Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doberek - super kiti ze z dzidzia wszystko dobrze a co do kg to kazda tyje inaczej ja np przez cala ciaze przytylam tylko 6 kg

kiti lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ciąży 14kg przytyłam :D

Malibu, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Asia ty chudzinka jestes to co to 14 kg ;-)

Moja waga w sumie się wachała bo na początku przytyłam, później straciłam trochę i teraz znów nadrabiam zaległości :P Ogólnie tak chciałam wiedzieć czy w miesiąc to nie dużo, ale w sumie co się dziwić w końcu Mała rośnie :D

aisa lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • kiti Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A następną wizyte mam za 3 tyg. to może wtedy pooglądamy Amelkę ;-)

Selena, aisa, Kaja, Blondi22, patrycja, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:

No ja mogę śmiało dopisać 11kg byłam jak zapasnik sumo i wszystko w na brzuchu sie zatrzymało :-/

moje 11 plus Asi 14 i razem az 25kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 12:21

aisa, Malibu, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia Pnemokoki mamy za free przez serducho pediatra nam załatwił ,ale wolałabym niec z serduchem Marcela wszystko ok niz miec free jakis tam szczepionki

a mniej mam na kg 11kg i jeszcz okolo 9,5 kg do celu,a moze uda sie wiecej jak za panny :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Witam ja jak zwykle póżno.
    Aga ja też szczepiłam 6 w1 po czasie stwierdzam że 5 w 1 mogłam szczepić zawsze ciut tańsze .i niby lepsze opinie ma lepsze,aaa mówię Ci z tymi szczepionkami/szczepieniami to aby do głowy można dostać.My mamy w lipcu ostatnia i przerwa.
    Kaja a czemu masz pneumo za darmoszke?
    Kiti dobrze że szyjka trzyma fason :D

Cuś jeszcze mialam pisać i zapomniałam?!
    a wiem już Kaja jak tam Ci odchudzanie idzie?ile już jest Ciebie mniej?
    Blondii pytanie tyczy się również Ciebie.
    Kurcze u mnie cieniutko 75 kg i jakoś ciężko mi sie zabrać za cwiczenia (odpuscilam w marcu i nie potrafie sie zmobilizowac)kupiłam fotelik i jezdze teraz na rowerku z dzieciakami .
    Pozdrawiam
    u mnie 13kg mniej od 30lipca 2014 ;) na porodowke szlam z waga 93kg potem zamo zeszlo do 83kg a potem juz walka cwiczenia i dieta MŻ i doszłam do 70kg ;) jeszcze tak z 10 i bedzie git

nick nieaktualny, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ciazy z kuba przytylam 24kg na porodowce mialam 84kg i po 2 latach wrocilam do wagi 60kg

a z Izka zaczynalam od 75kg ciaze na porodówce mialam 93kg przytlam przez ten czas 18kg a teraz mam juz 70kg ;)

nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti ja zaczynałam z młodym ciążę przy wadze 72, na porodówce miałam już 103, wyszłam ze szpitala 94 a zeszło mi w krótkim czasie do 84 ale później to już insza inszość. Jajniki ześwirowały i dalej znacie historię :-) Także teraz mi bardzo ciężko zgubić. Ale walczę dalej :-) Poza tym myślę, że wód przybywa i wody generalnie w ogranizmie będzie coraz więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 18:30

kiti lubi tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.
    Ja na plusie miałam ponad 23 kg. Jak byłam w szpitalu dwa tygodnie przed porodem to miałam 103 kg do porodu pewnie ze dwa lub trzy jeszcze doszło. Dziś mam 10 kg mniej i 15 do wrzucenia żeby wrócić do wagi sprzed ciąży. Czy się uda zobaczmy.

sylwia1985, kiti, Selena, aisa, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Jak po weekendzie ? :) u mnie była mała imprezka urodzinowa ;) i dziewczyny... jakiego pysznego placka zrobiłam :P nie uwierzycie co było jednym z głownych składników :P ..wszyscy byli zdziwieni że jak..szpinak do placka :P a wyszedł taki pyyyyszny :) najlepsze ciasto jakie do tej pory zrobiłam :)

Ja przed ciążą miałam 64...w dniu porodu 70...chociaż pewnie gdybym dotrwała do końca byłoby więcej..a teraz mam 52..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 09:52

aisa, patrycja, nick nieaktualny, kiti, nick nieaktualny, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas chyba mamy do czynienia z buntem dwulatka...:/ od wczoraj Kacpi mega złośnik się zrobił...miał mega 2 ataki histerii ... jeden w domu drugi na spacerze ... szok ... a ludzie się tak patrzyli jakbym niewiem co mu zrobiła :/ ciekawe jak długo to potrwa...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Hej kochane :)
    Jak po weekendzie ? :) u mnie była mała imprezka urodzinowa ;) i dziewczyny... jakiego pysznego placka zrobiłam :P nie uwierzycie co było jednym z głownych składników :P ..wszyscy byli zdziwieni że jak..szpianak do placka :P a wyszedł taki pyyyyszny :) najlepsze ciasto jakie do tej pory zrobiłam :)

Ja przed ciążą miałam 64...w dniu porodu 70...chociaż pewnie gdybym dotrwała do końca byłoby więcej..a teraz mam 52..
    DAJ PRZEPISA :D

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzień dybry

Jaka kaszaniasta pogoda... Trzeci dzień już taka kaszanka. Na szczęście przestało padać, ale wciąż ostro ponuro...

Selena, może to taki jednodniowy wybryk a jeśli nie to może faktycznie ten bunt. Ponoć najlepsza rada to przeczekać i nie zwracać uwagi, ale nie wiem czy tak się da...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    DAJ PRZEPISA :D
    Proszę :)
    http://mniam-mniam.blog.pl/2015/04/19/lesny-mech/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 09:51

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    I dzień dybry

Jaka kaszaniasta pogoda... Trzeci dzień już taka kaszanka. Na szczęście przestało padać, ale wciąż ostro ponuro...

Selena, może to taki jednodniowy wybryk a jeśli nie to może faktycznie ten bunt. Ponoć najlepsza rada to przeczekać i nie zwracać uwagi, ale nie wiem czy tak się da...
    a u mnie pięknie słoneczko świeci :) siedze przy oknie i fajnie mnie ogrzewa ;)
    Raczej nie jednodniowy..bo dziś od rana to samo..m mi pisał że pierwszy atak histerii już był...a jak czytałam o tym buncie dwulatka..to wszystko pasuje :/...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    a u mnie pięknie słoneczko świeci :) siedze przy oknie i fajnie mnie ogrzewa ;)
    Raczej nie jednodniowy..bo dziś od rana to samo..m mi pisał że pierwszy atak histerii już był...a jak czytałam o tym buncie dwulatka..to wszystko pasuje :/...
    Daj trochę słońca, plissss!!! :)

Hmmnn... to kicha, że już się ten bunt zaczął... Coś mądrego jest napisane jak z tym walczyć albo jak reagować?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Proszę :)
    http://mniam-mniam.blog.pl/2015/04/19/lesny-mech/
    Kilka razy już czytałam, że jest bardzo dobre, ale nigdy nie robiłam. Może czas się za nie wziąć ;)

Selena lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Daj trochę słońca, plissss!!! :)

Hmmnn... to kicha, że już się ten bunt zaczął... Coś mądrego jest napisane jak z tym walczyć albo jak reagować?
    Aisko bierz ile tylko chcesz ;) starczy dla wszystkich :)

Tak piszą : Bunt dwulatka jest normalnym okresem rozwojowym dziecka. Według specjalistów w dziedzinie psychologii rozwojowej nie należy w tym okresie podejmować radykalnych działań lub reagować podobnie jak dziecko – złością lub agresją. Zapewnić należy tzw. poziom optymalnej frustracji, tj. równowagę między poczuciem wolności i uczuciem miłości. Okres ten należy przeczekać skupiając się przede wszystkim na zapobieganiu nieszczęśliwym wypadkom (zabezpieczenie sfer niebezpiecznych), wyrozumiałości i rozumnym ograniczaniu, a także wzmacnianiu zachowań pożądanych (zwłaszcza tych powtarzalnych). Dziecko musi mieć poczucie, że jest kochane, ale jednocześnie stanowczo nadzorowane przez opiekunów. Nie należy wmuszać jedzenia. W sytuacjach wyboru trzeba dać dziecku wrażenie, że to ono podejmuje decyzje (Chcesz iść do piaskownicy, czy oglądać zwierzątka w ZOO?).

Czas buntu dwulatka jest okresem nawiązania więzi między dzieckiem a rodzicami. W tym czasie rodzi się między nimi pierwocina partnerstwa. Umiejętnie przebyty okres buntu tworzy jedną z pierwszych płaszczyzn socjalizacji dziecka, pozwala mu zrozumieć otaczający świat i rządzące nim mechanizmy, a także pozycję samego dziecka, jako elementu tego świata. Jest to pierwszy w życiu rodziców okres sensu stricto wychowawczy, kiedy to poznają w swoim dziecku małego dorosłego – partnera i negocjatora.

Nadmierna próba kontroli w okresie buntu może prowadzić w dorosłym życiu do łatwego ulegania presji otoczenia, natomiast nadmierna pobłażliwość do niepewności oraz braku zaufania do świata.

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Kilka razy już czytałam, że jest bardzo dobre, ale nigdy nie robiłam. Może czas się za nie wziąć ;)
    Polecam :) pyszne i wogóle nie czuć że tam jest szpinak ;)

aisa lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
‹‹ 5877 5878 5879 5880 5881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ