X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Muska Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, to jestem na bieżąco dziołchy :)
    Co tam jeszcze macie w planach na ten weekend? Ja miałam znowu do Katowic do przyjaciółki na babski weekend jechać, ale jako że mnie w gardle drapie to chyba znowu(!) nici z tego. Na szczęście/ nieszczęście ją tez drapie. Także przesuwamy sobie nasze wojaże na bliżej niewiadomy termin. Szkoda :(
    Może chociaż co innego zdziałam przez ten weekend ;) hihi
    Na choruska też się chyba da ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem o co Wam chodzi z tym wątkiem, który przeczytałyście :) Rośnie nam konkurencja ;D ;D
    Ale w sumie to dobrze, że tych parę dziewczyn zrobiło sobie osobny wątek bo... na przykład wczoraj przed JEDEN DZIEŃ natrzepały 33 strony na "marcowych staraniach" !!!!!!! O_o

AGA 30, gocha04, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Już wiem o co Wam chodzi z tym wątkiem, który przeczytałyście :) Rośnie nam konkurencja ;D ;D
    Ale w sumie to dobrze, że tych parę dziewczyn zrobiło sobie osobny wątek bo... na przykład wczoraj przed JEDEN DZIEŃ natrzepały 33 strony na "marcowych staraniach" !!!!!!! O_o

A ja się tam konkurencji nie boje he he!!:-)
    Mam was i mi styknie :-)

mauysia, gocha04, Kaja, Wosebka, Libra, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też pasi, że się skumały i mają swój temat, bo się fasolek nie mogłam doszukać na Marcowych.:)

AGA 30, Kaja, Wosebka, mauysia, Libra, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    No, to jestem na bieżąco dziołchy :)
    Co tam jeszcze macie w planach na ten weekend? Ja miałam znowu do Katowic do przyjaciółki na babski weekend jechać, ale jako że mnie w gardle drapie to chyba znowu(!) nici z tego. Na szczęście/ nieszczęście ją tez drapie. Także przesuwamy sobie nasze wojaże na bliżej niewiadomy termin. Szkoda :(
    Może chociaż co innego zdziałam przez ten weekend ;) hihi
    Na choruska też się chyba da ;)

Muska ja na weekend planuję jakieś winko albo drineczka z M strzelić jak mnie zaleje czerwień. A najchętniej to bym sobie rowerkiem pojeździła tylko jeszcze ma być na minusie.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dzwoniłam do kardiologa teraz na sierpnia wizyta dopiero !! porażka jakaś:-(

• karoam Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izunia- no ostatnio troche problemow mam, bo osemki, ktore wylazly jakies 2 lata temu, zaczely sie rozpychac i psuc- no i wszystkie 3 do wyrwania :( Pierwsza ekstrakcja byla ok- 1 dzien i po bolu, 2- mialam stan zapalny ale po 4 dniach juz bylo ok, no ale ta ostatnia- juz tydzien sie mecze- ale mam wizyte 25 wiec mi zebolog to obejrzy :)

mayusia- dzieki :)

ola- prochy to nie bardzo- lece na pracetamolu bo postanowilam ograniczyc do min tabsy- do tej pory dosc czesto lykalam ketonal- jestem migrenowcem i od 10 lat tylko prochy mnie ratuja, ale jak juz ketonal zaczal byc za slaby (musialam lykac po 2 100gr tabl. zeby cos dalo) stwierdzialam, ze koniec z tabsami- jak mnie migrena zaczyna dopadac to klade sie w ciemnicy i przeczekuje z paracetamolem.

No ale dosc smecenia! Jak Wam dzionek mija dziewczyny?

1usaej28ly44zrzp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie zalewała czerwień, to sobie zawsze robiłam jakieś dobre żarcie zakazane dla cieżarnych (zakrapiane alkiem ofkors), np. tatar, sushi, talerz serów pleśniowych z czerwonym winkiem itp...
    Żeby przynajmniej pocieszyć się, że mogę jeść takie frykasy ;)

Ale oczywiście w Twoim przypadku, Gosiu, jeszcze wszystko się waży :D Jeszcze 2 dni :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayusia- masz racje- ja juz przestalam zagladac na marcowe bo normalnie burdel (sory za wyrazenie) sie zrobil. Nie da sie konkretow wyczytac wsrod pogaduszek o niczym ;)

AAAA i mialam zapytac- korzystacie z abonamentu premium?

1usaej28ly44zrzp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Jejku dzwoniłam do kardiologa teraz na sierpnia wizyta dopiero !! porażka jakaś:-(

Cooooooooo??? Skandal normalnie! Porąbało ten Fundusz! Jeeeeeżuuu dzięki Ci za abonament w Luxmedzie... Może byś się jednak Aga zastanowiła nad jamikś najtańszym abonamentem? Przed Tobą wiele badań i wizyt - na pewno Ci się to opłaci i to jak!
    Nawet kosztem tego, że musiałabyś dojeżdżać...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    AGA 30 wrote:

Cooooooooo??? Skandal normalnie! Porąbało ten Fundusz! Jeeeeeżuuu dzięki Ci za abonament w Luxmedzie... Może byś się jednak Aga zastanowiła nad jamikś najtańszym abonamentem? Przed Tobą wiele badań i wizyt - na pewno Ci się to opłaci i to jak!
    Nawet kosztem tego, że musiałabyś dojeżdżać...

Jeszcze do medikusa do opola dzwonię ale zajęte jest może tam szybciej się dostanę bo do innych lekarzy 2-3 tygodnie czekałam tylko!!

• mauysia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    mayusia- masz racje- ja juz przestalam zagladac na marcowe bo normalnie burdel (sory za wyrazenie) sie zrobil. Nie da sie konkretow wyczytac wsrod pogaduszek o niczym ;)

AAAA i mialam zapytac- korzystacie z abonamentu premium?

Nie, ja miałam tylko ten darmowy Premium przez pierwszy miesiąc, a potem już nie.
    Jeśli chodzi o prowadzenie wykresu, to jest taka różnica, że nie masz tych wszystkich śmiesznych detektorów i interpretacji cyklu - trzeba główkować samodzielnie lub ze wsparciem forumowych koleżanek :)

Ale czerwone krechy stawia na wykresie.

karoam lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Wosebka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

aga to i tak szybko..moja tesciowa ma torbiel na nerce..i do urologa ma wizyte za półtora roku..gdzie to trzeba juz zbadać..ale udało jej siew innym miescie szybciej isc:)i ma wizyte w kwietniu:)

3b9dc36c66ca48786b32327f8c74ce1e.png

dziecko-dziewczynka.gif
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wrote:
    AGA 30 wrote:

aga to i tak szybko..moja tesciowa ma torbiel na nerce..i do urologa ma wizyte za półtora roku..gdzie to trzeba juz zbadać..ale udało jej siew innym miescie szybciej isc:)i ma wizyte w kwietniu:)

Nie no, po prostu nóż się w kieszeni otwiera :( Jak się nie ma znajomości, albo jak się nie da w łapę, to prędzej można kopyta w domu wyciągnąć niż dotrze się na wizytę / operację...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mnie ssie w żołądku... Idę po zupę na wynos :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wrote:
    AGA 30 wrote:

To szybciej dołek sobie wykopać niż do lekarza się dostać!!!
    Jejku jak ja nie nawiedzę tej polski!!:-)

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Wosebka wrote:
    AGA 30 wrote:

Nie no, po prostu nóż się w kieszeni otwiera :( Jak się nie ma znajomości, albo jak się nie da w łapę, to prędzej można kopyta w domu wyciągnąć niż dotrze się na wizytę / operację...

no niestety..teraz to juz tylko prywatnie jak człowiek chce o zdrowie zadbać..tylko po co płacimy na ten fundusz...za tą kase spokojnie można by obejsć tych wszystkich lekarzy

Shagga_80 lubi tę wiadomość

3b9dc36c66ca48786b32327f8c74ce1e.png

dziecko-dziewczynka.gif
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Jak mnie zalewała czerwień, to sobie zawsze robiłam jakieś dobre żarcie zakazane dla cieżarnych (zakrapiane alkiem ofkors), np. tatar, sushi, talerz serów pleśniowych z czerwonym winkiem itp...

Ale oczywiście w Twoim przypadku, Gosiu, jeszcze wszystko się waży :D Jeszcze 2 dni :)

Już się chyba wyważyło co miało tylko my jeszcze jesteśmy w niewiedzy. Mam ochotę na Cin Cin ze spritem.:) Coś trzeba będzie pomyśleć co do jedzenia.

mauysia, Libra, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    mauysia wrote:

Już się chyba wyważyło co miało tylko my jeszcze jesteśmy w niewiedzy. Mam ochotę na Cin Cin ze spritem.:) Coś trzeba będzie pomyśleć co do jedzenia.

święte słowa Gosia:) jak cos miało się zadziać, to już się zadziało... tylko nam nikt jeszcze ostatecznego wyniku nie przedstawił... czy będzie zielono, czy będzie czerwono...

AGA 30, gocha04, Dodi lubią tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie wlasnie zastanawialam nad tym abonamentem ale te cale detektory i interpretacje byly dla mnie zbedne. Jedynie co mi odpowiadalo to wyznaczanie owulacji ale to chyba zostaje wiec nie ma sensu :)

1usaej28ly44zrzp.png
‹‹ 2100 2101 2102 2103 2104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ