Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Muska Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, to jestem na bieżąco dziołchy :)
    Co tam jeszcze macie w planach na ten weekend? Ja miałam znowu do Katowic do przyjaciółki na babski weekend jechać, ale jako że mnie w gardle drapie to chyba znowu(!) nici z tego. Na szczęście/ nieszczęście ją tez drapie. Także przesuwamy sobie nasze wojaże na bliżej niewiadomy termin. Szkoda :(
    Może chociaż co innego zdziałam przez ten weekend ;) hihi
    Na choruska też się chyba da ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem o co Wam chodzi z tym wątkiem, który przeczytałyście :) Rośnie nam konkurencja ;D ;D
    Ale w sumie to dobrze, że tych parę dziewczyn zrobiło sobie osobny wątek bo... na przykład wczoraj przed JEDEN DZIEŃ natrzepały 33 strony na "marcowych staraniach" !!!!!!! O_o

nick nieaktualny, gocha04, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Już wiem o co Wam chodzi z tym wątkiem, który przeczytałyście :) Rośnie nam konkurencja ;D ;D
    Ale w sumie to dobrze, że tych parę dziewczyn zrobiło sobie osobny wątek bo... na przykład wczoraj przed JEDEN DZIEŃ natrzepały 33 strony na "marcowych staraniach" !!!!!!! O_o

A ja się tam konkurencji nie boje he he!!:-)
    Mam was i mi styknie :-)

mauysia, gocha04, Kaja, Wosebka, nick nieaktualny, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też pasi, że się skumały i mają swój temat, bo się fasolek nie mogłam doszukać na Marcowych.:)

nick nieaktualny, Kaja, Wosebka, mauysia, nick nieaktualny, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    No, to jestem na bieżąco dziołchy :)
    Co tam jeszcze macie w planach na ten weekend? Ja miałam znowu do Katowic do przyjaciółki na babski weekend jechać, ale jako że mnie w gardle drapie to chyba znowu(!) nici z tego. Na szczęście/ nieszczęście ją tez drapie. Także przesuwamy sobie nasze wojaże na bliżej niewiadomy termin. Szkoda :(
    Może chociaż co innego zdziałam przez ten weekend ;) hihi
    Na choruska też się chyba da ;)

Muska ja na weekend planuję jakieś winko albo drineczka z M strzelić jak mnie zaleje czerwień. A najchętniej to bym sobie rowerkiem pojeździła tylko jeszcze ma być na minusie.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dzwoniłam do kardiologa teraz na sierpnia wizyta dopiero !! porażka jakaś:-(

• karoam Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izunia- no ostatnio troche problemow mam, bo osemki, ktore wylazly jakies 2 lata temu, zaczely sie rozpychac i psuc- no i wszystkie 3 do wyrwania :( Pierwsza ekstrakcja byla ok- 1 dzien i po bolu, 2- mialam stan zapalny ale po 4 dniach juz bylo ok, no ale ta ostatnia- juz tydzien sie mecze- ale mam wizyte 25 wiec mi zebolog to obejrzy :)

mayusia- dzieki :)

ola- prochy to nie bardzo- lece na pracetamolu bo postanowilam ograniczyc do min tabsy- do tej pory dosc czesto lykalam ketonal- jestem migrenowcem i od 10 lat tylko prochy mnie ratuja, ale jak juz ketonal zaczal byc za slaby (musialam lykac po 2 100gr tabl. zeby cos dalo) stwierdzialam, ze koniec z tabsami- jak mnie migrena zaczyna dopadac to klade sie w ciemnicy i przeczekuje z paracetamolem.

No ale dosc smecenia! Jak Wam dzionek mija dziewczyny?

1usaej28ly44zrzp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie zalewała czerwień, to sobie zawsze robiłam jakieś dobre żarcie zakazane dla cieżarnych (zakrapiane alkiem ofkors), np. tatar, sushi, talerz serów pleśniowych z czerwonym winkiem itp...
    Żeby przynajmniej pocieszyć się, że mogę jeść takie frykasy ;)

Ale oczywiście w Twoim przypadku, Gosiu, jeszcze wszystko się waży :D Jeszcze 2 dni :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayusia- masz racje- ja juz przestalam zagladac na marcowe bo normalnie burdel (sory za wyrazenie) sie zrobil. Nie da sie konkretow wyczytac wsrod pogaduszek o niczym ;)

AAAA i mialam zapytac- korzystacie z abonamentu premium?

1usaej28ly44zrzp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Jejku dzwoniłam do kardiologa teraz na sierpnia wizyta dopiero !! porażka jakaś:-(

Cooooooooo??? Skandal normalnie! Porąbało ten Fundusz! Jeeeeeżuuu dzięki Ci za abonament w Luxmedzie... Może byś się jednak Aga zastanowiła nad jamikś najtańszym abonamentem? Przed Tobą wiele badań i wizyt - na pewno Ci się to opłaci i to jak!
    Nawet kosztem tego, że musiałabyś dojeżdżać...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    AGA 30 wrote:

Cooooooooo??? Skandal normalnie! Porąbało ten Fundusz! Jeeeeeżuuu dzięki Ci za abonament w Luxmedzie... Może byś się jednak Aga zastanowiła nad jamikś najtańszym abonamentem? Przed Tobą wiele badań i wizyt - na pewno Ci się to opłaci i to jak!
    Nawet kosztem tego, że musiałabyś dojeżdżać...

Jeszcze do medikusa do opola dzwonię ale zajęte jest może tam szybciej się dostanę bo do innych lekarzy 2-3 tygodnie czekałam tylko!!

• mauysia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    mayusia- masz racje- ja juz przestalam zagladac na marcowe bo normalnie burdel (sory za wyrazenie) sie zrobil. Nie da sie konkretow wyczytac wsrod pogaduszek o niczym ;)

AAAA i mialam zapytac- korzystacie z abonamentu premium?

Nie, ja miałam tylko ten darmowy Premium przez pierwszy miesiąc, a potem już nie.
    Jeśli chodzi o prowadzenie wykresu, to jest taka różnica, że nie masz tych wszystkich śmiesznych detektorów i interpretacji cyklu - trzeba główkować samodzielnie lub ze wsparciem forumowych koleżanek :)

Ale czerwone krechy stawia na wykresie.

karoam lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Wosebka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

aga to i tak szybko..moja tesciowa ma torbiel na nerce..i do urologa ma wizyte za półtora roku..gdzie to trzeba juz zbadać..ale udało jej siew innym miescie szybciej isc:)i ma wizyte w kwietniu:)

3b9dc36c66ca48786b32327f8c74ce1e.png

dziecko-dziewczynka.gif
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wrote:
    AGA 30 wrote:

aga to i tak szybko..moja tesciowa ma torbiel na nerce..i do urologa ma wizyte za półtora roku..gdzie to trzeba juz zbadać..ale udało jej siew innym miescie szybciej isc:)i ma wizyte w kwietniu:)

Nie no, po prostu nóż się w kieszeni otwiera :( Jak się nie ma znajomości, albo jak się nie da w łapę, to prędzej można kopyta w domu wyciągnąć niż dotrze się na wizytę / operację...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mnie ssie w żołądku... Idę po zupę na wynos :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wrote:
    AGA 30 wrote:

To szybciej dołek sobie wykopać niż do lekarza się dostać!!!
    Jejku jak ja nie nawiedzę tej polski!!:-)

• Wosebka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Wosebka wrote:
    AGA 30 wrote:

Nie no, po prostu nóż się w kieszeni otwiera :( Jak się nie ma znajomości, albo jak się nie da w łapę, to prędzej można kopyta w domu wyciągnąć niż dotrze się na wizytę / operację...

no niestety..teraz to juz tylko prywatnie jak człowiek chce o zdrowie zadbać..tylko po co płacimy na ten fundusz...za tą kase spokojnie można by obejsć tych wszystkich lekarzy

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3b9dc36c66ca48786b32327f8c74ce1e.png

dziecko-dziewczynka.gif
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Jak mnie zalewała czerwień, to sobie zawsze robiłam jakieś dobre żarcie zakazane dla cieżarnych (zakrapiane alkiem ofkors), np. tatar, sushi, talerz serów pleśniowych z czerwonym winkiem itp...

Ale oczywiście w Twoim przypadku, Gosiu, jeszcze wszystko się waży :D Jeszcze 2 dni :)

Już się chyba wyważyło co miało tylko my jeszcze jesteśmy w niewiedzy. Mam ochotę na Cin Cin ze spritem.:) Coś trzeba będzie pomyśleć co do jedzenia.

mauysia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    mauysia wrote:

Już się chyba wyważyło co miało tylko my jeszcze jesteśmy w niewiedzy. Mam ochotę na Cin Cin ze spritem.:) Coś trzeba będzie pomyśleć co do jedzenia.

święte słowa Gosia:) jak cos miało się zadziać, to już się zadziało... tylko nam nikt jeszcze ostatecznego wyniku nie przedstawił... czy będzie zielono, czy będzie czerwono...

nick nieaktualny, gocha04, Dodi lubią tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie wlasnie zastanawialam nad tym abonamentem ale te cale detektory i interpretacje byly dla mnie zbedne. Jedynie co mi odpowiadalo to wyznaczanie owulacji ale to chyba zostaje wiec nie ma sensu :)

1usaej28ly44zrzp.png
‹‹ 2100 2101 2102 2103 2104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ