plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
ostatnio nie miałam czasu tutaj nic pisac ale was czytam wczoraj wróciłam do Angli a dzisiaj pierwszy dzień byłam w pracy i czuje sie wykończona mówią że najgorszy pierwszy tydzień po urlopie:) a tak wogóle to jak myslicie kiedy najlepiej powiadomic szefuncia o ciazy?
-
ann2224 to zalezy jaki masz rodzaj umowy i od tego jaki jest okres ochronny w anglii, na pewno nie ma sie co z tym spieszyc, najpier na pewnoi trzeba mie ckonkretnie potwierdzone, a do 8 tc niestety ale wsyztsko sie jeszcze zdarzyc może wiec na pewno sie nei spiesz
-
rodzja pracy tez jest itotny bo czasem stanowsikao na jakim sie pacuje jest niebezpieczne w ciąży, na pewo uwaja na siebie i sama zobaczysz, ale jak nie ebdzie koniecznosci to sie nie spiesz na pewnoe nie przed wizyto u lekarza, ja przynajmniej bym do tego czasu poczekala
-
ann2224 wrote:ostatnio nie miałam czasu tutaj nic pisac ale was czytam wczoraj wróciłam do Angli a dzisiaj pierwszy dzień byłam w pracy i czuje sie wykończona mówią że najgorszy pierwszy tydzień po urlopie:) a tak wogóle to jak myslicie kiedy najlepiej powiadomic szefuncia o ciazy?
Wszystko zalezy jak to u Was jest z okresem ochronnym wszystko zależy jakie tam jest prawo
a tak w ogóle to możesz lekarzowi powiedzieć jaką masz pracę i czy ona nie zaszkodzi Twojej ciaży bo sie obawiasz że możesz mieć pracę cięższa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2013, 15:15
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Praca w Anglii
W Wielkiej Brytanii przyjęte jest, że kobieta pracuje praktycznie do samego porodu, a przebywanie na zwolnieniach lekarskich jest wręcz społecznie nieakceptowane. Na 15 tygodni przed spodziewanym porodem należy poinformować pracodawcę o swojej ciąży. Dokumentem potwierdzającym ciążę jest Certyfikat MAT B1. wystawia go opiekująca się przyszłą matką położna.ann2224 lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:Praca w Anglii
W Wielkiej Brytanii przyjęte jest, że kobieta pracuje praktycznie do samego porodu, a przebywanie na zwolnieniach lekarskich jest wręcz społecznie nieakceptowane. Na 15 tygodni przed spodziewanym porodem należy poinformować pracodawcę o swojej ciąży. Dokumentem potwierdzającym ciążę jest Certyfikat MAT B1. wystawia go opiekująca się przyszłą matką położna.
uuuu to mają przechlapane... ja to bym już na wakacje prysnęła;) -
nick nieaktualny
-
Libra wrote:Fedra wrote:Praca w Anglii
W Wielkiej Brytanii przyjęte jest, że kobieta pracuje praktycznie do samego porodu, a przebywanie na zwolnieniach lekarskich jest wręcz społecznie nieakceptowane. Na 15 tygodni przed spodziewanym porodem należy poinformować pracodawcę o swojej ciąży. Dokumentem potwierdzającym ciążę jest Certyfikat MAT B1. wystawia go opiekująca się przyszłą matką położna.
uuuu to mają przechlapane... ja to bym już na wakacje prysnęła;)
ale jak jest w rzeczywistości tego nie wiem co znalazłam a co wydawało mi się wiarygodne to wkleiłam
ale co pewne w Anglii podchodzą inaczej do tematu ciąży niż u Nas a i tak u Nas narzekają ze źle17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Libra wrote:Dora wrote:Witam
Ann kurcze praca w kuchni to moze byc ciezko z zapachami. Ja mam jadlowstret csly czas - czego nikomu nie zycze
hej Dorka:) jak się czujesz? nadal mdłości?
To jest dopiero dzien świra.... kazdy taki sam..nie moge jesc cieplych potraw praktycznie. Jedynie jogurty, owoce i surowe warzywa, pieczywo.
ps od 7 tyg to sie zaczelo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2013, 15:29
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Ja naszczescie nie będe pracowac do samego końca bo w czerwcu zjeżdzam do Polski na stałe wiec jeszcze tylko pare miesiecy:) a co do szefa to ja sie nie boje jego reakcji bo on wien że wyjezdzamy chodzi mi tylko o to zeby nie forsowac sie zabardzo bo pobolewało mnie podbrzusze i ginek dał mi luteine do brania i troche sie stresuje:(
-
Dora wrote:Libra wrote:Dora wrote:Witam
Ann kurcze praca w kuchni to moze byc ciezko z zapachami. Ja mam jadlowstret csly czas - czego nikomu nie zycze
hej Dorka:) jak się czujesz? nadal mdłości?
To jest dopiero dzien świra.... kazdy taki sam..nie moge jesc cieplych potraw praktycznie. Jedynie jogurty, owoce i surowe warzywa, pieczywo.
ps od 7 tyg to sie zaczelo.
oj Doruś biedaczysko ale pocieszające jest ze już nie długo powinny dolegliwości pójść w zapomnieniei powinno byc zdecydowanie lepiej
2015 Nati
2017 Suzi -
ann2224 wrote:Ja naszczescie nie będe pracowac do samego końca bo w czerwcu zjeżdzam do Polski na stałe wiec jeszcze tylko pare miesiecy:) a co do szefa to ja sie nie boje jego reakcji bo on wien że wyjezdzamy chodzi mi tylko o to zeby nie forsowac sie zabardzo bo pobolewało mnie podbrzusze i ginek dał mi luteine do brania i troche sie stresuje:(
no to może jak masz takiego spoko szefa to znim pogadaj że jesteś w ciąży ale chcesz pracować dalej tylko żeby miał to na uwadze zlecając Ci pracę żeby nie było tam podnoszenia cieżkich rzeczy i już17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi