X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doberek - super kiti ze z dzidzia wszystko dobrze a co do kg to kazda tyje inaczej ja np przez cala ciaze przytylam tylko 6 kg

kiti lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ciąży 14kg przytyłam :D

Malibu, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Asia ty chudzinka jestes to co to 14 kg ;-)

Moja waga w sumie się wachała bo na początku przytyłam, później straciłam trochę i teraz znów nadrabiam zaległości :P Ogólnie tak chciałam wiedzieć czy w miesiąc to nie dużo, ale w sumie co się dziwić w końcu Mała rośnie :D

aisa lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • kiti Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A następną wizyte mam za 3 tyg. to może wtedy pooglądamy Amelkę ;-)

Selena, aisa, Kaja, Blondi22, patrycja, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:

No ja mogę śmiało dopisać 11kg byłam jak zapasnik sumo i wszystko w na brzuchu sie zatrzymało :-/

moje 11 plus Asi 14 i razem az 25kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 12:21

aisa, Malibu, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia Pnemokoki mamy za free przez serducho pediatra nam załatwił ,ale wolałabym niec z serduchem Marcela wszystko ok niz miec free jakis tam szczepionki

a mniej mam na kg 11kg i jeszcz okolo 9,5 kg do celu,a moze uda sie wiecej jak za panny :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Witam ja jak zwykle póżno.
    Aga ja też szczepiłam 6 w1 po czasie stwierdzam że 5 w 1 mogłam szczepić zawsze ciut tańsze .i niby lepsze opinie ma lepsze,aaa mówię Ci z tymi szczepionkami/szczepieniami to aby do głowy można dostać.My mamy w lipcu ostatnia i przerwa.
    Kaja a czemu masz pneumo za darmoszke?
    Kiti dobrze że szyjka trzyma fason :D

Cuś jeszcze mialam pisać i zapomniałam?!
    a wiem już Kaja jak tam Ci odchudzanie idzie?ile już jest Ciebie mniej?
    Blondii pytanie tyczy się również Ciebie.
    Kurcze u mnie cieniutko 75 kg i jakoś ciężko mi sie zabrać za cwiczenia (odpuscilam w marcu i nie potrafie sie zmobilizowac)kupiłam fotelik i jezdze teraz na rowerku z dzieciakami .
    Pozdrawiam
    u mnie 13kg mniej od 30lipca 2014 ;) na porodowke szlam z waga 93kg potem zamo zeszlo do 83kg a potem juz walka cwiczenia i dieta MŻ i doszłam do 70kg ;) jeszcze tak z 10 i bedzie git

mala29_, aisa, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ciazy z kuba przytylam 24kg na porodowce mialam 84kg i po 2 latach wrocilam do wagi 60kg

a z Izka zaczynalam od 75kg ciaze na porodówce mialam 93kg przytlam przez ten czas 18kg a teraz mam juz 70kg ;)

mala29_, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • jeju Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiti ja zaczynałam z młodym ciążę przy wadze 72, na porodówce miałam już 103, wyszłam ze szpitala 94 a zeszło mi w krótkim czasie do 84 ale później to już insza inszość. Jajniki ześwirowały i dalej znacie historię :-) Także teraz mi bardzo ciężko zgubić. Ale walczę dalej :-) Poza tym myślę, że wód przybywa i wody generalnie w ogranizmie będzie coraz więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 18:30

kiti lubi tę wiadomość

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.
    Ja na plusie miałam ponad 23 kg. Jak byłam w szpitalu dwa tygodnie przed porodem to miałam 103 kg do porodu pewnie ze dwa lub trzy jeszcze doszło. Dziś mam 10 kg mniej i 15 do wrzucenia żeby wrócić do wagi sprzed ciąży. Czy się uda zobaczmy.

sylwia1985, kiti, Selena, aisa, mala29_, Dodi lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Jak po weekendzie ? :) u mnie była mała imprezka urodzinowa ;) i dziewczyny... jakiego pysznego placka zrobiłam :P nie uwierzycie co było jednym z głownych składników :P ..wszyscy byli zdziwieni że jak..szpinak do placka :P a wyszedł taki pyyyyszny :) najlepsze ciasto jakie do tej pory zrobiłam :)

Ja przed ciążą miałam 64...w dniu porodu 70...chociaż pewnie gdybym dotrwała do końca byłoby więcej..a teraz mam 52..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 09:52

aisa, patrycja, AGA 30, kiti, mala29_, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas chyba mamy do czynienia z buntem dwulatka...:/ od wczoraj Kacpi mega złośnik się zrobił...miał mega 2 ataki histerii ... jeden w domu drugi na spacerze ... szok ... a ludzie się tak patrzyli jakbym niewiem co mu zrobiła :/ ciekawe jak długo to potrwa...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Hej kochane :)
    Jak po weekendzie ? :) u mnie była mała imprezka urodzinowa ;) i dziewczyny... jakiego pysznego placka zrobiłam :P nie uwierzycie co było jednym z głownych składników :P ..wszyscy byli zdziwieni że jak..szpianak do placka :P a wyszedł taki pyyyyszny :) najlepsze ciasto jakie do tej pory zrobiłam :)

Ja przed ciążą miałam 64...w dniu porodu 70...chociaż pewnie gdybym dotrwała do końca byłoby więcej..a teraz mam 52..
    DAJ PRZEPISA :D

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzień dybry

Jaka kaszaniasta pogoda... Trzeci dzień już taka kaszanka. Na szczęście przestało padać, ale wciąż ostro ponuro...

Selena, może to taki jednodniowy wybryk a jeśli nie to może faktycznie ten bunt. Ponoć najlepsza rada to przeczekać i nie zwracać uwagi, ale nie wiem czy tak się da...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    DAJ PRZEPISA :D
    Proszę :)
    http://mniam-mniam.blog.pl/2015/04/19/lesny-mech/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 09:51

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    I dzień dybry

Jaka kaszaniasta pogoda... Trzeci dzień już taka kaszanka. Na szczęście przestało padać, ale wciąż ostro ponuro...

Selena, może to taki jednodniowy wybryk a jeśli nie to może faktycznie ten bunt. Ponoć najlepsza rada to przeczekać i nie zwracać uwagi, ale nie wiem czy tak się da...
    a u mnie pięknie słoneczko świeci :) siedze przy oknie i fajnie mnie ogrzewa ;)
    Raczej nie jednodniowy..bo dziś od rana to samo..m mi pisał że pierwszy atak histerii już był...a jak czytałam o tym buncie dwulatka..to wszystko pasuje :/...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    a u mnie pięknie słoneczko świeci :) siedze przy oknie i fajnie mnie ogrzewa ;)
    Raczej nie jednodniowy..bo dziś od rana to samo..m mi pisał że pierwszy atak histerii już był...a jak czytałam o tym buncie dwulatka..to wszystko pasuje :/...
    Daj trochę słońca, plissss!!! :)

Hmmnn... to kicha, że już się ten bunt zaczął... Coś mądrego jest napisane jak z tym walczyć albo jak reagować?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Proszę :)
    http://mniam-mniam.blog.pl/2015/04/19/lesny-mech/
    Kilka razy już czytałam, że jest bardzo dobre, ale nigdy nie robiłam. Może czas się za nie wziąć ;)

Selena lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Daj trochę słońca, plissss!!! :)

Hmmnn... to kicha, że już się ten bunt zaczął... Coś mądrego jest napisane jak z tym walczyć albo jak reagować?
    Aisko bierz ile tylko chcesz ;) starczy dla wszystkich :)

Tak piszą : Bunt dwulatka jest normalnym okresem rozwojowym dziecka. Według specjalistów w dziedzinie psychologii rozwojowej nie należy w tym okresie podejmować radykalnych działań lub reagować podobnie jak dziecko – złością lub agresją. Zapewnić należy tzw. poziom optymalnej frustracji, tj. równowagę między poczuciem wolności i uczuciem miłości. Okres ten należy przeczekać skupiając się przede wszystkim na zapobieganiu nieszczęśliwym wypadkom (zabezpieczenie sfer niebezpiecznych), wyrozumiałości i rozumnym ograniczaniu, a także wzmacnianiu zachowań pożądanych (zwłaszcza tych powtarzalnych). Dziecko musi mieć poczucie, że jest kochane, ale jednocześnie stanowczo nadzorowane przez opiekunów. Nie należy wmuszać jedzenia. W sytuacjach wyboru trzeba dać dziecku wrażenie, że to ono podejmuje decyzje (Chcesz iść do piaskownicy, czy oglądać zwierzątka w ZOO?).

Czas buntu dwulatka jest okresem nawiązania więzi między dzieckiem a rodzicami. W tym czasie rodzi się między nimi pierwocina partnerstwa. Umiejętnie przebyty okres buntu tworzy jedną z pierwszych płaszczyzn socjalizacji dziecka, pozwala mu zrozumieć otaczający świat i rządzące nim mechanizmy, a także pozycję samego dziecka, jako elementu tego świata. Jest to pierwszy w życiu rodziców okres sensu stricto wychowawczy, kiedy to poznają w swoim dziecku małego dorosłego – partnera i negocjatora.

Nadmierna próba kontroli w okresie buntu może prowadzić w dorosłym życiu do łatwego ulegania presji otoczenia, natomiast nadmierna pobłażliwość do niepewności oraz braku zaufania do świata.

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Kilka razy już czytałam, że jest bardzo dobre, ale nigdy nie robiłam. Może czas się za nie wziąć ;)
    Polecam :) pyszne i wogóle nie czuć że tam jest szpinak ;)

aisa lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
‹‹ 5877 5878 5879 5880 5881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ