płodność po odstawieniu antykoncepcji
-
nick nieaktualnyJak to jest z tą płodnością? Ja brałam przez 7 cykli tabletki ( w celu obniżenia testosteronu). Jestem w pierwszym cyklu beztabletkowym. Kiedyś przez obserwację śluzu potrafiłam określić dni płodne. A teraz wg. kalkulatora płodności powinnam mieć jutro owulację. Nie mam praktycznie śluzu, straszne uczucie suchości, test owulacyjny wyszedł mi negatywny. Od czwartku czuję tylko ból w podbrzuszu i jajnikach, ale wydaje mi się, że to może przez odstawienie. Czy któraś z Was może powiedzieć kiedy wraca płodność i 'normalny' śluz? Bo różne opinie czytałam, ale wolę się dowiedzieć z pierwszej ręki, bo może ktoś po odstawieniu tabletek zaczął się starać.
-
nick nieaktualnyJest to bardzo różnie. Niektórzy mają cykle owulacyjne zaraz po odstawieniu tabletek, inni po kilku miesiącach. Jest to indywidualna sprawa Niemniej jednak lekarze raczej namawiają pacjentki na staranki kilka miesięcy po odstawieniu. Służyć to ma ustatkowaniu hormonów bez tego może być problem z utrzymaniem ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 15:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sylvuszka wrote:Tyle że moje gin kazała mi jak najszybciej po odstawieniu starać się o dziecko, bo miałam bardzo wysoki testosteron i może znów wzrosnąć;/ I niestety nie trafiłam na dobrą gin jesli chodzi o problemy hormonalne i szukam kogoś innego.
Co znaczy bardzo wysoki testosteron? Zarzuć jakimś wynikiem z normami
Ja kiedyś brałam anty z powodu wysokich androgenów, ale więcej mi narobiły bajzlu, niż pomogły.
Po ich odstawianiu faktycznie testosteron szedł w górę. Ale potem się z czasem wszystko ustabilizowało - na metforminie, niepokalanku i suplementach.
-
nick nieaktualny0-4,1 pg/ml(testosteron wolny), ja mialam 6.3 i przez to 50 dniowe cykle, łysiałam i miałam okropny trądzik i z miesiąca na miesiąc było coraz gorzej, więc wolałam brać anty niż całkowicie wyłysieć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 21:31
-
nick nieaktualnyCytrynka_ wrote:A oprocz testosteronu jakie mialas badania jeszcze? Bo anty to raczej zaleczy na chwile. A nie wyleczy.
-
nick nieaktualny
-