Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Płyn w zatoce Douglasa
Odpowiedz

Płyn w zatoce Douglasa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

Może wy mi podpowiecie. Jak długo utrzymuje się płyn w zatoce douglasa?
    Czytałam że płyn dość szybko się wchłania, potem, że może się wchłaniać do 2 dni, potem ze od 12-24h sie utrzymuje. Miałam wczoraj monitoring i wyszło że mam płyn i to sporo. Wskazywałoby to moim zdaniem na dopiero co przebyta owulację, skoro płynu było duzo. Pani doktor potwierdziła ze owulacja odbyła się niedawno i po ilości płynu powiedziała że mogło być to dzien wczesniej. Dzien wczesniej za to, wieczorem, miałam monitoring i jajo jeszcze było- chyba że pękło w nocy, późnym wieczorem. No i trochę zgłupiałam. Jak to jest z tym płynem, hmmm?

• Lili Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia, też się gubię. Ja dwa cykle z rzędu miałam płyn, a potem się okazało, że owulka była dużo później. Pobuszowałam w googlach i wyczytałam (choć dziwnie to brzmi), że może to być pamiątka po wizycie na basenie np. Ja na basen nie chodziłam, ale bawiłam się z mężem w wannie, więc może on mi tam tą wodę wtłoczył ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie, ja mam prysznic, na basen nie chodzę i wczesniej nie było płynu:)
    Dlatego tez sadziłam ze obecnosc sporej ilosci płynu i brak mozliwosci znalezienia pecherzyka jednak potwierdza owulacje...

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płyn w zatoce douglasa może świadczyć też o jakimś stanie zapalnym w miednicy mniejszej albo brzuchu, jeśli się nie jest po owulacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2013, 09:05

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ