plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
muzarcia wrote:Czy w ciąży można mieć uczucie zimna i dreszcze? Niską temp i ból głowy? Doczytałam, że co by mi nie było, to ciąża ha ha he he Skazana na sukces- fantastycznie a ja z zimna się nie mogę ruszyć, bo drżę ;-(
heheh Mazurciu niby każda ciaża jest inna i każda inaczej ja prZechodzi...
ale jak ja czytałam kiedykolwiek objawy to zawsze mi pasowało że jestem w ciąży,,,,
natomiast jak faktycznie byłam to nie miałam żadnych objawów po prostu czyłam sie rewelacyjnie nigdy nie bolała mnie gowa i zero nudności
dla mnie był to najlepszy okres w życiu (ale ja jestem nietypowa )
Tobie życzę aby Twoje objawy były prawdziwym objawem ciążychcębejbi lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
mauysia wrote:"naprawdę nie jestem tego w stanie określić dla mnie to zawsze jedna wielka niewiadoma mam cykle od 30-76 jak wpisałam wszystkie cykle od zeszlego grudnia to na ovu to wyliczyło mi średnią 48 wiec nie wiem czy tak mam przyjąć?"
Beata ---> a najczęściej masz mniej więcej ile dni? (czy może nie ma "najczęściej" ?)
no właśnie nie ma najcześciej w zeszłym roku jeszcze było w miarę normalnie gdziej ok 33-42
a teraz w tym roku to było tak
pierwszy cykl ciągnący się od grudnia 36, potem 30,40,53,76,33, i ten do wczoraj 56
i co o tym myślisz?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Beata wrote:Paulinko ja tak miewam często ale nie wiem w jakiej fazie bo jeszcze sie nie orientuje w tych fazach.....
lutealna to ta po owulacji?
Tak Beato. Faza lutealna to faza wysokich temperatur po owulacji.Beata, muzarcia lubią tę wiadomość
-
Libra to mi tez tak lekarze mówili przed moja pierwszą ciąża że moze nie będę mogła normalnie wcale zajść tylko poprzez stymulowanie. ale zaszlam bez problemu
muzarcia, chcębejbi lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Beata: dzięki za informacje o badanich homronów, a te wszystkie badania robione były rutynowo, czy na podstawie jakichś podejrzeń? bo ja poza THS nigdy nie badałam żadnych hormonów i się zastanawiam, czy powinnam coś jeszcze zbadać...
Sandra: olej...i nie przejmuj się
Paulina: u mnie często przed @ pojawia się takie uczucie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2012, 11:47
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Beata wrote:mauysia wrote:"naprawdę nie jestem tego w stanie określić dla mnie to zawsze jedna wielka niewiadoma mam cykle od 30-76 jak wpisałam wszystkie cykle od zeszlego grudnia to na ovu to wyliczyło mi średnią 48 wiec nie wiem czy tak mam przyjąć?"
Beata ---> a najczęściej masz mniej więcej ile dni? (czy może nie ma "najczęściej" ?)
no właśnie nie ma najcześciej w zeszłym roku jeszcze było w miarę normalnie gdziej ok 33-42
a teraz w tym roku to było tak
pierwszy cykl ciągnący się od grudnia 36, potem 30,40,53,76,33, i ten do wczoraj 56
i co o tym myślisz?
No to wstępnie może przyjmijmy 40 dni, potem najwyżej będziemy modyfikować.
Oto najświeższa tabela:
BellaRosa............1...........24lata.....FASOLINKA......Lubelskie
she......................6..........35 lat......FASOLINKA......pomorskie
muzarcia..............1..........30lat.......10.11..............opolskie
gocha04.............6.............27lat......11.11.............mazowieckie
AGA30................24..........30 lat......14.11............opolskie
Paulina1986.......4...........26 lat......17.11..............wielkopolska
klamka.................3..........35lat.......18.11..............warszawskie
plemniczka...........3..........28lat.......22.11..............śląskie
Libra..................1...........30lat......22.11...............łódzkie
gadgeta...............13.........32 lata.....24.11..............kuj-pom.
Mała29................87.........29lat......25.11.............Wielka Brytania
Kasiulek215...........4.........25 lat.....01.12.............małopolskie
Sandraa...............6..........22lata......02.12..............wielkopolska
Woseba...............12.........24lata......05.12...........południe Polski
zosia-ktosia..........5..........29lat.......07.12..............łódzkie
kopciuszek126.....12........29lat.......09.12............łódzkie
mauysia...............3..........30 lat......09.12..............wielkopolskie
Fedra.................52..........28lat.......12.12..............małopolskie
aneczkaaa1985.....29.......27lat.......14.12.........warmińsko-mazurskie
Dora...................1............30lat.......17.12............pomorskie
Beata..................4...........28 lat......25.12..........mazowieckie
kiti..................................24lata..........................małopolskie
Może być?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2012, 11:44
muzarcia lubi tę wiadomość
-
Mazurciu bo ona przyszła tu podyskutować i pooceniać sposób pisania heheh
a tym własnie sama nabija sobie
napisała już ponad 10 postów i żaden w temacie starania się o dzieckoKasiulek215, muzarcia, chcębejbi lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
nick nieaktualnyz objawami ciążowymi bywa różnie... jedne dziewczęta czują się świetnie a inne cierpią katusze... ot cała to nasza nieprzewidywalność
mona, na prawdę daruj sobie, bo zaczynam twierdzić, żeś się beznadziejnego tematu czepiła i posty sobie nabijasz... odrobinę koleżeństwa... -
Dora własnie po to żeby sprawdzic czy mam wogóle owulacyjne cykle i niby z tych badań wyszło że ten cykl był owulacyjny
tylko najciekawsze to jest to że akurat badania wypadły w cyklu 33 dniowym czyli idealnym a zobacz w poście powyżej jakie ja mam cykle....
wiec moze być tak że inne mam wogóle bez owulacji dlatego w poniedziałek zamierzam iść ponownie zrobić te badania bo akurat wypadnie mi 5d.c.muzarcia, chcębejbi lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Ale się gorąco zrobiło na forum. Mona, jakbyś była moderatorem, to mogłabyś się czepiać, ale większość z nas pisze tak jak Sandra, po prostu taki tu panuje klimat. Jak wpadamy to się witamy, zagadujemy do siebie nawzajem. Nie wiem czemu w pierwszym poście od razu robisz komuś przykrość. I jak słusznie zauważyła Beata, sama nabiłaś 10 postów, dopisując po 3 słowa pod tym co powiedział ktoś inny.
Ufff. Przepraszam dziewczyny za ten wywód ale szczerze się zirytowałam. A w temacie starań - dziś mam ładny skok tempki, zaczynam odliczać moje przepisowe 13 dni lutealnej
Aha! Jeszcze jedno: Sandra zrób test, plizzzzz bo nie będę mogła spać z niepewności co u CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2012, 11:55
Fedra lubi tę wiadomość
-
Kasiulek dobrze rozumiem? czyli jesli fl trwa u Ciebie 13 dni zwykle i przychodzi @? wieć jak nagle nie przyjdzie a wysoka temp. się utrzyma to duża szansa na ciążę?
muzarcia, chcębejbi lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
Beata, ja tak dokładniej obserwuje się od 5 miesięcy, od kilku lat jednak zapisywałam sobie dł.trwania cykli i waha się ona od 26 do 33. Nigdy wczesniej nie badałam hormonów, i muszę teraz przekonać lekarkę,żeby zleciła mi więcej badań niż tylko THS. Nie mam jakoś ochoty dowiedzić się po roku starań,że miałam coś nie tak z hormonami.
Zauważyłam,że lekarze nie lubią robić badań profilaktycznych... a mam opłacony pakiet...Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Beata wrote:Kasiulek dobrze rozumiem? czyli jesli fl trwa u Ciebie 13 dni zwykle i przychodzi @? wieć jak nagle nie przyjdzie a wysoka temp. się utrzyma to duża szansa na ciążę?
Jakoś tak, zwykle mam płodny śluz, potem 1-2 dni po najbardziej płodnym śluzie wzrasta temperatura i utrzymuje się wysoka przez 13 dni. Potem @. Czasem było więcej wyższych temperatur ale chyba nigdy więcej niż 15. Tu są moje poprzednie cykle zapisane (ostatni i przedostatni puste - wtedy nie mierzyłam tempki, ale wcześniejsze opisane dokładnie)
http://enpr.pl/4487 -
Dora jeśli masz oplacony pakiet to nie musisz mieć skierowania na te badania
zrób sama dla siebie i idż juz z gotowymi wynikami do ginachcębejbi lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
-
kasiluke faktycznie jak sie tak regularnie prowadzi obserwacje to wszystko dokładnie widać, dlatego mam nadzieję że tu zostanę oświecona na temat mojego organizmu
chcębejbi lubi tę wiadomość
Oliwka 2006