚖️30 lat
    ❣️starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪FSH 6.98 mIU/ml
    LH 5.9 mIU/ml
    Progesteron 0.9 ng/ml
    Estradiol 42.8 pg/ml
    AMH 0.81
  • Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze , bo już raz poroniłam a słyszałam że po poronieniu kolejna ciąża jest zdrowa i szybko się zachodzi. Jutro mam owu z wyliczeń kalendarzyka .

• kotlowska Debiutantka

Wysłany: 29 listopada, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, 2-3 dni przed owulacją jest szansa na zajście w ciążę! Spermatozoidy mogą przeżyć w organizmie kobiety nawet do 3 dni, więc jeśli stosunek ma miejsce w tym okresie, istnieje możliwość, że plemniki dotrą do jajeczka tuż po owulacji i dojdzie do zapłodnienia. Największe szanse na poczęcie są jednak w dniu owulacji lub dzień przed nią, ale te 2-3 dni przed owulacją również mogą być odpowiednie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ