X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayuś pozdrów ją od nas serdecznie i uściskaj wirtualnie

mauysia, Libra, gadgeta, jeju lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    dziewczyny czy którąś bolały kiedykolwiek sutki? co to moze być mnie pierwszy raz w życiu...ale widze ze jest taka opcja więc ma ona jakies znaczenie dla cyklu?

mnie bolały kilka dni przed pozytywnym testem ciążowym-ale ja Cie nie nakręcam:)

Beata, jeju lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    dziewczyny czy którąś bolały kiedykolwiek sutki? co to moze być mnie pierwszy raz w życiu...ale widze ze jest taka opcja więc ma ona jakies znaczenie dla cyklu?

Nie mam zielonego pojęcia Beciu...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej naprawdę nie u mnie to nie możliwe.... zobacz jakie mam tempki powalone... dzis 36.61 zawsze tak mam dzień przed@ jestem pewna że jutro mnie nawiedzi, choc chcialabym ją przepędzić ale chyba jest za blisko

jeju lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    buuuu... u mnie też ciągle pada:(... ja już ewidentnie mam dosyć zimy! chcę się już przerzucić na lekkie ciuszki i wiosenne kurtki

JA TEŻ JA TEŻ! Oczami wyobraźni już czasem widzę się skąpaną w promieniach słońca, w krótkiej sukience, w sandałach... A nie zakutaną w grubą kurtę i buty śniegowce!!! To jest skandal normalnie :( Zaraz sprawdzę prognozę długoterminową...

Libra, Kaja, Dodi, Wosebka lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej tam jeszcze migrena mi sie zaczyna chyba z tego przejęcia, cały czas mi sie chce wymiotowac i głowa boli

dlatego tym bardziej straciłam nadzieje...w ciaży nigdy mnie głowa ni ebolała ani nie wymiotowałam

jeju lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Beata wrote:

mnie bolały kilka dni przed pozytywnym testem ciążowym-ale ja Cie nie nakręcam:)

Mnie czasem bolą przed @, ale nie zawsze.

Beata lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy jest inny i to na prawdę tak różnie bywa:)mówię o sutkach
    u mnie też temperatura sobie skacze raz tak raz tak już nawet na nią nie patrzę ta w poprzednim cyklu bardziej mi się podobała:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2013, 07:41

jeju lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Libra wrote:
    buuuu... u mnie też ciągle pada:(... ja już ewidentnie mam dosyć zimy! chcę się już przerzucić na lekkie ciuszki i wiosenne kurtki

JA TEŻ JA TEŻ! Oczami wyobraźni już czasem widzę się skąpaną w promieniach słońca, w krótkiej sukience, w sandałach... A nie zakutaną w grubą kurtę i buty śniegowce!!! To jest skandal normalnie :( Zaraz sprawdzę prognozę długoterminową...

hehe Mayuś mam to samo... ale w prognozie nic dobrego nie widac

ale damy radę juz bliżej jak dalej, niedługo przyjdzie piękne słonko

jeju lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóz ale wicie jaki z tego wniosek że tak naprawdę na nic te obserwacje bo i tak z nich nic wyczytac nie można...

jeju lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    mauysia wrote:
    Libra wrote:

hehe Mayuś mam to samo... ale w prognozie nic dobrego nie widac

ale damy radę juz bliżej jak dalej, niedługo przyjdzie piękne słonko

Przynajmniej w Wielkanoc ma już być ok. 10 stopni (przynajmniej na Warmii, gdzie spędzimy Święta), w następne dni nawet 12, 14... Więc byle dotrwać do Wielkanocy!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Libra wrote:

Właśnie! wczoraj jak zasypiałam miałam takie miłe ciepłe odczucie, że jeszcze chwileńka i już będzie wiosna, słoneczko... a dzisiaj taki szok przeżyłam jak wyszłam z domu! dzisiaj będę chyba przechodzić depresję zimową:(

• Ola_czeka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Hej Olu,
    my dalej równo lecimy widzę ;) Nawet @ będziemy oczekiwać w tym samym czasie, hihi.
    No to będą emocje.
    Jak tam staranka? Rozpoczęte? ;) W ogóle to bardzo bardzo się starasz czy po prostu starasz przez małe s?

Hej Muska:) Oj widzę, że Ty już szybujesz, u mnie nadal zębatka. Fajnie, że razem będziemy przez to przechodzić:)

Kochana, jeśli chodzi o staranka, to ja przez ostatnie 2 lata przechodziłam różne fazy od pewności, że na luzie zaraz zajdę, po większe schizy, że coś jest nie tak, i znowu luz, będzie dobrze. Staraliśmy się i z zegarkiem w ręku i szliśmy na żywioł, i jak w laboratorium kiedy lekarz mówił "teraz" i wtedy kiedy wydawało nam się, że być może teraz a może wcale nie:)
    Po 2 latach pierwszy raz weszłam na forum, tu do Was, ale bardziej pod kątem grupy wsparcia niż faktycznych starań z termometrem w tyłku:) Jesteśmy przebadani na wszystkie strony, zostało mi tylko badanie drożności, byłam na wielu monitoringach więc wiem, że trafialiśmy w porę i nic z tego nie wynikało. Więc nie wiem jakiej wielkości S postawić sobie w tym cyklu przed słowem "starania" :)

Muska lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    no cóz ale wicie jaki z tego wniosek że tak naprawdę na nic te obserwacje bo i tak z nich nic wyczytac nie można...

No prawda- obserwacje najbardziej przydają się w okresie okołoowulacyjnym, a potem to już zależnie od kobiety...

Effcia28, Libra, Muska, Wosebka lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki powiedzcie mi prosze czy magnez moge brac przez caly cykl czy nie bardzo?

1usaej28ly44zrzp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Dziewczynki powiedzcie mi prosze czy magnez moge brac przez caly cykl czy nie bardzo?

Nie wiem, nigdy nie brałam.

karoam lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ola, u mnie to jeszcze żadne szybowania ;) Moje temperaturki lubią sobie skakać i robić różne górki i doliny... Przewiduję owu gdzieś na okolice weekendu dopiero. Zgadzam się trochę z Beatą, że nawet te obserwacje nie dają pewności co się dzieje na dany moment w organizmie. No ale na pewno nie szkodzą, a pomagają się zorientować mniej więcej na czym stoimy :D
    A pytałam o "s" bo ja tak właśnie teraz mam. Najwidoczniej teraz mój czas na luz ;) Może za miesiąc mnie weźmie i będę mieć duże "S".
    :)
    No, to sobie spokojnie czekamy i korzystamy z uroków życia małżeńskiego :D

mauysia, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:

No prawda- obserwacje najbardziej przydają się w okresie okołoowulacyjnym, a potem to już zależnie od kobiety...

hehehe... do tego częściowo się zastosowałam;) nie wpisuję w tym cyklu objawów... a może w przyszlym dojrzeję do tego, że po owulce przestanę badać szyjkę i mierzyć tempkę:) hehehe:) zobaczymy:)

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam laski,coraz gorzej się czuję chyba będę musiała się przejść do lekarza:(ucho mnie tak napiernicza,że szok i tak jakbym je miała zatkane:)
    Trzymajcie się w zdrowiu:)

jeju lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Uciekam laski,coraz gorzej się czuję chyba będę musiała się przejść do lekarza:(ucho mnie tak napiernicza,że szok i tak jakbym je miała zatkane:)
    Trzymajcie się w zdrowiu:)

Ożesz :( Może Cię przewiało?

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 2059 2060 2061 2062 2063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ