X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Płyn w zatoce Douglasa
Odpowiedz

Płyn w zatoce Douglasa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

Może wy mi podpowiecie. Jak długo utrzymuje się płyn w zatoce douglasa?
    Czytałam że płyn dość szybko się wchłania, potem, że może się wchłaniać do 2 dni, potem ze od 12-24h sie utrzymuje. Miałam wczoraj monitoring i wyszło że mam płyn i to sporo. Wskazywałoby to moim zdaniem na dopiero co przebyta owulację, skoro płynu było duzo. Pani doktor potwierdziła ze owulacja odbyła się niedawno i po ilości płynu powiedziała że mogło być to dzien wczesniej. Dzien wczesniej za to, wieczorem, miałam monitoring i jajo jeszcze było- chyba że pękło w nocy, późnym wieczorem. No i trochę zgłupiałam. Jak to jest z tym płynem, hmmm?

• Lili Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia, też się gubię. Ja dwa cykle z rzędu miałam płyn, a potem się okazało, że owulka była dużo później. Pobuszowałam w googlach i wyczytałam (choć dziwnie to brzmi), że może to być pamiątka po wizycie na basenie np. Ja na basen nie chodziłam, ale bawiłam się z mężem w wannie, więc może on mi tam tą wodę wtłoczył ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie, ja mam prysznic, na basen nie chodzę i wczesniej nie było płynu:)
    Dlatego tez sadziłam ze obecnosc sporej ilosci płynu i brak mozliwosci znalezienia pecherzyka jednak potwierdza owulacje...

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płyn w zatoce douglasa może świadczyć też o jakimś stanie zapalnym w miednicy mniejszej albo brzuchu, jeśli się nie jest po owulacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2013, 09:05

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ