X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki...czuję się dziś niewyraźnie:( Stary ostatnio trochę przeziębiony i chyba mnie zaraził,ale kurcze jakoś tak nie mam objawów...ale od początku...spałam niespokojnie, bo budziłam się co godzina niemogąc się doczekać pory mierzenia tempki (podświadomie oczywiście) i mierzyłam za każdym razem,bo byłam ciekawa jaka jest tendencja...za każdym razem tempka była wysoka,bo ok. do 37. W końcu o 4:30 uznałam, że tempka jest właściwa,bo zwykle o 4:30-5:30 mierzę...wtedy miałam 36,58...a to oznaczało niewielki ale wzrost,więc tak się cieszyłam,że nie mogłam zasnąć...wreszcie zasnęłam i obudziłam się o 7 (i miałam 37stopni!) ale wtedy też poczułam się niewyraźnie - choć nie do końca umiem to nazwać, bo co mi dolega? Nic, mam niby katar,ale jak dla mnie wygląda to na katar sienny. Teraz w pracy znów zmierzyłam tempkę i nadal mam 37,więc wygląda na to,że mam stan podgorączkowy :( Dlatego muszę unieważnić dzisiejszy pomiar....i jak zwykle pozostaje mi czekać na rozwój wydarzeń...a Starego to chyba zabije,jeśli mnie zaraził...i jeszcze jakby tego było mało,zgubiłam klucze (calutki pęk-zawierające 3 klucze do domu,chyba ze dwa do domu mamy i do pracy).
    Wybaczcie więc,jak będę zrzędliwa dziś....idę teraz zrobić sobie yerba matę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    dzis robiłam test owu i druga kreska była jasniejsza od wczorajszego cienia tylko nie wiem czy to nie kwestia tego, że wynik odczytałam po godzinie a nie po 10min... bo zapomniałam o nim kompletnie i pomidorówke poszłam gotować, a ze spagetti nici wyszły, bo mieso tak smierdzialo, że myślalam, że sie zwymiotuje bleee.
    co myslicie o tym?

Na moim teście jest napisane,że wynik można odczytać najwyżej po 5 minutach, test odczytany później jest nieważny...tzn ma się to tak,że jeśli wyszedł negatywny,to odczytany później może się przyciemnić...raczej nie działa to w drugą stronę, więc jak wyszedł - to raczej w czsie sprawdzony też był -.
    I idę do kuchni.

gocha04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj niewyspana... ależ miałam snyyy...
    skoro rybki śnią się na dzieci, to u mnie nic z tego w tym cyklu nie będzie, bo mi się szczur śnił;)

mauysia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od 3 dni dosłownie budzę się w nocy po 1wszej i ni cholerki nie mogę zasnąć.. no i oczywiście siusiu lecę:)

\a tak w ogóle to witam wszystkie dziewczynki.

mauysia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    ja też dzisiaj niewyspana... ależ miałam snyyy...
    skoro rybki śnią się na dzieci, to u mnie nic z tego w tym cyklu nie będzie, bo mi się szczur śnił;)

no u mnie wczorajsze rybki w snie też nie na dziecko raczej...@ juz za rogiem..szyjka miekka..zaczyna sie otwierać..takze czekam na małpisziona wrednego:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2013, 07:27

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shagga ale gdzie zgubiłaś klucze? na dworze czy gdzieś w domu zapodziałaś? no kuruj się, herbatka z sokiem malinowym, wit C i ciepło sie ubieraj. teraz pogoda w kratkę to i o chorobe łatwiej.

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo? zmikły mi forumowiczki:)

spójrzcie jaki miałam dzis skok.. aż się zdziwiłam. ja nigdy takiego nie miałam.. a temp nie powinna być zakłócona.

czyżby ten castagnus tak zadziałał że mi owu przesunął wcześniej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2013, 07:38

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

• kopciuszek126 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja dziewuszki ;)!!!no rybki w moim śnie też nie na bobaska ;( u mnie też szyjka robi się miękka i otwiera-jutro @.
    wiecie co-postanowiłam się wziąć za siebie,skoro nie ma ciąży i nie wiadomo kiedy będzie a są zbędnę kilogramy.Potrzebna mi jakaś dietka-ale nie drastyczna ;)bo nie dam rady!
    MUZARCIU TU APEL DO CIEBIE!!!na czym polega Twoja dietka?Napisz proszę ;)
    No i mam jeszcze pytanie-mąż miał zabieg w styczniu pod pełną narkozą-czy waszym zdaniem nie wpłynęło to na plemniczki?no i do tego po zabiegu antybiotyk...
    I ja jeszcze mam problema...;(mam pieprzyk do usunięcia-bardzo się boję ;(miałam to zrobić jesienią i odciągałam -bo myslałam a nuż się uda zajść?A tu d..a!musze znowu do dermatologa niech obejrzy i muszę do onkologa jechać-przeraża mnie to ;(i jak nie ma ciąży to chyba wezmę się za siebie...A potem może mąż się przebada.I zostanie mi hsg-ale czy pójde na to, to nie wiem...miłego dnia wszystkim!!!

1usasg1812jvvfe2.png

bhywanlihyvyaglb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Aga i wodzenie niedźwiedzia teraz jakoś jest nie?

Ostatnio w Strzelacach dostaliśmy mandat za brudne szyby od pana MILICJANTA;-)

Źle się czuję dziewczyny...cały czas mam plamienia. Jak wróciłam ze szpitala, to tak cały czas...mam nadzieję, że to minie...

Muzarciu jak będziesz plamiła natychmiast do lekarza!

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Aga i wodzenie niedźwiedzia teraz jakoś jest nie?

Ostatnio w Strzelacach dostaliśmy mandat za brudne szyby od pana MILICJANTA;-)

Źle się czuję dziewczyny...cały czas mam plamienia. Jak wróciłam ze szpitala, to tak cały czas...mam nadzieję, że to minie...

Muzarciu, a do gina to nie łaska?? Tylko broń Boże nie do tego, który osądził, że nie owulujesz!
    Do lekarza marsz.

Beata, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszku wydaje mi się że operacją twojego M mogła wpłynąc na jakośc plemniczków. pamiętaj że cały cykl dojrzewania plemników trwa ok 3 miesięcy. radzę pojechać do dermatologa, zobaczyc czy pieprzyk da sie wyciąć czy wypalić laserem. Mój M miał pieprzyk na twarzy, wypalili mu laserem, teraz nie ma nawet śladu.

mauysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. :) Idę ogarnąc wasze wykresy i zaraz wracam.

zosia-ktosia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Witam się i ja dziewuszki ;)!!!no rybki w moim śnie też nie na bobaska ;( u mnie też szyjka robi się miękka i otwiera-jutro @.
    wiecie co-postanowiłam się wziąć za siebie,skoro nie ma ciąży i nie wiadomo kiedy będzie a są zbędnę kilogramy.Potrzebna mi jakaś dietka-ale nie drastyczna ;)bo nie dam rady!
    MUZARCIU TU APEL DO CIEBIE!!!na czym polega Twoja dietka?Napisz proszę ;)
    No i mam jeszcze pytanie-mąż miał zabieg w styczniu pod pełną narkozą-czy waszym zdaniem nie wpłynęło to na plemniczki?no i do tego po zabiegu antybiotyk...
    I ja jeszcze mam problema...;(mam pieprzyk do usunięcia-bardzo się boję ;(miałam to zrobić jesienią i odciągałam -bo myslałam a nuż się uda zajść?A tu d..a!musze znowu do dermatologa niech obejrzy i muszę do onkologa jechać-przeraża mnie to ;(i jak nie ma ciąży to chyba wezmę się za siebie...A potem może mąż się przebada.I zostanie mi hsg-ale czy pójde na to, to nie wiem...miłego dnia wszystkim!!!

plemniczki mogły się chwilowo osłabić, niech Twój m wraca szybko do zdrowia...

witam pozostałe dziewczęta

• mauysia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Hej Babeczki...czuję się dziś niewyraźnie:( Stary ostatnio trochę przeziębiony i chyba mnie zaraził,ale kurcze jakoś tak nie mam objawów...ale od początku...spałam niespokojnie, bo budziłam się co godzina niemogąc się doczekać pory mierzenia tempki (podświadomie oczywiście) i mierzyłam za każdym razem,bo byłam ciekawa jaka jest tendencja...za każdym razem tempka była wysoka,bo ok. do 37. W końcu o 4:30 uznałam, że tempka jest właściwa,bo zwykle o 4:30-5:30 mierzę...wtedy miałam 36,58...a to oznaczało niewielki ale wzrost,więc tak się cieszyłam,że nie mogłam zasnąć...wreszcie zasnęłam i obudziłam się o 7 (i miałam 37stopni!) ale wtedy też poczułam się niewyraźnie - choć nie do końca umiem to nazwać, bo co mi dolega? Nic, mam niby katar,ale jak dla mnie wygląda to na katar sienny. Teraz w pracy znów zmierzyłam tempkę i nadal mam 37,więc wygląda na to,że mam stan podgorączkowy :( Dlatego muszę unieważnić dzisiejszy pomiar....i jak zwykle pozostaje mi czekać na rozwój wydarzeń...a Starego to chyba zabije,jeśli mnie zaraził...i jeszcze jakby tego było mało,zgubiłam klucze (calutki pęk-zawierające 3 klucze do domu,chyba ze dwa do domu mamy i do pracy).
    Wybaczcie więc,jak będę zrzędliwa dziś....idę teraz zrobić sobie yerba matę :)

Hej Szaguś,

no to dobrze, że ignorowałaś temperaturę. Nawet gdybyś nie czuła się chora, to i tak przez to budzenie się co godzinę wynik byłby niemiarodajny. Czekamy na jutrzejszy pomiar :)

A co do kluczy - zwykle jest tak, że znajdują się gdzieś w domu - choćby w lodówce, albo w szafce na buty ;) Może jeszcze je znajdziesz.

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

hej Rucius kochana:)a czemu usunelas wykres ze stopki?:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    Rucia wrote:

hej Rucius kochana:)a czemu usunelas wykres ze stopki?:(

Bo już nie prowadze wykresu, nie mierzę temperatury :) koniec :)

mauysia, Beata lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

uff, jestem już mniej więcej na bieżąco. Dziś i jutro przychodzę o godzinę później do pracy, bo M wyjechał na 2 dni i to ja muszę bladym świtem odwozić Dziubaska do żłobka...

Co za wiocha - nie można nigdzie kupić tych ultraczułych testów (czułość 10), nawet prawie nigdzie przez neta! To bez sensu żebym po 2 dniach robiła test 25, bo na 100% wyjdzie mi jeszcze większy bladzioch niż ten wczorajszy... Poczekam na piątkową betę i tyle.

Libra, Beata, gocha04, Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Cześć dziewczynki,

uff, jestem już mniej więcej na bieżąco. Dziś i jutro przychodzę o godzinę później do pracy, bo M wyjechał na 2 dni i to ja muszę bladym świtem odwozić Dziubaska do żłobka...

Co za wiocha - nie można nigdzie kupić tych ultraczułych testów (czułość 10), nawet prawie nigdzie przez neta! To bez sensu żebym po 2 dniach robiła test 25, bo na 100% wyjdzie mi jeszcze większy bladzioch niż ten wczorajszy... Poczekam na piątkową betę i tyle.

kochana w tesco sa :)te o czułosci 10 :)te co ja robiłam:)
    OMG..ale mnie jajniory nawalaja:(zwłaszcza lewy:)masakra:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2013, 08:00

mauysia, Beata lubią tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    mauysia wrote:
    Cześć dziewczynki,

kochana w tesco sa :)te o czułosci 10 :)te co ja robiłam:)
    OMG..ale mnie jajniory nawalaja:(zwłaszcza lewy:)masakra:(

Wosebka prawdę mówi:) he he ja też w tesco swego czasu kupiłam.

Woseba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha Ruciu...kurde zesmuciła mnie bardzo ta twoja beta:(
    ja w lutym tez nie będze prowadzic wykresu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2013, 08:03

‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ